Całkiem niezłe piwo. Wielkich pochwał ode mnie nie dostanie, ale mogę dać mocne 3.5 za całokształt. Szkoda tylko, że te wszystkie smaczki są takie stłumione. Zauważam to w większości piw dzisiaj. Browary jakby bały się uwarzyć piwo z charakterem, aromaty ledwie wyczuwalne i całość strasznie płaska. Co jest grane do cholery ???
Grybów, Premium
Collapse
X
-
Jak dla mnie zdecydowanie najsmaczniejsze z nowej pasteryzowanej serii ze zmienionymi etykietami.
Ustawiłbym je w kolejności:
1. Premium
2. Góralskie
3. Lach
Jest kroczek do przodu w porównaniu z poprzednim rozlewem z początku roku (lepszy smak, bardziej dopracowane etykiety), ale to wciąż piwa zaledwie na szkolną, przyzwoitą trójkę.
Warto kupić tylko wtedy, gdy nie ma się alternatywy z innych, lepszych regionalnych browarów.Comment
-
Kolor: złoty i bardzo klarowny [4.5]
Piana: gęsta jak "śmietana",jednak trochę za szybko się kurczy do skromnego dywanika [4]
Zapach: ładny intensywny aromat owocowy [4]
Smak: oj,za bardzo kwaskowe(na początku),po kilku łykach kubeczki smakowe chyba się przystosowały,bo można było wyczuć ładną i w miarę mocną goryczkę,jednak całość psuje dziwny posmak ? SZKODA [2.5]
Wysycenie: prawidłowe,w normie [4]
Opakowanie: bezzwrotna butelka z prostą etykietą,kapsel goły [4]
Uwagi: piwko z datą:27.10.2009. Spożyty Lach kilka dni temu też był kwaskowy.PZDR
Moja ocena: [3.425]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, klarowny. [4.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa, gęsta, nie opada szybko. Po kilku minutach ok. półcentymetrowa warstwa. Później zostaje dywanik. W miarę picia zostaje na ściankach, powoli obciekając. [4]
Zapach: Czuć chmiel, ale przebija się intensywny, metaliczny zapach. Nie jest przyjemny i zachęcający. Później wyczuwam lekko alkohol i zapach staje się słodki i przyjemniejszy. [3.5]
Smak: Na początku czuć dziwny, jakby mydlany posmak. Później ujawnia się intensywna gorycz, ale nie jest przyjemna, chciałoby się, żeby jej posmak szybko zniknął. Trochę wodniste. Piłem gorsze i lepsze. [3]
Wysycenie: Od początku mam wrażenie, że za słabe. W kuflu nie widać uciekających bąbli. [3]
Opakowanie: Takie jak na zdjęciu GioCare tylko z kapslem 1410 z innej epoki. Ogólnie proste, do tego podarta etykieta. [2.5]
Uwagi: Pite jakoś na początku roku.
Moja ocena: [3.325]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnosłomkowy [3.5]
Piana: Na początku obfita, ale gruboziarnista, nietrwała. [3]
Zapach: Nutka chmielowo-słodowa, lekko słodkawa [3.5]
Smak: Nie odstręczający - z lekką goryczką, nutą słodu i delikatnie wyczuwalnym (nawet) miodem. [3.5]
Wysycenie: Słabe - duże bąble, szybko zanikające. [2.5]
Opakowanie: Średnio pomysłowe, minus za brak kapsla [3]
Uwagi: Piwo mieszczące się w średniej krajowej - żadna rewelacja, ale nie odpycha. Do powtórzenia.
Moja ocena: [3.375]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Oj chyba piwa z Grybowa nie będą moimi ulubionymi... niezrównoważone w smaku, słabo wysycone, piana pojawia się na kilka sekund, jakieś dziwne ścierowate nuty w tle... To nie dla mnie.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny złoto-pomarańczowo kolor [4.5]
Piana: trochę zbyt słaba [3.5]
Zapach: chmielowo-dębowy [4]
Smak: zrównoważony, chmielowy z nutą goryczki [4]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: etykieta taka sobie, mogłaby być ładniejsza, goły kapsel - śmiechu warte by taki browar nie dbał o taki szczegół, mogę zaprojektować im za dwie skrzynki piwa, albo niech zrobią konkurs, na kontretykiecie jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat bezzwrotna [3.5]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [3.95]Comment
-
...
Opakowanie: etykieta taka sobie, mogłaby być ładniejsza, goły kapsel - śmiechu warte by taki browar nie dbał o taki szczegół, mogę zaprojektować im za dwie skrzynki piwa, albo niech zrobią konkurs, na kontretykiecie jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat bezzwrotna [3.5]
...Comment
-
Info dosłownie sprzed kilku dni. Browar Widawa chciał sobie zrobić kapsle z logiem. I zrezygnowali, bo musieliby od razu zamówić 3 mln kapsli. Być może ktoś inny by zrobił 0,5 miliona.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
O, to trzeba poinformować Widawę.
PS - teraz widzę, że już została poinformowana.Last edited by Pendragon; 2012-05-23, 20:12.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment