Piwo jasne wysokoodfermentowane. Parametry 5,3% alk. 9,0% m/m. Dobry pils. Smak, aromat, piana, gaz - wszystko w normie.
Jabłonowo, Pilsener
Collapse
X
-
Trafiłem na puszkowego Pilsenera( jak na zdj.) i smakował i pachniał sfermentowanym mlekiem. Bardzo mi nie podszedł. W wersji but. z białą etykietą( czy to jest to samo? bo parametry te same) smakował mi standardowo czyli ok.4-=bahtol=
Comment
-
-
Mnie również nie podszedł ten Pilsener (wypity w wersji butelkowej) - marne 3 minus, natomiast bardzo się spodobał moim góralom co dach robili tego lata. Było ich czterech a dzienne spożycie dochodziło do 2 zgrzewek puszeczek (no bo ciepło było)Tylko z butli!
Comment
-
-
cbyba nie oczekiwałeś jakiegoś supertreściwego piwa po 9-procentowym ekstrakcie?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Hmm jest problem bo pilsener występuje w kilku wersjach akstraktowo alkoholowych ale i tak jest to piwo ledwo do wypicia. Jedynie piana i barwa jest są do zaakceptowania ale smak petów ......
Moja ocena: [2.225]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Hmm, Jabłonowo jak Jabłonowo...
Kupiłem Pilsenera w 1 litrowym PET-cie no i bez rozczarowania, w smaku ohydne, pianę ledwo co ujrzałem (chociaż CO2 bdb). Piwo to ratowały jedynie przyjemny pilsowy zapach i takiż kolor - tutaj Jabłonowo nie musi się wstydzić... No i ten PET - co za pomysł, zeby piwo nalewać do plastików, ale cóż, czegosię nie robi dla etykiety. Ogólnie 3 mniej.
Moja ocena: [2.75]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
bodzimir napisał(a)
jest dla mnie typowym odpowiednikeim smaku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piłem to piwo z peta jest to piwo jak ja to nazywam do "ogniska",gdzie poobfitym posiłku nie zwraca się tak dużej uwagi na smak piwa,po drugie co można żądać za 2,69 za litr piwa.
W sieci Carrefuora zauważyłem 3 rodzaje Jabłonowa w pecie:
Pilsener alk-5,3 eks-9,0 niebiska etykieta
Mocne alk-7,2 eks 12,1 zielona etykieta
Mocne alk-8,1 eks 14,1 czerwona etykietakrzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.
Comment
-
-
skany etykiet/wafli/kapsli proszę już dorzucać do działu kolekcjonerskiego, a na forum jedynie link do nich.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Jedno z najgorszych piw jakie pilem. No i ten litrowy plastik. To juz herezja. Przelykajac z trudem, cofnalem sie jednak w czasie przypominajac sobie czasy ogrodkow na Piotrkowskiejw Lodzi gdzie a szczegolnie jeden - Pizzy Hut, gdzie leszek mieszany na spolu z woda dostarczal podobnych walorow smakowych.
Powiem krotko - kupilem bo mialem 3 zl i bylem z kumplem - na szczescie on dokupil po Broku Samboru, wiec bylo czym przeplukac pozniej usta.
NIE PIJCIE SWINSTWA - a fuj.
Moja ocena: [1.25]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Dla mnie całkiem przyjemne , lekkie piwo , dobre w smaku , ale nie piłem peta tylkon z puszki
ps. ja opisuje pilsenera białego , wy być może czarnego , który rzeczywsiście jest cienki
Moja ocena: [3.925]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
Comment