Wyraźnie poczułem coś takiego. Może źle to nazwałem ale ocena jest przecież subiektywna
Gab, Stout
Collapse
X
-
To w końcu poczułeś czy nie?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
To więc o co w tym chodzi: "Zapach: Palono-kawowy z lekkim chmielkiem. Dałbym 5 gdybym coś owocowego jeszcze wyczuł [4.5]" ?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie pytałeś o smak:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecShlangbaum, owocowe posmaki w stout'cie ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecTo więc o co w tym chodzi: "Zapach: Palono-kawowy z lekkim chmielkiem. Dałbym 5 gdybym coś owocowego jeszcze wyczuł [4.5]" ?
Comment
-
-
Sorki, dla mnie posmak zajedno, gdyż wychodzę z założenia, iż smak to w większości zapach Co nie zmienia faktu, że ciekawostką są akcenty owocowe. Tak z ciekawości, wiadomo w jakim to jest konkretnie stylu stout?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnokawowy, jak na stouta - odpowiedni [4.5]
Piana: bardzo, bardzo mizerna i nietrwała [2.5]
Zapach: bardzo ładny, z nutką owocową [4.5]
Smak: na kolana nie powala, słodycz przeplata się z goryczką ale pije się z przyjemnością, choc na takie upały piwko zdecydowanie za ciężkie [4]
Wysycenie: słabiutkie, przez co piwko mało orzeźwiające [3]
Opakowanie: ładna szata graficzna etykiety- bez zarzutów [4.5]
Uwagi: wypróbowane dzięki Arzemu - przywiezione z Żywca - dziekuję!
Moja ocena: [4.025]Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny,nieprzejrzysty,chociaż na krawędziach kufla prześwituje rubinowo [4.5]
Piana: dosyć dziurawa,ale trzyma się dzielnie,opada powoli tworząc ładny grzybek [4]
Zapach: niezbyt intensywny,ale wyczuwalny zapach palonego słodu,charakterystyczny dla stoutów [4]
Smak: w smaku również dominuje palony słód z delikatną goryczką [4]
Wysycenie: nieduże,ale wyczuwalne [3.5]
Opakowanie: butla 0.5l,bezzwrotna z elegancką,choć niezbyt rzucającą się w oczy etykietą [4]
Uwagi: brawo,brawo,brawo,coś niespotykanego na naszym ubogim,polskim piwnym rynku,tak właśnie mogą zaistnieć małe regionalne browary,na mnie mogą zawsze liczyć
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Miałem i ja przyjemność zapoznania się z tym piwem.
Kolor bardzo ładny - trzyma się gatunku moim zdaniem.
Piana niestety trochę słaba. Brak odpowiedniej sztywności i trwałości.
Zapach przypomina stouta, jest przypalany i trochę kawowy.
Nasycenie jakoś nie zwróciło mojej uwagi, ale jest wystarczające i nie za duże.
Smak całkiem przyjemny. Trochę za mocno kwaśny od palonego zasypu. W innych próbowanych przeze mnie stoutach nie występuje to w takiej ilości.
Opakowanie dość orginalne. Przydałby się firmowy kapsel.
Cena trochę za wysoka - 3,60 (Piwosz na Żeromskiego we Wrocławiu)MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecJakby ktoś znalazł to piwko w Wawie to bardzo proszę o informację, kupię kratę od razu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kawowy,przejrzysty,jednak jaśniejszy niż się spodziewałem. [4]
Piana: Ma ładny,beżowy kolor,jest jednak nietrwała. [3.5]
Zapach: Delikatny,slodowo-palony.Bardzo przyjemny. [5]
Smak: Delikatnie palony,słodowy,pod koniec nieco kwaskowaty.W sumie,bardzo dobry i orzeźwiający. [5]
Wysycenie: Mogło by być nieco lepsze. [3.5]
Opakowanie: Niestety,nie podoba Mi się.Pomysł,żeby umieścić drobniutkie,złote literki na beżowym tle(jak na napisach na kontrze)-zupełnie nie trafiony.Etykieta miała byc oryginalna a jest zupelnie nieczytelna. [2.5]
Uwagi: Z chęcią sprobował bym beczkowego.
Moja ocena: [4.6]Jutro to dzisiaj,tylko jutro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klossRzeczywiście bardzo smaczne - wytrawne, przypalone i dymne.
Niestety jak mówił właściciel browaru są kłopoty ze zbytem - oby chwilowe.
Comment
-
-
a ja za cholerę nie moge go nigdzie dorwać (Kama Sutry też). Jak by był w przystępnej cenie to by się piło na przemian z krakowskimi Ale'ami, bo z recenzji wynika, że niezgorszy.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment