Za późno może na szczegółową recenzję. Powiem tylko, że samo piwo oceniam jako "średniaka" mocnego. Nie jest złe, ale jest zdecydowanie zbyt słodowe w smaku i za słodkie. Dębowe mocne przy nim wypada lepiej, nie jest tak zamulające. Dębowe mocne jak na mocne jest nawet orzeźwiające. Lech mocny niestety jest dość ciężki. Mimo niby tylko 6,2% alk sprawia wrażenie dużo "cięższego". A z kolei cena lecha mocnego ostatnimi czasy zrobiła się dość chora. Ponad 4zł za to piwo to przesada. Ja dorwałem w żabce na promocji za 2zł (kończąca się ważność), ale normalna cena ponad 4zł za to piwo jest zbyt wysoka :-)
Lech, Mocny
Collapse
X
-
Zaprzestano produkcji tego piwa? Bo nie widziałem u mnie już z 3 lata w żadnym sklepie, dużo łatwiej o Lecha Pilsa, który jeszcze 2 lata temu był w małopolsce raczej niedostępny...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Lech Pils to nawet u siebie w Tesco już widziałem
powoli wychodzą szerzej, ale po co?
im szerzej dostępne tym słabsze jest to piwoComment
Related Topics
Collapse
-
Strong lubelski z alko 7.0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - złoty bursztyn.
Aromat - estry owocowe.
Smak - słodko, estry owocowe lagerowe, lekka goryczka.
Słabo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-12, 19:15 -
-
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Nowe piwo z Tych.
Alko 6,5%
Piana - na długo pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - lekka paloność i mini karmel.
Smak - słodkawe, susze lekkie białych owoców, jasne jabłko, lekki karmel, mini...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
IPA (Hazy)
Alk. 6,8%
Aromat – chmielowy. Nuty żywiczne wyraźne, potem cytrusy, które potem stają się wyraźniejsze
Piana – wysoka, nie jest zbyt zwarta, dość trwała z dłuższym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
Barwa – mleczno-słomkowo-złota. Wyraźnie zmętnione...-
-
-
Kontraktowiec z Berlina, który działa od 2016 r. Na opakowaniu mają "brewed in Berlin", co sugeruje, że mają własny browar, ale warzą w stolicy Niemiec, choć i to nie jest pewne.
Alk. 6,8%, chmiel Sabro (USA)
IPA, ale taka "Hazy"
Aromat – chmielowy....-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment