Ale to g**** jak mówisz wybija się zdecydowanie ponad "mizerię" koncernowych sikaczy. Oczywiście można też trafić na gorszą partię. Ale przy dobrej partii jest na prawdę smaczne. Zresztą nie każdego stać ciągle kupować piwa po 5-8 zł za butelkę. I dodatkowo często te drogie piwa nie są niczym wyjątkowym. A bosman jest całkiem smacznym piwem, a dodatkowo jego cena u mnie w mieście to 2-2,40zł za butelkę (+ kaucja). Za tą cenę dostajemy porządne NORMALNE piwo. Pozdrawiam :-)
Bosman, Full
Collapse
X
-
Ale to g**** jak mówisz wybija się zdecydowanie ponad "mizerię" koncernowych sikaczy. Oczywiście można też trafić na gorszą partię. Ale przy dobrej partii jest na prawdę smaczne. Zresztą nie każdego stać ciągle kupować piwa po 5-8 zł za butelkę. I dodatkowo często te drogie piwa nie są niczym wyjątkowym. A bosman jest całkiem smacznym piwem, a dodatkowo jego cena u mnie w mieście to 2-2,40zł za butelkę (+ kaucja). Za tą cenę dostajemy porządne NORMALNE piwo. Pozdrawiam :-)Do tego nie jest piwem ani polskim ani regionalnym już od wielu lat
Comment
-
Nie prowadzę, żadnych działań, opisałem wrażenia moje i moich kolegów po blisko tygodniowym piwkowaniu bosmana nad morzem.
Panie entuzjasto piwny-nie zamierzam do niczego przekonywać, jedna osoba z Lublina mniej kupi Bosmana, może browar nie upadnie do przyszłego tygodnia z tego powodu. Toteż za tydzień będąc w Kołobrzegu nie napiję się przez te kilka dni innego piwa niż Bosman Full !
podobno o gustach się nie dyskutuje a to zdaje się być właśnie gust :/
Comment
-
Tu się właśnie dyskutuje, jakbyś nie zauważył. Dlatego to forum jest pełne jadu i nienawiści, za co je przecież kochamy.Comment
-
Dla mnie nadal bosman jest głównym piwem. Ma on swoje wahania smaku, jak każda koncernówka. Chociaż na gorsze partię mamy szanse głównie trafić poza sezonem letnim kiedy jest największe spożycie. Z tego co zauważyłem, to generalnie większość koncernowych piw jest jakby smaczniejsza latem. Celek pijąc porządnie schłodzonego bosmanka ponownie się nie zawiedziesz. Dla mnie też taki dobrze schłodzony jest najlepszy, bo po ogrzaniu już nie smakuję. Polecam wszystkim na urlopie nad morzem bosmankaComment
-
Przepraszam za offtop-nie mogłem być dłużny.
amigo007 tylko schłodzone. Trzeba się napić na rok do przodu bo później może nie być okazjiComment
-
Do posięścia wiedzy o ważeniu nie jest potrzebne żadne forum, każda waga ma instrukcję obsługi.
MSPANC.Comment
-
Ale to g**** jak mówisz wybija się zdecydowanie ponad "mizerię" koncernowych sikaczy. Oczywiście można też trafić na gorszą partię. Ale przy dobrej partii jest na prawdę smaczne. Zresztą nie każdego stać ciągle kupować piwa po 5-8 zł za butelkę. I dodatkowo często te drogie piwa nie są niczym wyjątkowym. A bosman jest całkiem smacznym piwem, a dodatkowo jego cena u mnie w mieście to 2-2,40zł za butelkę (+ kaucja). Za tą cenę dostajemy porządne NORMALNE piwo. Pozdrawiam :-)Comment
-
Dobra... czas coś o piwie napisać...
Po długim czasie... od wakacji 2012... nie piłem Bosmana więc chętnie go kupiłem...
Nie ma tu rewelacji... chyba klimat nadmorski poprawia smak tego piwa...
Wypite w "zwykłych" warunkach jest już bardziej zwykłe...
Wszystko w tym piwie jest uśrednione... klasyka koncernowa...Comment
-
U mnie w mieście doprawdy trudno jest zdobyć to koncernowe piwo.
Niby Szczecin i moje miasto to północ Polski, ale to jednak dwa różne rejony.W Szczecinie nie wiedzą co to jest zima i lato.
U mnie jest tylko zima i lato, które właśnie chyba się zaczęło.
Piana biała, potężna. Pęcherzyki grube, ale trzymają się długo. Ładny osad na szkle.
W zapachu ciężko coś wyczuć, może lekki chmiel. Im bardziej wącham, tym bardziej nic nie czuję. Na szczęście piwo nie ma żadnych wad.
W smaku piwo jest lekko słodowe, zupełnie bez goryczki, wodniste i po prostu nijakie.
Nawet alkoholu tu nie czuję. Piwo wchodzi jak woda.
Kupiłem tylko dlatego, że u mnie to rarytas
Data do 27.08.14.Comment
-
Kupione w Biedronce. Puszka 2,29zł
Źle zainwestowane pieniądze.
Piana znikoma, aromat słodkawy.
Smak: jest słodkawo, landrynkowo. Goryczki zero. Słodowości prawie brak. Za to pseudo kwiatowość, miodowość i landryny.
Warka 28.12.2014
Nie ohydne, ale za słodkie. Jak ktoś nie lubi takich koncerniaków to UNIKAĆComment
-
Do odróżnienia od Tyskich, Żywców i Harnasi.
Słabo dostępne na południu, ale z ratunkiem przybiegł sklep dla biednych ludzi i zakupiłem w pakiecie z Piastem Wrocławskim, niemieckim Holstenem i litewskim Utenosem.
Kilka lat temu w Kołobrzegu smakował mi ten Bosman, teraz to tylko powtórka dla przypomnienia, niestety gdzie indziej niż na plaży traci cały urok.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Na południu dostępne jest ale np. w Intermarche.
Ale Specjal kosztuje niecałe 4 zł a Full około 3-ech więc zwłaszcza na Specjala się nie rzucają.
Poza tym jak Tatra jest o połowę tańsza to nie ma złudzeń co ludzie wybierają.Comment