Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika patricco92
Wyświetlenie odpowiedzi
Okocim, Carlsberg (lic.)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziA jeszcze tańszy jest w Lidl'u za 2,69. Smakowo nie odbiega od normy.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto. [3.5]
Piana: Na krótko, za chwile cienka warstewka. [2]
Zapach: Słaby. Coś ze słodu raczej. [2]
Smak: Słód mniej słodki, kwasek, mini zbożowość. Piwo prawie bez goryczki. [2.5]
Wysycenie: Oj gazu jest trochę. Gaz średni. [2.5]
Opakowanie: Jak zawsze w koncernach grafika i estetyka ok. [3]
Uwagi: Pół roku mija i flaszkowy Carlsberg trafił na mój stół
Nie jest lepiej i raczej nigdy nie będzie. Okazyjne spożycie gdy ciepło to chyba jedyny argument by to pić.
Moja ocena: [2.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny. Słomkowy,niemal idealnie przejrzysty. [3]
Piana: Całkiem fajna,ładnie oblepiała szkło,biała w przewadze średnioziarnista,pozostała do końca. Zdecydowanie najmocniejsza strona piwa. [4]
Zapach: Płytka koncernowa słodowość i nic więcej... [2]
Smak: Słodowy,lekko owocowy z wyczuwalnym (momentami) delikatnym metalicznym posmakiem oraz zaznaczoną goryczką. Lekko wodniste,bez zielono butelkowego posmaku. [3]
Wysycenie: Gaz gryzący w język,pozostaje do końca. [3.5]
Opakowanie: Typowa dla Carlsberga zielona butelka z tłoczeniami (660ml),etykiety promocyjne "Namierz imprezę" jak w poście powyżej. Na etach informacji o składzie, praktycznie nie ma... [3.5]
Uwagi: Warka do 3.04.2015,wypite 7.11'14. Kupiłem w Lidlu,660ml za 2.22zł. Znikało błyskawicznie,brali po dwa kartony,a ja ignorant...kupiłem tylko jedną butelkę.
Moja ocena: [2.8]
Comment
-
-
Kupione dziś w lidlu za promocyjną cenę 2,44 za 660ml. Piwo przeciętne, lekki posmak goryczkowy, czuć zboże. Kolor, jasny, trochę za jasny. Zawsze śmieszy mnie reklama "najprawdopodobniej najlepsze piwo na świecie". Moim zdaniem przeciętny zachodni, niczym nie wyróżniający się koncerniak. Bez szczególnych wad, ale też i bez szczególnych zalet. Ocena 3/6.
Comment
-
-
Comment
-
-
"Poprawny" korpolagerek prawdopodobnie ze Lwowa... kod początkowy taki jak u marqqq.
Bardzo podobne w smaku i mała piana była ale jakby gęstsze i bardziej słodowe w odczuciu.
Graficznie w stylu Carlsberga a odmiana kapsla podobna jak widziana na Noxie i innych krótko seryjnych.
Dość dawno nie piłem "tego" i nawet /zimne/ zwiedziło me wnętrzności
Comment
-
-
Uwaga na promocje np. w InterMarche!
Cena 2 złote kusi /3,50 regular?! - rabat nabijany przy kasie/...
Data: 29.03.16 to totalne ścierwo!
Przypadkowe spotkanie z tą partią to wrażenia niecodzienne.
Stęchlizna i kwiatkowy rozpuszczalnik to jedyne co mogę powiedzieć.
Kanał w kanał.
Ten ukraiński /jednorazowy chyba/ to "niebo w ziemi" w porównaniu z "tym" odruchem wymiotnym .
Comment
-
Comment