Dla pełnej jasności - etykietka:
Lwówek Śląski, Mocne Dobre
Collapse
X
-
Piłeś to właściwe a te o którym ja wspomniałem ma 15,2 ekstraktu i 7 % alkoholu jest również w bączku(pasteryzowane).
Ocena tego piwa może jeszcze dzisiaj nastąpi.Comment
-
baklazanek napisał(a)
Piłeś to właściwe a te o którym ja wspomniałem ma 15,2 ekstraktu i 7 % alkoholu jest również w bączku(pasteryzowane).
Ocena tego piwa może jeszcze dzisiaj nastąpi.
Dla pełnej jasności dodaję skan etykietki z wyodrębnionymi parametrami piwa.Dziku
Comment
-
Jeszcze tytułem wyjaśnienia i polecenia:
Dobre Mocne niepasteryzowane udało mi się w Łodzi kupić tutajDziku
Comment
-
dobrze Kolega Dziku gdyba - Dobre Mocne jest tutaj:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
ART napisał(a)
dobrze Kolega Dziku gdyba - Dobre Mocne jest tutaj:
http://www.browar.biz/piwo.php?id=1309
A w tym temacie pojawiły się jeszcze dwa piwa "Mocne Dobre"
Pierwsze - pasteryzowane (bączek 0,33l) Ekstr. 15,2%, Alk. 7,8%
Drugie - niepasteryzowane (eurobutelka 0,5l) Ekstr. 15,8%. Alk. 7,8%
I właśnie te dwa piłem ostatnio - i jak pisałem - znacznie się różnią.
Może trzeba je rozdzielićDziku
Comment
-
tja... możemy się umówić że każda zmiana nazwy danego piwa będzie traktowana jako wprowadzenie nowego piwa, co za tym idzie takie piwo powinno być opisywane w nowycm temacie
w przypadku niewielkiej zmiany (tylko) ekstrakt/alkohol (bez zmiany nazwy piwa) powinniśmy pozostać przy opisie w tym samym temacie.
w tym przypadku, myślę że mając dodatkowo poza zmianą ekstraktu piwa też pasteryzację/niepasteryzację powinno się opisywać każde z piw w osobnym tematacie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
ART napisał(a)
(...) myślę że mając dodatkowo poza zmianą ekstraktu piwa też pasteryzację/niepasteryzację powinno się opisywać każde z piw w osobnym tematacie.Dziku
Comment
-
dziku napisał(a)
(...) w tym temacie pojawiły się jeszcze dwa piwa "Mocne Dobre"
Pierwsze - pasteryzowane (bączek 0,33l) Ekstr. 15,2%, Alk. 7,8%
Drugie - niepasteryzowane (eurobutelka 0,5l) Ekstr. 15,8%. Alk. 7,8%
I kto się w tym połapieDziku
Comment
-
widocznie mają zapas starych kapsli- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Prezent od Dzika - dzieki! Kolor bursztynowy (5), piana na poczatku spora i drobnoziarnista ale szybko opada pozostawiajac cienki dywanik (3), gazu srednio/malo ale w mocnym to az tak nie przeszkadza (3.5), zapach bardziej chmielowy niz slodowy, niezbyt wyrazny (3.5). Smak - bardzo przyzwoite jasne mocne. Pierwsza nuta przyjemnie slodowa ale nie za slodka, potem wchodzi lekka goryczka a na koncu znowu dominuje slod (4). Ciekawa etykieta ale chyba zerznieta z ktoregos niemieckiego piwa, nie pamietam ktorego (4).
Moja ocena: [3.75]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Również zakupione w Piwach Świata. Kolor idealny, ciemny, taki jakby lekko czerwonawy.Gaz dosyć cienki, nieliczne,drobne bąbelki.Smak w porządku, tylko jakis nieprzyjemny lekko "chemiczny"posmaczek. Zapach wyraźny.Piana słabiutka, szybko znikająca.Tak sobie ogólnie...
Moja ocena: [3.7]JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
-
Dziś zakupiłem (i wypiłem) trzeci rodzaj piwa "Mocnego Dobrego" z Lwówka Śląskiego. Historia konsumpcji była taka:
1. Mocne Dobre pasteryzowane z bączka 0,33 - prezent od PPNS'a otrzymany na giełdzie w Żywcu. Parametry: ekstr. 15,2 alk. 7,8
2. Mocne Dobre niepasteryzowane z butelki "euro" o,5l, zakupione w moim sklepiku osiedlowym. Parametry: ekstr. 15,8 alk. 7,8
3. Mocne Dobre pasteryzowane z butelki "euro" 0,5l, zakupione w tym samym sklepie. Parametry: ekstr. 15,8 alk. 7,8
To ostatnie różni się jednak nieco smakiem od swego mniej pasteryzowanego poprzednika. Smak słodu jest taki bardziej prosty. Jakby "przełamany" pasteryzacją. No i piana nieco słabsza... Etykietę dodałem do odpowiedniego działu a tu dodaję montaż z uwidocznionymi parametrami.
Czyli, jeśli brać pod uwagę smak to mamy już chyba trzy rodzaje piw "Mocnych Dobrych"...Dziku
Comment
-
dziku napisał(a)
[..]
Czyli, jeśli brać pod uwagę smak to mamy już chyba trzy rodzaje piw "Mocnych Dobrych"...
1) Mocne Dobre pasteryzowane ( 0.5 l , 0.33l )
2) Mocne Dobre niepastreytzowane ( 0.5 l )
3) Mocne Dobre Polskie ( smak tego piwa całłkowicie odmienny od. pkt. 1, 2 , , opisywane kiedyś tam przez Baklażanka , to piwo jest tylko w bączku ).
Skonsumowałem wszystkie trzy rodzaje .
Ostatnio Mocne Dobre piłem w pierwszy piątek sierpnia , będąc klientem PKP , na Dworcu we Wrocku. Było lane z pipy Mocne Dobre niepast. => bar w głównym hallu dworca , tuż przy kaplicy dworcowej (sic!)
Nie mylmy asortymentu opakowań z ilością piw.piwoppns@wp.plComment
Comment