A czy można liczyć na przerzut choćby jednej butelczyny?
Lwówek Śląski, Mocne Dobre
Collapse
X
-
Dużo bliżej jest do Chorzowa Batorego. Tam bywa to piwo.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Afer napisał(a)
Myślę ,że jest to jedno z najlepszych piw uwzględniając smak jak i cenę. Jak ma się mniej niż 2 zł jest to wymarzone piwo.
Jest to błędne podejście do zagadnienia. Czasamai cena zakupu piwa
nie ma nic do jego jakości lub marki. Widziałem juz w małych sklepikach Żywie Full po 2.19zł i np. Jasne Pełne Kasztelan z Sierpca
po 1.60zł , podczas gdy w dużych sieciach handlowych (Tesco , Intermarche , Auchan , Albert itd ) ceny tych piw zaczynają się od 2.39zł (Żywiec) i 1.75zł za wyrób z Sierpca.
Dane dotyczą mojego rejonu ( dawniejsze zielonogórskie , obecnie
południowa część woj. Lubuskiego).
Za wyrónanie (tzn. obniżenie cenpiwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Dobre Mocne w Szczecinie !!!
Namierzyłem 100 m od mojej pracy,
Mini-Delikatesy ul. Krasińskiego 99.
cena 2 zł za butelkęLast edited by kangurpl; 2002-12-05, 13:11.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
W Opolu w "Tequili" na Chabrach tylko po 1,90 zł w ciągłej sprzedaży.
Comment
-
-
Dzisiaj zakupione w większej ilości, tylko niepasteryzowane 0,5l/ butelka. Promocja (nie ze względu na zbliżający się do końca okres przydatności do spożycia) w małym sklepiku spożywczym .
Tylko 1,00 złoty za 0,5l. Szok. Jutro trzeba powiększyć zapas, bo nie wiadomo kiedy promocja się skończy.
Comment
-
-
Mocne Dobre, niepasteryzowane
Piana o średniej wielkości oczek(niejednolitej wielkości), szybko opada. Zapachlekko chmielowy, słodkawy, ciut alkoholowy ale dość świeży. Barwa ciemno bursztynowa! Smak totalnie nie przypadł mi do gustu, czuć alkohol, patrząc na kolor spodziewałem się czegoś głębszego a tu nawet niewiem jak go określić.
Moja ocena: [2.15]
Comment
-
-
Kolejne trofeum z giełdy w Żywcu.
O ile "Książęce" z Lwówka z pewnością stanie się jednym z moich ulubionych piw, to "Dobre Mocne" jakością mnie nie zachwyciło.
Pierwsze na co zwróciłem uwagę to piana (1,5) a właściwie prawie całkowity jej brak. Po prawidłowym nalaniu schłodzonego piwa z wysiłkiem powstała 1 centymetrowa warstewka grubej piany. Pojawiła się i zniknęła.
Pozostał kolor (4,5) - bursztynowy i bardzo piękny.
Teraz smak. Dałem w końcu 3,5. Wyraźny posmak słodu, bez żadnej wyczuwalnej goryczki, na szczęście bez nut alkoholowych, nieco słodkawy, łagodny. Jak dla mnie właśnie na ocenę "ponad dostateczną" ale nie wyższą, bo smak to w sumie dość prosty.
Nasycernie (1,5) zdecydowanie za słabe.
Zapach (3,5) słodowo - słodkawy.
W sumie - da się wypić, ale bez wielkiego zachwytu. Po "Książęcym" to nawet i rozczarowuje nieco.
Moja ocena: [3.25]Dziku
Comment
-
-
baklazanek napisał(a)
To jest zupełnie inne piwo które się nazywa Mocne Dobre polskie i ma inne parametry.Dziku
Comment
-
Comment