Przejrzałem swoje lochy i ten z kwietnia 2018 jest jeszcze bez ekstraktu, mała butelka z maja 2018 też, a czerwcowe już z ekstraktem. Ktoś ma inne dane?
Żywiec, Porter (WARZONY w ŻYWCU DO 2004r. i od 2017)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPrzejrzałem swoje lochy i ten z kwietnia 2018 jest jeszcze bez ekstraktu, mała butelka z maja 2018 też, a czerwcowe już z ekstraktem. Ktoś ma inne dane?
Teraz nasuwa się kolejne pytanie: jaki może być skład Okocim Porter, skoro jest ukryty? Czy też jest tam cukier i ekstrakt chmielowy (ekstrakt słodowy akurat do najtańszych dodatków nie należy)?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPrzejrzałem swoje lochy i ten z kwietnia 2018 jest jeszcze bez ekstraktu, mała butelka z maja 2018 też, a czerwcowe już z ekstraktem. Ktoś ma inne dane?
Tak pisałem w wątku z Cieszyna
Warka 27.05.2018 ma inną krawatkę. Kształt ten sam, troszkę kosmetycznych zmian w rozstawieniu informacji. Litery są teraz śnieżno białe, a w składzie pojawił się "ekstrakt z chmielu".
07.05.2018 po staremu krawatka
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Zatem w obrębie maja były co najmniej dwie daty.
[teoria spiskowa ON]
Zazwyczaj z Cieszyna chyba wychodziły nowe partie "co miesiąc"
Wydaje mi się, że dlatego w maju były dwie lub trzy daty, bo jedne z Cieszyna, a drugie z Żywca
[teoria spiskowa OFF]Last edited by dlugas; 2017-02-17, 14:10.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziTak pisałem w wątku z Cieszyna
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
Zatem w obrębie maja były co najmniej dwie daty.
[teoria spiskowa ON]
Zazwyczaj z Cieszyna chyba wychodziły nowe partie "co miesiąc"
Wydaje mi się, że dlatego w maju były dwie lub trzy daty, bo jedne z Cieszyna, a drugie z Żywca
[teoria spiskowa OFF]
Comment
-
-
Jeden dzień to nic dziwnego. Można próbować to wytłumaczyć, że nie wyrobili się z rozlewem w ciągu wieczoru i dolewali dnia następnego.
Obecnie w Tesco Żywiec Porter ma dwie daty (lub więcej) z lipca 2018
07.07.18 i 23.07.2018, czyli tłuką dość sporo tego piwa.
Kupiłem, ale jeszcze nie testowałem.
2 sztuki za 7zł minus 1zł za bon z Club Card.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziJeden dzień to nic dziwnego. Można próbować to wytłumaczyć, że nie wyrobili się z rozlewem w ciągu wieczoru i dolewali dnia następnego.
Obecnie w Tesco Żywiec Porter ma dwie daty (lub więcej) z lipca 2018
07.07.18 i 23.07.2018, czyli tłuką dość sporo tego piwa.
Kupiłem, ale jeszcze nie testowałem.
2 sztuki za 7zł minus 1zł za bon z Club Card.
Comment
-
-
Raczej co miesiąc, choć nie jestem tutaj pewien, bo nie kupuję go za często.
Comment
-
-
Dot. Okocim Porter
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziRaczej co miesiąc, choć nie jestem tutaj pewien, bo nie kupuję go za często.Last edited by Dukat_WSI; 2017-02-18, 13:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marqqq Wyświetlenie odpowiedziDajcie spokój. Okocim Porter normalnie stoi po ok. 5zł. A żywiecki złocisza tańszy. I on ma być z Cieszyna?
Jak Bracki Porter za 8zł?
Wierzycie w to że GŻ dokłada do interesu?Last edited by Dukat_WSI; 2017-02-19, 00:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marqqq Wyświetlenie odpowiedziTaak. Więc po co GŻ sklonowała Brackie w Żywcu?
Comment
-
Comment