A czy nie można zamknąć tematu lub zrobić jakieś dodatkowe opcje i było by po problemie?
Żywiec, Porter (WARZONY w ŻYWCU DO 2004r. i od 2017)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziJa mam jeszcze kilka butelek tego piwa i jak mi się zechce go wypić to może zechce mi się również wystawić ocenę
nie jeden by sie na takie piwko połakomił ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziJa mam jeszcze kilka butelek tego piwa i jak mi się zechce go wypić to może zechce mi się również wystawić ocenęGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Flaszeczke tez trzymam na specjalna okazje, tylko zapomnialem gdzie ja schowalem przed sobaPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Moje pierwsze spotkanie z porterem to wlasnei zywiec. Szlachetny smak, jednen z lepszych porterow na rynku, jednak dla mnie zbyt mocny i ciezki w smaku. Z trudem dopijam 0,33 podczas gdy Grand 0,5 wchodzi bez popity i chce sie jeszcze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA piszesz o tym współczesnym? Czy tym sprzed 2004 roku?
Comment
-
-
Kolor: ciemnobrązowy [5]
Piana: idealna drobnoziarnista gęsta jak zawiesina [5]
Zapach: wspaniały kawowo winny aromat [5]
Smak: sycące piwo z wyrazistym gorzkawo winnym posmakiem. Pierwsza klasa [5]
Wysycenie: idealne jak na piwo ciemne [5]
Opakowanie: świetna kolorystyka z zachowaniem tradycji. Bardzo ładne pozłacane elementy [5]
Uwagi: piwo królów. Jeden z najlepszych trunków na świecie. Jest tylko jeden warunek. Nie pić go zbyt dużo. Raczej symbolicznie szklaneczkę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika disease Wyświetlenie odpowiedziKolor: ciemnobrązowy [5]
Piana: idealna drobnoziarnista gęsta jak zawiesina [5]
Zapach: wspaniały kawowo winny aromat [5]
Smak: sycące piwo z wyrazistym gorzkawo winnym posmakiem. Pierwsza klasa [5]
Wysycenie: idealne jak na piwo ciemne [5]
Opakowanie: świetna kolorystyka z zachowaniem tradycji. Bardzo ładne pozłacane elementy [5]
Uwagi: piwo królów. Jeden z najlepszych trunków na świecie. Jest tylko jeden warunek. Nie pić go zbyt dużo. Raczej symbolicznie szklaneczkę.
A jeśli współczesnego Portera z Cieszyna, to nie zadałeś sobie nawet trudu przeczytania kilkunastu postów powyżej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziMożesz napisać jakie dokładnie piwo oceniłeś? Bo jeśli to z 2004 roku to gratuluję zapasów.
A jeśli współczesnego Portera z Cieszyna, to nie zadałeś sobie nawet trudu przeczytania kilkunastu postów powyżej.
Comment
-
-
[piję żywieckiego portera od kilkunastu lat. Jak dla mnie to wciąż to samo piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziForumowicz Promil03 miał na myśli fakt, iż omawiane w tym temacie piwo nie jest produkowane od 2004r, więć jeśli 5 lat temu nie zrobiłeś zapasu w piwnicy to piwo które aktualnie można nabyć w sklepie pod tą nazwą produkowane jest w Cieszynie.
Comment
-
-
Serwis do działania potrzebuje nieco dobrej woli ze strony Użytkowników, także z Twojej strony. To że wątek jest otwarty, nie oznacza że powinieneś w nim pisać nie na temat.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
rozumiem. Jednak znalazłem ten temat i wkleiłem. Skoro nie jest zablokowany to mozna w nim pisać komenty.
Można w tym topicu pisać o piwie PORTER Żywiecki, które ze sklepowych półek zniknęło w 2004 roku, czyli jak pamiętasz smak piwa z tamtych czasów to piszesz swe odczucia na jego temat. Mogła Ci też zostać jakaś butla tego trunku w piwnicy, lecz szczerze w to wątpię. Jeśli natomiast kupiłeś w sklepie piwo PORTER Żywiecki w latach 2004-2009 to znaczy że pochodziło ono z Cieszyna i jeśli piszesz o tym piwie to robisz to w odpowiednim dziale( Cieszyn-Porter). To że etykieta nie dużo się zmieniła to nie znaczy że to wciąż to samo piwo. To tak jakbyś opisywał Kasztelana w temacie "Tyskie gronie", albo "Noteckie".
Comment
-
Comment