BOSS, Porter
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowa (pod światło wiśniowa), przejrzyste. [4.5]
Piana: Całkiem obfita, gęsta i redukująca się do pojedynczych wysp. Oblepia szkło [4]
Zapach: Winno-kawowo-czekoladowy. Słodki. [4.5]
Smak: Bardzo słodki (za słodki), karmelowo-owocowy, likierowy, w tle czekolada. na finiszu paloność i średnio przyjemny alkohol (trochę piekący) [3.5]
Wysycenie: Może być - może mogło być ciut niższe. [4.5]
Opakowanie: Opakowanie w sumie czytelne, zawartość alkoholu i ekstraktu oraz pełna informacja o składzie (choć średnio szczegółowa) - podane. Brak informacji o propozycji podania. Poza tym etykieta mało ładna i nie wyróżniająca się na półce. [3.5]
Uwagi: Piwo z datą przydatności do spożycia do 28.07.2013 r. W Polsce jest kilka porterów bałtyckich zdecydowanie lepszych od niego.
Moja ocena: [4]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Dla mnie czarny,jakiś bursztyn się wkrada pod światło. [4.5]
Piana: Gęsta,drobno-pęcherzykowa.Może być Niestety szybko opadła do obręczy ;/ [3.5]
Zapach: Taki mocny zapach kawy zbożowej,aż się dzieciństwo przypomniało,do tego nuta wiśniowa ,jakieś mocno suszone owoce.Mi jak najbardziej odpowiada [4]
Smak: W smaku spore zaskoczenie,towarzyszy mocny posmak tej kawy zbożowej,z z nutą lekko wiśniową,w tle jakby posmaki kwiatowo owocowe,pije się aksamitnie ..alkoholu nie czuć za mocno .Goryczka taka pomieszana z tą kawą..dość specyficzny smak,pierwszy raz się z czymś takim spotkałem ;D ale mi jak najbardziej odpowiada .
O jeszcze dodam,że po większym ogrzaniu pojawiła się chlebowość . [4]
Wysycenie: odpowiednie [4]
Opakowanie: Fajna malowana buteleczka,skład podany .Bez zastrzeżeń [4]
Uwagi: Bardzo specyficzny porter,coś całkiem innego niż grand ,żywiecki ,czy okocimski .Ale godny uwagi,i warty spróbowania.Zapłaciłem 5 zł ,ale cóż ...był to wziąłem Muszę chyba przystopować z tymi porterami,bo dziennie jakiegoś piję i się mogę rozpić ;D
Moja ocena: [3.975]Comment
-
Piłem dziś w Tyskim Gambrinusie ze świeżo otwartej beczki za 7 zł .
Bardzo mi smakował , fajny aromat suszonych owoców , śliwki ,karmel , kawa.
W smaku bardzo aksamitny , alkohol niewyczuwalny , posmaki kawowo czekoladowe , susz itd .
Wysycenie ok
Dobry porter .Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowy, klarowny [4]
Piana: Średni obfita, drobno i średniopęcherzykowa, ładnie oblepia ścianki [4.5]
Zapach: Średnio wyczuwalny, słodowy, karmelowy, nuty kawowe [3]
Smak: Słodowy, karmelowy, lekko palony, goryczka wyraźna i przyjemna, mocno żelaziste, alkohol nie wyczuwalny [2.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, niskie [4.5]
Opakowanie: Etykieta solidna ale bez szału, pełen opis, kapsel firmowy [4]
Uwagi: Szczerze mówiąc to bliżej mu do koźlaka, pite w temperaturze 13°C, warka do 13.05.2014r
Moja ocena: [3.125]Comment
-
Piana - średnia /trochę wymuszona/ - na dłużej cienka warstewka i trochę na szkle.
Barwa - pod światło rubin.
Gaz - średni i spadał.
Aromat - kawa, rodzynki, figi itp.
Smak - kawa, piwo jest słodkie ale znośnie, jednak słodkość wzrasta i pojawia się alkoholowe tło. Goryczka na końcu jest też już spora ale mocno obciążona słodyczą.
Ogólnie ok ale wolę wytrawniejsze porteryComment
-
no właśnie gdzie ................. ?
pewnie był pijany to się odkropkował :]Comment
Comment