Pamiętam Książa ze Świebodzic,był nawet dobry[90rok]Ten jest tez tani,w sumie lekko się go pije,jakby za wodnisty ,gazowany dobrze.Wsumie może być-ale bez przesady
Piast, Książ
Collapse
X
-
Piwo Książ jest dobre na wszystko. Nie mam żadnych zastrzeżeń, poczynając od smaku a kończąc na cenie. Nawet jest lepsze jak na taką cenę ( u mnie 1,60PLN z 0,5l/ butelka). Zawsze jakaś alternatywa dla innych wyrobów Piasta, gdy w kieszeni mało kasyComment
-
Ja stoje zdecydowanie po stronie zwolenników tego piwa choć może nie jest to cud-miód, bądźmy szczerzy za tą cenę delicji nie można się spodziewać. Fakt Książ przewyższa wiele innych piw w tej cenie i porę innych nieco kosztowniejszych.
Lekkie piwko bez chamskiego kwaśnego posmaku z miłą nutką piwnej goryczki. Piana jest trochę za słaba, zbyt szybko opada. Zapach nieco za słaby.
Końcowe odczucie całkowicie pozytywneComment
-
tutunia napisał(a)
Jedna uwaga do ART'a. Książ ma obecnie 10,1% ekstraktu
tutunia napisał(a)
poszkę robi częściowo Okocim.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
ROZWINIĘCIE: Okocim robi piwa w ramach Spółki: Volt org.10,5%, Volt str.14,1%, Piast Książ 10,1%, Piast full 11,1%. Piast J.P11,6%., będą Trzy korony10,5%, Czarna Hańcza.Jest Fasberg12,5%, Keniger10,5%.To jest produkcja do puszek. Do butelek narazie robi tylko własne, ale ...Comment
-
Coraz mniej mi Książ smakuje, a kiedyś należał do moich ulubionych. Wydaje mi się, że zaczął się psuć zaraz po przejęciu Piasta przez Carlsberga, ale w tym samym czasie coraz bardziej zaczął mi smakować Full.
Nawet nie mam w domu żadnej butelki po Książu by zobaczyć, czy rzeczywiście stracił na ekstrakcie, ale biorąc pod uwagę smak to brzmi to bardzo wiarygodnie.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
Comment