To chyba moje ulubione piwko.Z beczki bezkonkurencyjne, z butelki też niczego sobie.Genialny, niepowtarzalny smak, niestety lepszy od łódzkiego portera.Piękna barwa i piana.Znakomity na zimowe wieczory w dobrym towarzystwie (szczególnie płci przeciwnej)
Żywiec, Porter (WARZONY w ŻYWCU DO 2004r. i od 2017)
Collapse
X
-
trym napisał(a)
A jest porter z Żywca lany do butelek 0,5 l? Bo ja widziałem (i piłem) tylko w butelkach 0,33.
Comment
-
-
Żywiec z beczki - tak, ale juz niedlugo ...
Witam,
jak tak czytam, co Forumowicze piszą o zaletach żywieckiego portera z beczki, to muszę podzielić się wiadomością, którą usłyszałem niedawno. Otóż mój znajomy właściciel knajpy usłyszał od przedstawiciela Żywca we Wrocławiu, że już niedługo browar żywiecki ZAPRZESTAJE produkcji portera w beczkach !!! Czy kolega Żywiec może potwierdzić lub zdementować tę informację ?
Pozdrawiam
Comment
-
-
jak mniemam: rozlewu, nie produkcji, oczywiście...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam to moj pierwszy komentarz na tym forum, ale mam nadzieje ze nie ostatni. Milosnikiem portera jestem od czasu gdy pierwszy raz signalem po to piwo i byl to wlasnie Zywiecki porter z "kija". Piekna barwa wspaniala gesta piana i smak ktory ciezko porownac do innych. Jedyny porter ktory jeszcze moim zdaniem moze z nim konkurowac to Strzelec ktory niekiedy wydaje mi sie nawet smaczniejszy Ale nie mozna go jakos z beczki dostac.
<BR>
Do listy porterow dodal bym jeszcze portera z serji politycznej Byly piwa o nazwie marszalek premier i prezydent i chyba marszalek to byl porter. Raczej kiepski, ale .. zawsze to porterKołacz/RR
Comment
-
-
Coach napisał(a)
Jedyny porter ktory jeszcze moim zdaniem moze z nim konkurowac to Strzelec ktory niekiedy wydaje mi sie nawet smaczniejszy
Ale niezależnie od wszystkiego, szkoda byłoby, żeby żywiecki porter zniknął z knajp - nie mówiąc o sklepach. Żywiec, do raportu!
Comment
-
-
Odp: Żywiec z beczki - tak, ale juz niedlugo ...
breslauer napisał(a)
muszę podzielić się wiadomością, którą usłyszałem niedawno. Otóż mój znajomy właściciel knajpy usłyszał od przedstawiciela Żywca we Wrocławiu, że już niedługo browar żywiecki ZAPRZESTAJE produkcji portera w beczkach !!! Czy kolega Żywiec może potwierdzić lub zdementować tę informację ?
Comment
-
-
Moje wrażenia zamieszczałem już wcześniej - teraz tylko ocena wg nowego systemu. Nadal uważam, że jest to porter jedynie poprawny. W wersji beczkowej wspominam go lepiej.
Oczywiście kolor, gaz, piana no i opakowanie są zupełnie w porządku (opakowanie może nawet najładniejsze wśród naszych porterów), pewnie więc średnia ocena okaże sie wyższa od oceny wystawianej tradycyjnie.
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Kolor - prawie czarny, pod światło ciemny rubin,
Piana - beżowa, drobna jak dla mnie za szybko zanikła,
CO2 - mogłoby być większe,
Zapach - przyjemny, ma coś z zapachu palonej kawy,
Smak - lekko cierpki, czegoś mi w nim brakuje.
Moja ocena: [4.025]Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Trudno tu cos dodac to najlepsze piwo w kategorii: Porter baltycki.
Choc inne tez sa dobre*) ale najczesciej nierowne. Tu smak gwaratnowany choc ostatnio jakby lepszy (z beczki :-)
*) Nie dotyczy portera EB
Moja ocena: [5]
Comment
-
-
Piękna barwa, charakterystyczny przypalony smak, ostry ale dla mnie jest boski. Po Królewskim drgui porter w Polsce.
Moja ocena: [5]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
pierwszy raz piłem u Zythuma 2 tyg. temu a drugi raz dziś w domowym zaciszu:
za każdym razem piękny kolor i na początku obfita piana a smak za pierwszym razem za nadto alkoholowy ale a drugim już troszkę mniej, chociaż wyczuwalny
do tej pory próbowałem Królewski,EB,Dojlidy,Łódzki no i opisywany
Żywiecki wyprzedza jedynie EB
Moja ocena: [4.075]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Comment