Przetrzymałem Bossa przeszło miesiąc po terminie i rezultat jest rewelacyjny. W miejsce słodkawego, mdłego ulepku (opisanego przeze mnie kilka postów wyżej) wyleżakował się rasowy, przypalany, wytrawny porter. Zadziwiająca jest dla mnie ta przemiana i zaczynam żałować, że w wawie ten porter jest niedostępny
BOSS, Porter
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentPrzetrzymałem Bossa przeszło miesiąc po terminie i rezultat jest rewelacyjny.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaPodziwiam Cię. W drodze z urlopu nabyłem takowy w Chojnicach (1 szt. ale frajer) i wytrzymał tylko do wyjścia z wanny (to ja wyszedłem nie porter) po powrocie i rozpakowaniu samochodu. Nie wiem dlaczego, ale portery u mnie jakoś nie leżakują.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
No nie mogę wyjść z podziwu, po opróznieniu pokal pachnie owocami leśnymi z dodatkiem wanilii, rewelacja!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Szybkie pytanie , czy komus udalo sie dowiedziec od browaru czy 8.5% i 9.4% to sa tymi samymi piwami? Ja osobscie tak mysle , obydwa sa 18.1 wag a jak widomo Boss lubi zmieniac etykiety piw.Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)Comment
-
No niestety muszę przyznać to samo co kolega - Porter z Witnicy z Beczki a z butelki to zupełnie co innego.
Z beczki to była poezja, a z butelki jakby coś zupełnie innego, otwarte w W-wie w domu dało tylko cień goryczy że nie przypomina w smaku nijak tego co się piło z beczki ...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika messerMimo wszystko wspaniały porter!Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Piwka niestety nie ma w Wałbrzychu. Chociaż naprzeciw przychodni przy ul. Browarnej jest jakaś knajpa i jeszcze miesiąc temu widziałem nad drzwiami reklamę Bossa, niestety wczoraj jak patrzyłem to jej nie było. Nie mam czasu podejść i sprawdzić jak wygląda stan faktyczny .
Osobiście zaopatruje się w Intermarche w Świdnicy (oprócz Bossa mają Juranda, trochę Namysłowa i zagranicy) i Świebodzicach.
Nazywanie tego piwa taniochą nie przystoi świadomemu piwoszowi lub piwowarowi :/Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny rubin, znakomity połysk [4.5]
Piana: bardzo długo opzostaje na szkle.Nad wyraz trwała [4.5]
Zapach: bardzo orginalny,pachnie słodem karmelowym [5]
Smak: wypiłem z przyjemnością,gdyby jeszcze citkę słodyczy [5]
Wysycenie: delikatne dla tych piw odpowiednie [4]
Opakowanie: butelka i etykieta ok.gdyby jeszcze kapsel firmowy [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.8]Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zdzczySmak: wypiłem z przyjemnością,gdyby jeszcze citkę słodyczy [5]- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wlasnie wytrabilem baczka z data przydatnosci 28.01.05 - prezent od Pieczarka. Niestety moja opinia o tym piwie nie zmienia sie - z polskich porterow lubie go najmniej. Przeszkadza mi w nim dziwny slodkawy posmak, nie pasujacy do realatywnej lekkosci tego piwa. Nadal podejrzewam ze w tym piwie oprocz wody, chmielu, slodu i drozdzy cos jeszcze jest. Ocena: 3+ (2-5)Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo ciemne,mozna powiedzieć że czarne [4.5]
Piana: kremowa,niezbyt gęsta,powoli opada tworząc bardzo delikatny dywanik [4]
Zapach: w miarę intensywny zapach słodowo-karmelowy,bardzo przyjemny [4.5]
Smak: przyjemny mocny smak,wyczuwalny przypalony słód z akcentem goryczkowym,trochę karmelkowe [4.5]
Wysycenie: prawidłowe,może troszkę za duże [4]
Opakowanie: etykieta w ciemnej tonacji bez kontry,czarny kapsel,podana zaw.alkoholu i ekstraktu [3]
Uwagi: na pewno piwo do powtórzenia,polecam.PZDR
Moja ocena: [4.35]mb WOSComment
Comment