Najpierw parametry:
Producent: tu cytat z kontry: "Wyprodukowano dla AHOLD POLSKA Sp. z o.o. przez: Browar Kiper"
Alkohol: 5,5% obj.
Extrakt: 10,1% wag.
Opakowanie: butelka 0,5l
Piwo zakupione przeze mnie w supermarkecie Hypernova - niestety nie pamiętam ceny ale o ile pamiętam nie droższe niż 1,50 zł. Pierwsze spojrzenie na etykietę skutecznie zachęciło mnie do zakupu - byłem ciekaw czy będę w stanie je wypić I tu się miło zaskoczyłem - piwko całkiem znośne.
kolor: bardzo jaśniutki, typowy dla lekkich pilsów
piana: z początku bardzo gruba i obfita, później opada ale nie do zera
gaz: całkiem sporo bąbelków - tak jak lubię
zapach: trudny do zidentyfikowania i raczej słaby
smak: bez rewelacji ale pijalne, trochę zbyt wodnite ale z solidną goryczką
Podsumowując - treść przerosła formę a etykieta wydała mi się tak obleśna, że pokusiłem się o jej odmoczenie i zeskanowanie
Producent: tu cytat z kontry: "Wyprodukowano dla AHOLD POLSKA Sp. z o.o. przez: Browar Kiper"
Alkohol: 5,5% obj.
Extrakt: 10,1% wag.
Opakowanie: butelka 0,5l
Piwo zakupione przeze mnie w supermarkecie Hypernova - niestety nie pamiętam ceny ale o ile pamiętam nie droższe niż 1,50 zł. Pierwsze spojrzenie na etykietę skutecznie zachęciło mnie do zakupu - byłem ciekaw czy będę w stanie je wypić I tu się miło zaskoczyłem - piwko całkiem znośne.
kolor: bardzo jaśniutki, typowy dla lekkich pilsów
piana: z początku bardzo gruba i obfita, później opada ale nie do zera
gaz: całkiem sporo bąbelków - tak jak lubię
zapach: trudny do zidentyfikowania i raczej słaby
smak: bez rewelacji ale pijalne, trochę zbyt wodnite ale z solidną goryczką
Podsumowując - treść przerosła formę a etykieta wydała mi się tak obleśna, że pokusiłem się o jej odmoczenie i zeskanowanie
Comment