Łódzkie, Karmelowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Nabyte w Siemiatyczach (co ciekawe, zawsze można tam spotkać coś z Łodzi). Nowa szata graficzna i malutka zielona buteleczka.
    Piwo posiadało piekny, brunatno-wiśniowy kolorek. Piana mało imponująca, ale za to dość "zawzięta" i trzymała się dość nieźle. Nasycenie gazem odpowiednie. W zapachu dominowału słodkawe karmelowe nuty. Podobnie było ze smakiem, gdzie dołączyła się lekka goryczka. Przyjemne, lekkie karmelowe piwko.

Moja ocena: [3.55]

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

kolor brunatny klarowny i dość przejrzysty, gazu jakoś nie wyczuwam, piana jasnobezowa, utrzymauje się małym kozuszkiem do końca, w smaku słodkie, trochę szczypie w język, zapach niewyczuwalny, butelka 0.33l, zielona, kapsel gładki, http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=6558&s=

Moja ocena: [3.6]
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

przywiezione przez siostrę z Wieliczki...
        kolor: brunatno-wiśniowy, przejrzysty;
        zapach: pierwsze wrażenie - surowy, karmelowo-zbożowy, potem lepiej - słodki, karmelowy;
        smak: Karmi to to nie jest i całe szczęście... miodny!
        piana i gaz: raczej słaby i nic w tym dziwnego
        opakowanie - butelka 0.5l typu Euro... i dobrze, bo 0.33 byłoby za mało.
        ocena ogólna: piwko, gdy nie chce się przesadzić z alkoholem wręcz idealne, choć dla większości piwoszy, mimo wszystko słodkie, nie tak jak inne karmelki, ale zawsze...

Moja ocena: [3.4]

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Kupione za 1,70.
          Butelka klasyczny bączek 0,33.
          Obrazek na etykiecie teoretycznie niebrzydki, ale nadaje się wyłącznie na kontrę. Na przedniej etykiecie wygląda fatalnie. Poza tym etykieta zupełnie nie oddaje charakteru zawartości. Kapsel niedrukowany.
          Kolor niebrzydki, przypomina colę.
          Zapach lekki, słodowo-karmelowy.
          Piana niezbyt wysoka, ale w miarę trwała. Gazu prawie nie było.
          Smak fatalny! W pierwszej chwili czuje się lekkie karmelowe nutki, ale zaraz potem przytłacza je paskudna chemia. Nigdy jeszcze nie wylałem piwa do zlewu, ale teraz byłem naprawdę bliski... Dobrze że butelka była mała, więc szybko się skończyło.

Moja ocena: [1.55]

Comment

• bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nasuwa mi nieodparte skojarzenie z colą. [4.5]
            Piana: Gęsta, beżowa, początkowo bardzo ładna, ale szybko padła i niewiele z niej zostało. [3.5]
            Zapach: Karmelowy, słodkawy, mało intensywny i trochę mało wyrafinowany, choć w ogólnej ocenie przyjemny. [3.5]
            Smak: Dość przyjemny, z wyraźną, choć nie za gorzką goryczką. Słodowy posmak jest zdecydowany, choć nie nachalny, długo utrzymuje się w ustach. Jeśli potrzeba odmiany, czegoś lekkiego i przyjemnego, to spokojnie można się napić, choć jakieś wybitne osiągnięcie, to to nie jest. [3.5]
            Wysycenie: Lekko szczypie w język, choć pęcherzyków praktycznie nie widać. [2.5]
            Opakowanie: Przyzwoite, ale bez zachwytu. Pasuje mi do kilku innych łódzkich produktów, więc i do ogólnej konwencji, ale jest mało oryginalne. [3]
            Uwagi: Nie gustuję w tego typu piwach (?), ale od czasu do czasu można się napić i moze to byc nawet przyjemne.

Moja ocena: [3.475]
            Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

Ocena z ARTomatu

Kolor: brązowy [4.5]
              Piana: opadła po kilkudziesięciu sekundach pozostawiając przez jakiś czas cienką warstwę [2]
              Zapach: tego sie nie spodziewałem - zapach jest głównie chlebowy, dość intensywny [4.5]
              Smak: spodziwałem się czegoś słodkiego, a tu zaskoczenie - dość intensywna gorycz, dominuje smak palnonego słodu (?) z nutkami kwasu chlebowego, karmel czuć słabo, pod koniec jakieś dziwne posmaki sie pojawiły które popsuły troche ogólny efekt [4]
              Wysycenie: prawie bez gazu [2]
              Opakowanie: rysnek w browarów łodzkich, etykiety w szarej tonacji co wygląda nawet nieźle, tylko nie wiem po co ta żółta obwódka, kapsel goły, brak info o ekstrakcie [3]
              Uwagi: jestem tym napojem mile zaskoczony, właściwie smakuje jak przyzwoite ciemne piwo

Moja ocena: [3.85]
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brąz wpadający w opalizującą, ciemną czerwień. [4.5]
                Piana: Znikająca w trybie natychmiastowym, jednak pozostaje maleńki wianuszek na ściankach szklanki. [2.5]
                Zapach: Zapach słodowo-karmelowy,z przewagą słodu - przyjemny. [4.5]
                Smak: Tylko troszeczkę zbyt słodkie, i szkoda bo to jedyny zarzut który można mu postawić - do ideału wiele nie brakuje. Przyjemne słodowe, w tle karmelowe. Przyjemna goryczka. [4.5]
                Wysycenie: Prawidłowe [4.5]
                Opakowanie: Etykieta tylko ciut lepsza niż na Chat'ach. [3]
                Uwagi: Łódzkie karmelowe od lat trzyma poziom. Szkoda, że w Zabrzu zapomnieli już o odpowiedniku, bo Diament był porównywalny.

Moja ocena: [4.225]
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jak na karmelowe trochę za jasny,ja widzę kolorek rubinowo-czerwonawy [3.5]
                  Piana: Z początku obfita,zbita,jednak po chwili pozostaje na szkle malutka obwódka [3.5]
                  Zapach: Karmelowy,lekko przypalana kawa,czuć wyraźnie słodkość [4]
                  Smak: Słodkawe,lekko mdłe,przydałoby się by miało około 2% alk. [3.5]
                  Wysycenie: Według mnie troszkę za małe,patrzyłem pod światło i nie widziałem żadnych bąbelków [3]
                  Opakowanie: Proste,przejrzyste,bez fajerwerków . [3.5]
                  Uwagi: Wyprodukowane dla sieci Cerrefour.

Moja ocena: [3.65]

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
                    † 1971-2015 Piwosz w Raju
                    • 2003.02
                    • 7971

Click image for larger version

Name:	CIMG1197.JPG
Views:	1
Size:	10,6 KB
ID:	2024781

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• rotmistrz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.06
                      • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnokawowy, klarowny [3.5]
                      Piana: kawowa, szybko opadła pozostwiając gołe lico [1.5]
                      Zapach: palonego słodu, lekko kwaskowy [2]
                      Smak: słodowo-chmielowy, lekko słodkawy, przypomina kwas chlebowy [3]
                      Wysycenie: pracowało cały czas konsumpcji [3.5]
                      Opakowanie: brak informacji pełnych o napoju, kolorystyka żółtoczarna nie powala [3]
                      Uwagi:

Moja ocena: [2.55]

Comment

• Samoglow
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2007.07
                        • 606

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękny, ciemny, klarowny. Ciemnobrązowo - wiśniowy [5]
                        Piana: Jak na piwo karmelowe dość niska. Jednak z początku bardzo wysoka, grubopęcherzykowa o kolorze kremowym. W miarę trwała. [4]
                        Zapach: Bardzo przyjemny zapach palono - słodowo - karmelowy [4.5]
                        Smak: Smak oczywiście oceniam tu w kategorii piw karmelowych. Dla mnie rewelacja, o wiele lepszy od słynnego Karmi. Nie za słodki, lekko palony, mocno słodowy z nutami karmelowymi. Nie ma tu odczuwalnej natarczywej spalenizny. [5]
                        Wysycenie: Z początku wystarczające, ale trochę za szybko ucieka. Jest w tym duży plus, że nie zapycha na siłę. [4.5]
                        Opakowanie: Wyjątkowo prosta butelka. W sumie nic ciekawego, ale dam wysoko, bo nie będę ruszał średniej. Minus tylko za brak ekstraktu. [4.5]
                        Uwagi:

Moja ocena: [4.675]

Comment

• kjaros
                          Porucznik Browarny Tester
                          🍼
                          • 2007.03
                          • 378

Ocena z ARTomatu

Kolor: Herbaciany klarowny [4.5]
                          Piana: Słabo się tworzy i w dodatku znika w kilkadziesiąt sekund [1.5]
                          Zapach: Przyjemny zapach słodowo-karmelowo-owocowy [4.5]
                          Smak: Poziom słodyczy w normie - w końcu to piwo nie ma być wytrawne. Wyczuwalny słód palony. Karmel niezbyt silny, dużo więcej kwasu chlebowego. [4.5]
                          Wysycenie: Gaz pracuje niezbyt intensywnie. Brakuje bąbelków na języku [2]
                          Opakowanie: Poprawne techniczne ale browar/Carrefour nie napracował się przy projekcie etykiety. [3.5]
                          Uwagi: Dobre bardzo lekkie piwo karmelowe. Minus za bardzo slaby nasycenie CO2, a plus za dobrą cenę. Może śmiało konkurować z Karmi Classic a nawet z Coca-Colą

Moja ocena: [4.025]
                          Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• Kwadri
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1216

Ciekawa alternatywa dla Karmi. Kolor colowaty, piana słaba, nietrwała i lekko beżowa. Wysycenie drobne. Zapach początkowo lekko nieprzyjemny, później przebija się nuta karmelu i razowego chleba. W smaku podobne - lekko karmelowe z posmakiem razowego chleba, ale mało słodkie. Polecam.
                            www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

• Myszon007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.02
                              • 1208

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowy, pod światło mocna herbata z wiśniowym refleksem. Bardzo ładny. [5]
                              Piana: Kremowa, gęsta o beżowym odcieniu, zostaje do końca dywanik, ładnie osadza się na szkle. [4]
                              Zapach: Bardzo przyjemny, słodowo-karmelowy. Trochę razowego chleba z lekko palonym akcentem. [4.5]
                              Smak: Rewelacja, oczywiście w segmencie piw karmelowych - pełne w smaku, niezbyt słodkie, z paloną goryczką i orzeźwiającą kwasowością. [5]
                              Wysycenie: Optymalne. [5]
                              Opakowanie: Żółta etykietka, wolałem poprzednie z budynkiem browaru. Kapsel golas, minus za butelkę bezzwrotną. [3.5]
                              Uwagi: Obecnie jedyne piwo z Łodzi dostępne w butelkach - cena rewelacja - 1,65 PLN w sklepiku firmowym na Północnej. Warto!

Moja ocena: [4.65]
                              ♪♫

Comment

• Myszon007
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.02
                                • 1208

Fotka z degustacji...
                                Attached Files
                                ♪♫

Comment

Przetwarzanie...