musiszpisaćtrochęjaśniejużywaćznakówprzestankowych boniewiadomoocodokładniecichodzi.
Lwówek Śląski, Mocne Dobre
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor piękny bursztynowy, bardzo esencjonalny już samo patrzenie przyprawia o ślinotok [5]
Piana: Nie pamietam już dokładnie wtedy nie przywiązywale do tego takiej wagi jak do smaku [3.5]
Zapach: Zapach bardzo przyjemny chmielowy, dobrze wypracowany dla mnie troszkę za bardzo słodowy [4.5]
Smak: W życiu nie piłem tak doskonale zbalansowanego piwa początkowa słodycz powoli w miarę łykania przechodzi w delikatną goryczkę, która pozostaje dłuższą chwilę. [5]
Wysycenie: Jak dla mnie doskonałe [5]
Opakowanie: Niedbale przyklejone etykietki, kapsle też pozostawiające wiele do życzenia [3.5]
Uwagi: Przepyszne piwo jedyne w swoim rodzaju. Jeśli ktoś zna jakieś podobne piwo w smaku do tego to proszę o przykłady chętnie poszukam i spróbuję..
Moja ocena: [4.6]Comment
-
browar nie warzy już co najmniej od zeszłego roku - co w takim razie oceniałeś?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Też się załapałem na czasy świetności tego piwa, ale w ciągu dwóch lat w dużej mierze straciło ono swą wyjątkowość, przynajmniej w moich kubkach smakowych.
Ale się Smoogler nie załamuj, spokojnie znajdziesz w Polsce dobre mocne - zainteresuj się Grudziądzem, Ciechanowem, Konstancinem. Grudziądz i Ciechanów warzą moim zdaniem najlepsze jasne mocne w Polsce.Comment
-
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Muszę tu jeszcze dodać pewne pominięte walory tego piwa.... Bardzo przyjemny szmerek (po którymś z kolei, chyba już po trzecim) bardzo odmienny od piw masowej produkcji. szmerek o tyle przyjemny bo lekki umiejscowiony w tylnej/górnej części głowy i nie kłopotliwy, wywołujący zadowolenie odzwierciedlone na twarzy spożywającego a nie otumanienia i ociężałości w przykadku piw MP (czyt. masowej produkcji)
Pozdrowionka
PS. żąleną Grudziądz rewelacja....dobre lekkie pyszne jak na lekkie, dobre niepasteryzowane rewelka, dobra dziewiątka też niczego sobie (choć żona powiedziała że coś jej spirytem zalatuje ale ona ma niewprawne kubki smakowe ) Ciechan również ale troszkę jakby mniej, jest troszkę mniej treściwe jak dla mnie. Dorwałem również czarnkowskie specjały mniam...Comment
Comment