Wyraźnie wyczówalna goryczka, doskonała klarowność, piana słaba. Pije się dobrze płaci za dużo.
Okocim, Carlsberg (lic.)
Collapse
X
-
Piwo poprostu najlepsze. Smak ,zapach, kolor, opakowanie ,no i cena poprostu najlepsze
Moja ocena: [4.95]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
super piffko, w butelce przede wszystkim, kocham je po prostu za ten smak .
Moja ocena: [4.9]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Powiem szczerze, że oryginalny Carlsberg smakował mi bardziej, aczkolwiek Okocimski, też nie jest zły. Kolor złoty, trochę przy jasny, ale w sumie ładny, bardzo klarowny. Piana przyzwoita, gęsta, drobnoziarnista, wysoka i biała, trzyma się może nie najdłużej, ale całkiem nieźle. Gaz w ilości średniej, bąbelki nie za duże, pracują cały czas. Zapach orzeźwiający, lekki, chmielowy. Smak z charakterystyczną goryczką, lekko kwaskowaty, składniki dobrze zbilansowane, dobrze się pije. Opakowanie bardzo charakterystyczne i eleganckie, nie bardzo można się do niego przyczepić, ale na kolana mnie nie powala. Ogólnie piwo dobre, ale na pewno nie najlepsze na świecie.
Moja ocena: [3.975]Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Jest to jedno z moich ulubionych "zupek chmielowych" i według dziennika piwnego najwięcej go "zjadłem"
kolor-ciut za jasny, ale..
co2-idealne,bo jest w sam raz
smak-chmielowy, póżniej lekko goryczkowy
piana- ok. 2cm i się długo czyma
zapach- zdecydowanie chmielowy
opakowanie- jedyne w swoim rodzaju, aktualnie but. euro 2004
Ogólnie, co tu dużo gadać, mi smakuje i może to nie jest "prawdopodobnie najlepsze piwo na świecie" ale jedno z lepszych ( napewno od heńka)
Moja ocena: [4.275]zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Jedno z lepszych piw wielkich producentów. Kolor słomkowy, jasny (powinien być trichę ciemniejszy), nasycenie CO2 troszkę za małe. Piana w normie (utrzymywała się przez ok 2 min.). Zapach tego piwa jest stosunkowo słąbo wyczuwalny ale czysty. Smak bardzo dobry - może trochę za mało goryczkowy, natomiast opakowanie z Euro 2004 to mistrzostwo świata, zasługuje bez wątpienia na 5 ale brałem również pod uwagę oryginalne opakowanie, które także nie jest najgorsze i co ważne ma tradycyjny wygląd.
Moja ocena: [3.55]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Strona estetyczna piwa oraz jego świetne, pełne koloru reklamy(najpiękniejsza zieleń świata) zasługują na laury. Samo piwo nie jest najgorsze, choć z licencjonowanych piw wolałabym Heinekena. Cóż, Carlsberg troszeczke gorszy, ale w zamian tańszy
Comment
-
-
hmmm... bardzo ciekawa zależność jest zauważalna w ocenie Carlsberga. Osoby, które sa bardzo niedługo zalogowane uważają, że jest "cudowne", "wspaniałe", "najlepsze", a Ci co sa trochę dłużej to maja bardzo złe zdanie...
Wniosek: Nowi członkowie browaru.biz nie próbowali jeszcze zbyt wielu piw, jesli twiardzą, że Carlsberg jest dobry.
Ja osobiście nie mogę go pić, chyba, że w ostateczneści. Dla mnie jest ono odrobine kwaśne, a kolor zdecydowanie za słaby
Comment
-
-
I
W sumie jest coś w tym racji, że młodzi browarowicze wysoko oceniają Calsberga. Myślę że jest to spowodowane tym że nowicjusze (ja się też do nich zaliczam) raczej nie pijają piw z małych browarów bo są one trudno dostępne. A jeśli już mowa o Calsbergu to z wielkich browarów jest on jednym z lepszych piw.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Odoakr napisał(a)
Wniosek: Nowi członkowie browaru.biz nie próbowali jeszcze zbyt wielu piw, jesli twiardzą, że Carlsberg jest dobry.
Ja osobiście nie mogę go pić, chyba, że w ostateczneści. Dla mnie jest ono odrobine kwaśne, a kolor zdecydowanie za słaby [/QUOTE]
Moim zdaniem to porażka, a nie piwo. Jest jałowe, pozbawione przyzwoitego smaku. Pijają je rzesze dresiarzy. Obrzyszenie mnie bierze, kiedy słyszę jak ktoś się podnieca tego typu piwem.
A żeby nie było bez oceny: piana beznadziejnie szybko opada(podejrzałem u kolegi w akademiku ), jest zbyt jasne, w smaku klapa-nci go nie wyróżnia spośród innych piw, które stoją w każdej lodówce w sklepie. Prawdopodobnie jest to najlepiej wyjałowione piwo na świecie.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Rodzice poczęstowali, no to spróbowałem...
Opakowania nie ma sensu zbytnio opisywać, bo i tak wszyscy je znają. Etykieta schludna, z charakterystycznym logo. Butelka jeszcze w wersji Euro 2004.
Kolor klasycznie pilsowy.
Zapach słodowo-chmielowy.
Nagazowanie bardzo dobre.
Piana niska, szybko opada, ale bardzo ładny kożuszek zostaje.
Smak jak to w wielu koncerniakach - dominująca, zbyt mocna nuta słodowa i lekka goryczka. To już nudne pić kolejne piwo, które smakuje tak samo...
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: . [4]
Piana: . [4]
Zapach: . [5]
Smak: . [4.5]
Wysycenie: . [5]
Opakowanie: . [5]
Uwagi: Piwo mojego życia. Wspanialy zapach, kuszący podniebienie gaz, niezapomniany smak i wspomnienia... ach.. Carlsberg
Moja ocena: [4.65]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika burakKolor: . [4]
Piana: . [4]
Zapach: . [5]
Smak: . [4.5]
Wysycenie: . [5]
Opakowanie: . [5]
Uwagi: Piwo mojego życia. Wspanialy zapach, kuszący podniebienie gaz, niezapomniany smak i wspomnienia... ach.. Carlsberg
Moja ocena: [4.65]
Comment
-
Comment