Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
Belgia, Palm (lic.)
Collapse
X
-
Jako że ostatnia partia kieleckiego Palma miała termin przydatności do lipca, a wciąż pojawiają się tu omyłkowo wpisy, temat zostaje zamknięty. Recenzje Palma z Belgii proszę umieszczać tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=51767
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękna ciemnobursztynowa barwa; mój ulubiony kolor, więc i ocena maksymalna [5]
Piana: biała, drobnopęcherzykowa, najpierw bardzo gruba, z czesem opada, ale cienka warstwa utrzymuje się do końca dzięki cały czas pracujacym pęcherzykom gazu; na ściankach zostaja po niej liczne ślady [5]
Zapach: delikatny, słodowy z lekką domieszką chmielu [4.5]
Smak: cudowny, idealny, wspaniały jest tu i słodkość, i goryczka - oba w idelanych proporcjach idelanie się uzupełniających [5]
Wysycenie: bardzo duże; gaz utrzymuje się do samego końca i cały czas pracuje nad utrzymaniem sie warstwy piany oraz smaku piwa do ostatniego łyka [5]
Opakowanie: bardzo estetyczne, butelka "grawerowana" ze złotą folią na modę piw czeskich. dedykowany kapsel [5]
Uwagi: jedno z moich ulubionych piw, do którego wracam po ładnych paru latach, kiedy to przestałem je pić ze wzgleu na pogorsznei jakości. na szczęście dziś nie można temu piwu absolutnie nic zarzucić, a wręcz przeciwnie, gorąco polecić! kupione za 2.75 (butelka bezzwrotna) na stoisku monopolowym w zwykłym sklepie spożywczym, jedynym w mieście zresztą oferujacym Palma...
Moja ocena: [4.825]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Piwo od dawna nie jest produkowane przez br. Belgia.
Art, Admin
---------------
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
czy to piwo zostało wyprodukowano w Polsce?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: przepiękny; bursztynowy [5]
Piana: ładna i dość wysoka; utrzymało się stosunkowo długo [4.5]
Zapach: bardzo lekki i przyjemny; chmielowe i słodkie nuty [4.5]
Smak: wspaniała kompozycja; delikatna goryczka, a po jej zniknięciu akcenty słodowe; pyszne [5]
Wysycenie: spore ale w tym przypadku jest to tylko i wyłącznie zaleta; piwo pracuje baardzo długo [5]
Opakowanie: bardzo ładne i charakterystyczne opakowanie w tonacji zieleni; dedykowany kapsel [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.75]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Piwo od dawna nie jest produkowane przez br. Belgia.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miodowy bursztyn, klarowny. Bardzo ładny [4.5]
Piana: Ładna biała gruba czapa, niestety nie utrzymała się do końca. Ale i tak sporo wytrzymała [3.5]
Zapach: Sporo chmielu co sprawia że zapach jest rześki. Jakby nieco w tle słodowe nutki. Bardzo przyjemne wrażenie [4.5]
Smak: Im dłużej pite tym ciekawszy. Z początku miałem chyba zbyt schłodzone jednak gdy osiągnęło właściwą temperaturę- pyszności! Podobnie jak przy zapachu także w smaku czuć najpierw chmiel+goryczka, później słodowy posmak. Wszystko świetnie wyważone i zbilansowane. I na końcu jakiś taki nieokreślony smak charakterystyczny dla piw belgijskich. Nie wiem co to ale zdecydowanie pyszne [4.5]
Wysycenie: Bardzo dobre. Mimo że sączyłem je dość długo to bąbelki były obecne cały czas i nie było ich w żadnym momencie ani za mało, ani za dużo. Doskonale [5]
Opakowanie: Szata graficzna taka średnia. Mało wyróżniająca się zieleń. Podoba mi się butelka z wytłoczonym logo- koniem w uprzęży. ładny dedykowany kapsel plus złotko wokół szyjki. To ostatnie akurat oceniam na minus bo nie znoszę tego. Ale tragedii z tego powodu nie ma [4]
Uwagi: Super piwko. Zdecydowanie godne polecenia. Kupione w nowo otwartym Bomi w Gdańsku na Zaspie
Moja ocena: [4.4]
---------------
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny ciemny bursztyn. [5]
Piana: Słabiutka i nędzna. Minimalny krąg pozostaje do końca degustacji. [2]
Zapach: Słaby, nienachalny, bardzo lekko słodowy, świeży. [3]
Smak: Smak świetny, lekka goryczka i lekki smak słodowy. goryczka słaba ale tak właśnie lubię. Średnio treściwe. [5]
Wysycenie: Dość dobre, lekko szczypiące w język. Pojedyncze bąbelki pod koniec degustacji. [4]
Opakowanie: Profesjonalne. Nie mam zastrzeżeń. [5]
Uwagi: Kupione w poznańskim Tesco na Mrągowskiej. Szkoda, że ocena została obniżona przez nikłą pianę.
Jedno z moich ulubionych piw !
Moja ocena: [3.95]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Tu ocena jest ok, ale... piwo od dawna nie jest produkowane przez br. Belgia.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2008-04-07, 20:30.
Comment
-
-
Zamiast usuwać oceny, Admin powinien usunąć możliwość wpisywania ocen do Artomatu. Czy nie byłoby prościej ? Tak tylko jest zniechęcenie dla oceniania kolejnych piw.
Comment
-
-
Nie zawsze jest czas na to by programowo załatwiać takie wyjątki, bo są zwykle ważniejsze sprawy do czynienia. Nie zaszkodzi natomiast odczytać informacji na etykietach przed oceną- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
tego akurat nie widać przy ocenianiu prosto z nieforumowego działu polskopiwego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Tym razem zakupiłem wersję importowaną... Dalej świetne piwo... Smak po prostu jest "wielowątkowy", nasycenie w normie, etykieta tak trochu mi się tylko nie podoba osobiście w tym piwie - reszta bez zarzutu - daje pełne 5/5!koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn, klarowne [4]
Piana: na początku ładna, potem tylko na brzegach, umiarkowany lacing [3.5]
Zapach: karmel, chmiel, toffi, lekkie owoce leśne, delikatny alkohol [4]
Smak: goryczka mocna, słody palone, karmelowe, odrobinę wodniste [3.5]
Wysycenie: bez zastrzeżeń [4.5]
Opakowanie: proste, kontrastowe kolory, ładne [4.5]
Uwagi: Dobre, sympatyczne piwo, bez większych fajerwerków, ale także bez większych wad.
Moja ocena: [3.8]
---------------
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. NIE TO PIWO
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2014-07-28, 13:25.Begonia non omlet.
Comment
-
Comment