Belgia, Palm (lic.)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    ale te piwa powinny byc juz chyba oceniane jak belgijskie, obecne, dostępne na rynku są importowane z Belgii
    Wcale że nie! Na ulicy Hallera w Gdańsku znalazlem jeszcze w czerwcu "kieleckiego" Palma
    Poszukuję

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
      Wcale że nie! Na ulicy Hallera w Gdańsku znalazlem jeszcze w czerwcu "kieleckiego" Palma
      Z tego co wiem, ostatnia partia miała termin przydatności do lipca, więc to możliwe.

Comment

• Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

Jako że ostatnia partia kieleckiego Palma miała termin przydatności do lipca, a wciąż pojawiają się tu omyłkowo wpisy, temat zostaje zamknięty. Recenzje Palma z Belgii proszę umieszczać tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=51767

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękna ciemnobursztynowa barwa; mój ulubiony kolor, więc i ocena maksymalna [5]
          Piana: biała, drobnopęcherzykowa, najpierw bardzo gruba, z czesem opada, ale cienka warstwa utrzymuje się do końca dzięki cały czas pracujacym pęcherzykom gazu; na ściankach zostaja po niej liczne ślady [5]
          Zapach: delikatny, słodowy z lekką domieszką chmielu [4.5]
          Smak: cudowny, idealny, wspaniały jest tu i słodkość, i goryczka - oba w idelanych proporcjach idelanie się uzupełniających [5]
          Wysycenie: bardzo duże; gaz utrzymuje się do samego końca i cały czas pracuje nad utrzymaniem sie warstwy piany oraz smaku piwa do ostatniego łyka [5]
          Opakowanie: bardzo estetyczne, butelka "grawerowana" ze złotą folią na modę piw czeskich. dedykowany kapsel [5]
          Uwagi: jedno z moich ulubionych piw, do którego wracam po ładnych paru latach, kiedy to przestałem je pić ze wzgleu na pogorsznei jakości. na szczęście dziś nie można temu piwu absolutnie nic zarzucić, a wręcz przeciwnie, gorąco polecić! kupione za 2.75 (butelka bezzwrotna) na stoisku monopolowym w zwykłym sklepie spożywczym, jedynym w mieście zresztą oferujacym Palma...

Moja ocena: [4.825]
          ---------------
          Ocena usunieta z rankingu.
          Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Piwo od dawna nie jest produkowane przez br. Belgia.
          Art, Admin

---------------

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23964

czy to piwo zostało wyprodukowano w Polsce?
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• wedge7
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.01
              • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: przepiękny; bursztynowy [5]
              Piana: ładna i dość wysoka; utrzymało się stosunkowo długo [4.5]
              Zapach: bardzo lekki i przyjemny; chmielowe i słodkie nuty [4.5]
              Smak: wspaniała kompozycja; delikatna goryczka, a po jej zniknięciu akcenty słodowe; pyszne [5]
              Wysycenie: spore ale w tym przypadku jest to tylko i wyłącznie zaleta; piwo pracuje baardzo długo [5]
              Opakowanie: bardzo ładne i charakterystyczne opakowanie w tonacji zieleni; dedykowany kapsel [4.5]
              Uwagi:

Moja ocena: [4.75]
              ---------------
              Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Piwo od dawna nie jest produkowane przez br. Belgia.
              Art, Admin

---------------

Comment

• Shlangbaum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2005.03
                • 5828

Piszę dużymi literami żeby było jasne.

Drodzy nowi forumowicze, zańczym cokolwiek napiszecie w tym wątku,
                to pamiętajcie:
                Browar Belgia już nie warzy piwa Palm, lecz tylko je sprowadza !

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• atheus
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2006.10
                  • 67

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miodowy bursztyn, klarowny. Bardzo ładny [4.5]
                  Piana: Ładna biała gruba czapa, niestety nie utrzymała się do końca. Ale i tak sporo wytrzymała [3.5]
                  Zapach: Sporo chmielu co sprawia że zapach jest rześki. Jakby nieco w tle słodowe nutki. Bardzo przyjemne wrażenie [4.5]
                  Smak: Im dłużej pite tym ciekawszy. Z początku miałem chyba zbyt schłodzone jednak gdy osiągnęło właściwą temperaturę- pyszności! Podobnie jak przy zapachu także w smaku czuć najpierw chmiel+goryczka, później słodowy posmak. Wszystko świetnie wyważone i zbilansowane. I na końcu jakiś taki nieokreślony smak charakterystyczny dla piw belgijskich. Nie wiem co to ale zdecydowanie pyszne [4.5]
                  Wysycenie: Bardzo dobre. Mimo że sączyłem je dość długo to bąbelki były obecne cały czas i nie było ich w żadnym momencie ani za mało, ani za dużo. Doskonale [5]
                  Opakowanie: Szata graficzna taka średnia. Mało wyróżniająca się zieleń. Podoba mi się butelka z wytłoczonym logo- koniem w uprzęży. ładny dedykowany kapsel plus złotko wokół szyjki. To ostatnie akurat oceniam na minus bo nie znoszę tego. Ale tragedii z tego powodu nie ma [4]
                  Uwagi: Super piwko. Zdecydowanie godne polecenia. Kupione w nowo otwartym Bomi w Gdańsku na Zaspie

Moja ocena: [4.4]
                  ---------------
                  Art, Admin

---------------

Comment

• artur2
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2008.02
                    • 535

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękny ciemny bursztyn. [5]
                    Piana: Słabiutka i nędzna. Minimalny krąg pozostaje do końca degustacji. [2]
                    Zapach: Słaby, nienachalny, bardzo lekko słodowy, świeży. [3]
                    Smak: Smak świetny, lekka goryczka i lekki smak słodowy. goryczka słaba ale tak właśnie lubię. Średnio treściwe. [5]
                    Wysycenie: Dość dobre, lekko szczypiące w język. Pojedyncze bąbelki pod koniec degustacji. [4]
                    Opakowanie: Profesjonalne. Nie mam zastrzeżeń. [5]
                    Uwagi: Kupione w poznańskim Tesco na Mrągowskiej. Szkoda, że ocena została obniżona przez nikłą pianę.

Jedno z moich ulubionych piw !

Moja ocena: [3.95]
                    ---------------
                    Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Tu ocena jest ok, ale... piwo od dawna nie jest produkowane przez br. Belgia.
                    Art, Admin

---------------
                    Last edited by ART; 2008-04-07, 20:30.
                    Mniej alkoholu, więcej smaku !
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• artur2
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2008.02
                      • 535

Zamiast usuwać oceny, Admin powinien usunąć możliwość wpisywania ocen do Artomatu. Czy nie byłoby prościej ? Tak tylko jest zniechęcenie dla oceniania kolejnych piw.
                      Mniej alkoholu, więcej smaku !
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23964

Nie zawsze jest czas na to by programowo załatwiać takie wyjątki, bo są zwykle ważniejsze sprawy do czynienia. Nie zaszkodzi natomiast odczytać informacji na etykietach przed oceną

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• coldfire
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2008.01
                          • 374

... i post nr. 97
                          Last edited by coldfire; 2008-04-15, 10:28.
                          Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23964

tego akurat nie widać przy ocenianiu prosto z nieforumowego działu polskopiwego.

Comment

• Tomasz_Moczarski
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2007.12
                              • 182

Tym razem zakupiłem wersję importowaną... Dalej świetne piwo... Smak po prostu jest "wielowątkowy", nasycenie w normie, etykieta tak trochu mi się tylko nie podoba osobiście w tym piwie - reszta bez zarzutu - daje pełne 5/5!
                              koncerniak = prawie jak piwo :D
                              Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
                              reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
                              Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus

Comment

• TheBobolo
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2014.07
                                • 59

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasny bursztyn, klarowne [4]
                                Piana: na początku ładna, potem tylko na brzegach, umiarkowany lacing [3.5]
                                Zapach: karmel, chmiel, toffi, lekkie owoce leśne, delikatny alkohol [4]
                                Smak: goryczka mocna, słody palone, karmelowe, odrobinę wodniste [3.5]
                                Wysycenie: bez zastrzeżeń [4.5]
                                Opakowanie: proste, kontrastowe kolory, ładne [4.5]
                                Uwagi: Dobre, sympatyczne piwo, bez większych fajerwerków, ale także bez większych wad.

Moja ocena: [3.8]
                                ---------------
                                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. NIE TO PIWO
                                Art, Admin

---------------
                                Last edited by ART; 2014-07-28, 13:25.
                                Begonia non omlet.

Comment

Przetwarzanie...
                                X