Belgia, Hubert Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Akren
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.12
    • 111

Ocena z ARTomatu

Kolor: Dosyć ciemny - herbaciany. [4.5]
    Piana: Na początku całkiem ładna ale po kilku minutach zredukowała się do cienkiej warstewki przy ściance kufla. [3]
    Zapach: Prawie nic nie czuje a tych resztek, które mogę wyczuć nie umiem z niczym porównać, w każdym bądz razie nie odrzuca mnie. [1.5]
    Smak: Dosyć wodniste - oprócz przytłumionej goryczki czuć tu jak już ktoś trafnie określił jakieś zbutwienie i cierpkość. Wypite bez zachwytu ale i bez obrzydzenia. [3]
    Wysycenie: Niezłe - średniej wielkości bąbelki cały czas unosiły się ku górze miło szczypiąc w język. [4]
    Opakowanie: Etykieta prosta i estetyczna. Minusy za mało wyszukany kapsel (na czarnym tle napis "jako")oraz za to że nie ma podanego ekstraktu i browaru z jakiego piwo pochodzi. [3.5]
    Uwagi: Piwo było 3 dni po terminie więc może już coś się w nim zmieniło na minus,... a może i na plus. Jeszcze pewnie kiedyś powtórzę jak się okazja nadarzy. Z moich informacji wynika że piwo to zostało uważone w krakowskim browarze więc pewnie w Relakspolu ale nie jest to pewna informacja.

Moja ocena: [2.625]

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Akren
      ... nie ma podanego ekstraktu i browaru z jakiego piwo pochodzi. ... Z moich informacji wynika że piwo to zostało uważone w krakowskim browarze więc pewnie w Relakspolu ale nie jest to pewna informacja.
      ciekawe, ale wątpię. skąd masz te informacje? jak mniemam była to butelka 0.33 typu steini.

Comment

• Akren
        • 2004.12
        • 111

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        ciekawe, ale wątpię. skąd masz te informacje? jak mniemam była to butelka 0.33 typu steini.
        Tak coś wspominał szef sklepu w którym pracuje. Prawidłowej nazwy butelki nie znam ale mam dwie i właściwie są to normalne bączki jak na zdjęciu wyżej, tyle że jak się przyjrzałem to znacznie się między sobą różnią grubością szyjki. Pogubiłem się już czy to te same typy butelek tyle że z różnych partii czy zupełnie inne rodzaje

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

to się zdarza! zatem opis powinien powędrować do relakspola. trochę mnie to dziwi, bo Jako chyba dobrze układała się współpraca z browarem Belgia.

Comment

• cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

Ocena z ARTomatu

Kolor: pilsowa słomka [3]
            Piana: drobno ziarnista, ok.1cm., długo pozostaje po nalaniu do kufla [4]
            Zapach: ładny, wyraźnie chmielowy [4]
            Smak: chmielowy, lekko wodnisty bez goryczkowy [3]
            Wysycenie: dobre, choć małoczuć [4]
            Opakowanie: jak na zdjęciu Slavoya (tylko krawatka prosto przyklejona ) [3]
            Uwagi: zakupione gdzieś koło łodzi za (o ile pamiętam) 1,30. Całkiem dobre piwko na upły, troszkę za wodniste, ale ujdzie.

Moja ocena: [3.5]
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Bekiesz
              • 2005.09
              • 140

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny,słomkowo-żółty,przejrzysty. [3.5]
              Piana: Zaraz po nalaniu obfita,szybko jednak znikła,pozostawiając nędzne resztki. [3]
              Zapach: Jaki zapach?Wody,pozostałej po umyciu kufla? [1.5]
              Smak: Pierwsze odczucie,to wodnistość.Drugie-to jeszcze większa wodnistość.Trzecie,to śladowa goryczka. [2]
              Wysycenie: Bardzo drobne te bąbelki i za mało ich. [2.5]
              Opakowanie: Bączek 0,33l.,zielona etykieta,taka jak tu:http://www.browar.biz/kolekcjonerstw...d=35838,jednak bez podanej zawartości ekstraktu,łady kapsel. [4]
              Uwagi: Jeśli komuś żal Browaru Belgia,niech sobie wypije ze trzy "Huberty".Przejdzie Mu.

Moja ocena: [2.125]
              Jutro to dzisiaj,tylko jutro.

Comment

• wedge7
                • 2007.01
                • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasny; słomkowy [3]
                Piana: gęsta; wysoka; trwała [5]
                Zapach: wyraźnie chmielowy [4]
                Smak: odrobinę bez wyrazu; chmielowy i trochę wodnisty; [3]
                Wysycenie: nie jest źle; choć gazu odrobinę za mało [4]
                Opakowanie: bardzo ładna etykieta i butelka typu bączek powodują że piwo to łatwo odnaleźć na sklepowej półce; plus za firmowy kapsel [5]
                Uwagi:

Moja ocena: [3.7]

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

Piana: dość spora, średnio drobna, utworzyła się czapa, oblepia ścianki, cieniutki dywanik z dziurami,
                  kolor: jaśniutki, pilsikowy,
                  zapach: raczej brak,
                  smak: i tu się zaskoczyłem, smak wprawdzie wodnisty ale bardzo czysty, bez obcych wtrąceń, gdyby była większa goryczka lub aromat chmielowy to by było super, fajne pwio na upały,
                  wysycenie: małe.

Ogólnie: miłe zaskoczenie, dodać trochę więcej chmielu i będzie git.

Mocne 4.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• remfire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1334

Hubert został organizatorem Mistrzostw Świata w Powożeniu, Jarantów 2008

Jednak obecnie raczej już nie pochodzi z Belgii-Kielc. Ktoś wie kto teraz produkuje dla JAKO ?
                    PS. Aktualnie ma takie parametry e.10,1% , a.5,0%
                    Last edited by remfire; 2008-05-26, 21:26.

Comment

• delvish
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.11
                      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ktoś wie kto teraz produkuje dla JAKO ?
                      Namysłów
                      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• remfire
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 1334

A sprawdzałem sposób drukowania daty przydatności na spodach puszek z różnych browarów i nic mi nie pasowało. O Namysłowie nawet nie pomyślałem , ale teraz już sprawdziłem i faktycznie pasuje

Comment

• peixe
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2008.03
                          • 115

Mialem watpliwa przyjemnosc pic to piwo dzis do sniadania. W smaku niepodobne do niczego, wodniste, za malo gorzkie jak na pilsa. Nie wylalem do zlewu jedynie dlatego, ze bylo w baczku, a do baczkow mam sentyment. Idz pan w ch... z takim zartem.

Comment

Przetwarzanie...
                          X