Amber, Classic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Alchemych
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.12
    • 349

Wspominki

Przypadkiem trafiłem tu po latach. Brakuje w ofercie Ambera takiego zwykłego, wytrawnego i aromatycznego piwa jakim był Classic. Jak dla mnie był to najlepszy Lager z tego browaru, i jeden z najlepszych jakie piłem. Ckno mi się zrobiło

Comment

• Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2594

Od dziś ma być w żabce. Jako reedycja.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• SupeR_PiwosZ
        Porucznik Browarny Tester
        🥛🥛🥛
        • 2008.05
        • 384

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
        Od dziś ma być w żabce. Jako reedycja.
        Pojawiło się. Całkiem pijalne. W aromacie przyjemna słodowość z minimalnie przebijającą się ziołowością od chmielu. Wyszło też trochę żelaza. Klarowne, kolor jasna słomka z szybko redukującą się pianą średnio i grubo pęcherzykową. Nawet coś tam szkło oblepiła. Wytrawne w smaku ale goryczka mogła by być nieco bardziej wyraźna. Etykieta taka jaką lubię czyli klasyk bez wodotrysków. Tylko kapsel golas niestety. Osobiście polecam.

Click image for larger version  Name:	20210513_205942.jpg Views:	0 Size:	31,6 KB ID:	2318153Click image for larger version  Name:	20210513_205842.jpg Views:	0 Size:	25,9 KB ID:	2318154
        Ostatnia zmiana dokonana przez SupeR_PiwosZ; 2021-05-13, 20:17.

Comment

• Petitpierre
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2014.01
          • 2594

Trochę za klarowne i za duże wysycenie. W aromacie ziołowo-tymianek, ale też i nuta owocowa, lekko korzenny sznyt. W nucie dolnej więcej słodowości. W smaku żelaziste, goryczka również taka, ale ma taki urok dawnych, dobrych czasów, nieprzechmielone, z gatunku "jasnych pełnych." W Żabce za 3,50zł przy zakupie dwóch-bo tam przecież inaczej nie można. No i pewnie nie na stałe.
          Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

Related Topics

Collapse

• slipa
            Standardy - od kiedy do kiedy
            slipa
            Czy ktoś może się zastanawiał, albo wie, kiedy pojawiła się pierwsza etykieta "standard" i w jakim browarze?
            I do kiedy były używane, bo niby to okres 1950-55, ale np. w Olsztynie produkcję piwa rozpoczęto w 1963 a 5 różnych etykiet typu standard jest znanych z tego browaru....
            2024-05-07, 09:54
          • darekd
            Reichenbrand, Classic Pilsner
            darekd
            Piwo z browaru z Chemnitz w Saksonii
            https://www.reichenbrander.de/reichenbrander-biervielfalt/classic-pilsener

11,3% ekstr., 4,8% alk.
            Aromat – przyjemna słodowość (ziarnisto-chlebowa) z łagodną nutą chmielową
            Piana – umiarkowanie wysoka, większe pęcherze, niezbyt
            ...
            2020-11-01, 23:39
          • AaLeX
            Van Pur, Barley Classic
            AaLeX
            Piwo kupione w sieci Auchan. Alkohol 4%. Zielona puszka, całkiem ładna. Kod LB, czyli Jędrzejów. Barwa złota, piana nawet wysoka i na tym koniec. Zapach metaliczny, smak woda z drobną nutką metalu. Nie wiem po co to i dla kogo. Cena ok. 2zł. W tej cenie mamy całkiem udane niemieckie pilsy w...
            2022-03-06, 19:32
          • Javox
            J.W. Lees, American Classic
            Javox
            Steam Beer, Kentucky Common Ale z alko 4,2%

Chmiele w składzie Phoenix i Pioneer.

Piana - sporo na starcie potem pełna warstewka.
            Lacing - trochę było.
            Barwa - klarowny bursztyn.
            Gaz - średni.
            Aromat - lekki ejlowy ale zaprawiony lekką rozpuchą....
            2022-01-16, 16:13
          • darekd
            Nepomucen [Nepomucen & Funky Fluid], Classic With a Twist No. 2: Double Rauchbock
            darekd
            Wędzony koźlak dubeltowy albo po niemiecku Doppelrauchbock.

Dodali cukier mleczny (laktoza)

24° ekstraktu i 8,5% alk.

Aromat - mają wersję z dodatkiem oscypka (nie chciałem kupić) i przez chwilę wydawało mi się, że kupiłem ją. Ser wędzony rządzi...
            2021-04-08, 21:20
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...