Malutki wręcz rzemieślniczy browarek który w pewnym okresie czasu nawiedzany był często przez forumowiczów. Piwo o charakterystycznym dla mnie mocno drożdżowo-owocowym a przy okazji łagodnym smaku (mało albo wręcz bez goryczki). Piękna piana. Dla mnie to piwo na dużą 5 ze względu na swoją charakterystyczność a jednocześnie myślę, że smakowałoby dużej liczbie osób. Do tego browarek w szopie to coś chwytającego za serce. Do tego własna etykieta (nie mam skanu ale może ktoś z fotografików forumowych zamieści).
EDI, E Plus
Collapse
X
-
EDI, E Plus
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak -
Skan tej etykiety jest juz od dawna dostępny pod adresem http://www.browar.biz/forum/showthre...0&pagenumber=1 . Do oglądania do woli -
Odp: EDI, Jasne
zythum napisał(a)
Malutki wręcz rzemieślniczy browarek w szopie to coś chwytającego za serce. Do tego własna etykieta ......
były i są nieco abstrakcyjną rzeczą i oderwanym od rzeczywiśctości
bytem , bo to piwo nie jest dostępne w butelkach.. Wiem , bo też w tym browarze byłem.piwoppns@wp.plComment
-
Ja widziałem plastikową butelkę z tego browaru, z przyklejona samoprzylepną etykietą i poprawioną długopisem pojemnością.
Nie jest to taki wirtualny byt jak mogłoby sie wydawać.Comment
-
pjenknik napisał(a)
Ja widziałem plastikową butelkę z tego browaru, .
nie są wirtualne , bo w mojej kolekcji mam 4 rózne wzory etykiet z tego minibrowaru.piwoppns@wp.plComment
-
Opis w Piwo - KOnkretnie ale krótko: wielkie, ciekawe PIWO z piękną pianą z rzemieślniczego browaru.
Moja ocena: [4.825]To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Właśnie wczoraj odwiedzłem Wschowę-ostatni polski działający browar,z którego nie piłem piwa.Nabyłem 3 litrowy kanisterek opatrzony etykietą/do wyboru są jeszcze kegi,5 litrowe plastikowe butle tudzież możliwość napełnienia własnych pojemników/.Przypuszczam,że transport negatywnie wpłynął na jakość ale i tak byłem mile zaskoczony.Całkiem sympatyczne piwo,nieco gorzkawe,z ciekawym,podpiwkowym posmakiem.Chętnie pijałbym częściej.Comment
-
Piłem bardzo świeże na stoliku tuż przy browarze i było fantastyczne, dośc treściwe, o ładnej, złotej barwie, mętne. Pianka długo trzymająca się, nasycenie także odpowiednie.
Jeśli chodzi o smak to coś co mnie urzekło, myślałem że przy takim małym browarze piwo będzie raczej syfiaste,a ono ma swój charakter, jest bardzo dobre, ma gamę posmaków, a przy okazji mile pieszczącą podniebienie goryczkę. Produkt rewelacyjny, szkoda że cieżko go dostać poza Nową Wsią!
Później piłem z butelki przywiezionej przez siebie, już nie miało w sobie świeżości, ale także było dobre.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
Hmm, ja raczej pijąc piwo z małego browaru nastawiałbym się na dobre piwo, rzadko zawiódł mnie pity napój na miejscu wytwarzania i świeży.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
zythum napisał(a)
Hmm, ja raczej pijąc piwo z małego browaru nastawiałbym się na dobre piwo, rzadko zawiódł mnie pity napój na miejscu wytwarzania i świeży.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
Na miejscu wychyliłem porcyjkę dla kierowcy, teraz pochłaniam resztę w domu. Muszę stwierdzić, że transport w plastikowym pojemniku nie wpłynął negatywnie na smak, za to piana i gaz z każdym otwarciem butli coraz gorsze - ale to akurat jest objawem normalnym.
Piwo rzeczywiście dobre. Ładny ciemnozłoty kolor, drobnoziarnista piana. Smak intensywny, treściwy. W pierwszym momencie raczej delikatny i słodkawy, potem czuć solidną goryczkę. W tle charakterystyczny posmak razowego chleba. Jednym słowem kawał rzetelnej piwowarskiej roboty. Sama prawda.
PS 1. Wg etykiety piwo nosi nazwę "E Plus" - może należałoby zmienić nazwę w tytule wątku ?
PS 2. Piwo dobre, ale nazwa browaru kiepska, a nazwa piwa kojarzy się raczej z proszkiem do prania. Szkoda, że piwo nie ma jakiejś wpadającej w ucho (np. regionalnej) nazwy. Łatwiej byłoby o nie pytać pytać w okolicznych knajpach, może też łatwiej lokalnie wypromować.Comment
-
Konkretna podpowiedź - od lata tego roku EDI robi piwo z własnego słodu, więc smak zmienił sie na łagodniejszy, w porównaniu z ubiegłym rokiem.
Ale niezaleznie od smaku - mają mój złoty medal za:
- smak,
- własny słód,
- całokształt.Comment
-
Kolor: słomkowy, lekko mętne
Piana: niezbyt gruba, ale lepka i trwała, trzyma się do końca kufelka
Gaz: mało
Zapach: bardzo intensywny i bogaty chmielowo-słodowo-owocowy
Smak: bardzo dobre, orzeźwiające, owocowe, z solidną goryczką po przełknięciu
Moja ocena: [4.675]Comment
-
Dwa lata temu bardzo mi smakowało więc korzystając z okazji ponownie nabyłem w browarze baniaczek.Był to po prostu ściek kwaśno-stęchły możliwy do wypicia po złamaniu go sokiem.Może złośliwie sprzedali mi zepsute?W smaku nie przypominało pilsa a raczej nieudanego witbiera.Comment
Comment