Rewelacyjne piwo. Cudowny smak i moc też niczego sobie. To jest to. W Sosnowcu nie ma najmniejszych problemów z kupieniem tego piwa. Naprawdę warto i szczerze polecam. Także ze względu na oryginalną butelkę!
Amber, Koźlak
Collapse
X
-
Bardzo dobre piwo !
Kolor - ciemny rubin - 5
Piana - dość łatwo tworzy sie fajna czapeczka jednak po minucie dwóch zostaje cienki dziurawy dywanik - piana to największa wada tego piwa - 3,5
Zapach - Bardzo ale to bardzo wyrazisty. Słodowy z wyraźną nutą karmelową, czekoladową i orzechową - chyba najlepsza strona tego piwa - 5
Wysycenie - chciałbym troszke większe - 4
Smak - słodycz czekolady na początku, z czasem przechodzi w gorycz gorzkiej czekolady z fajnym wytrawnym, cierpkim finiszem - 5
Butelka - Bardzo fajny pomysł, tylko... ja jako domowy piwowar na tym ubolewam bo pije tego piwa dość dużo, ale używać tej butelki do swoich celow to juz tak nie za bardzo - tak czy siak - 5 ( jedyna wada to troszke smieszne hasło o tych tajemnicach i spotkaniu raz do roku )
Dodam od siebie jeszcze, że piwo raczej należy spożywać w temperaturze około 10-12C - wtedy uwydatnia się piekny aromat, który dosłownie unosi się w powietrzu.
Piwo bardzo polecam ! Aktualnie piwa ambera można dostać prawie wszędzie - w Krakowie w prawie każdym większym sklepie i w każdym sklepie alkoholowym, w Jarosławiu też dostępne w lokalnych sklepikach alkoholowych.Comment
-
Kozlak pojawil sie na Greenpoincie. Butelka jest w wersjii angielskiej i tez ma malowane napisy wraz z historia o sekretach piwowarow. Natomiast piwo jest metne, i slabo nagazowane. ma jakas date na kapslu, ale nie jestem pewien czy to 2008 czy 2009. Smakuje mimo wszystko niezle, cho jest dosc slodkie i ma dosc slaba goryczke, w zapachu dominuje skarmelizowany slod i estrowo-owocowe nutki. Z ocena poczekam na klarowny egzemplarz.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Kozlak pojawil sie na Greenpoincie. Butelka jest w wersjii angielskiej i tez ma malowane napisy wraz z historia o sekretach piwowarow. Natomiast piwo jest metne, i slabo nagazowane. ma jakas date na kapslu, ale nie jestem pewien czy to 2008 czy 2009. Smakuje mimo wszystko niezle, cho jest dosc slodkie i ma dosc slaba goryczke, w zapachu dominuje skarmelizowany slod i estrowo-owocowe nutki. Z ocena poczekam na klarowny egzemplarz.Last edited by Seta; 2009-09-22, 07:29.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Śliczny, ciemny bursztyn. Bardzo urokliwy, typowo bock'owy. [5]
Piana: OK; choć jak na bocka trochę za mała. Porównując z niemieckimi bockami można się trochę przyczepić. [3.5]
Zapach: Ciekawy, intrygujący, wyczuwalna nuta piwka palonego. Ogólnie bardzo przyjemny i zdecydowanie zachęcający do degustacji [5]
Smak: Nie jest zły, ogólnie dobre piwko, jednak do niemieckich bocków sporo mu brakuje. Może za duża goryczka, może . Niby nie ma się do czego przyczepić ale nie jest to jednak 100-procentowy bock. [4]
Wysycenie: Trochę małe, chociaż mi to bardzo nie przeszkadza. [4]
Opakowanie: Rewelacyjna szata graficzna. Fajne logo, ciekawe, intrygujące, zdecydowanie diabelskie :-). Piątka za dobry pomysł. Szkoda tylko, że butelka bezzwrotna ... [5]
Uwagi: Kupione w hipermarkecie Auchan (Warszawa Wola)
Moja ocena: [4.4]Comment
-
Temat jest zbyt obszerny, więc nie jestem w stanie stwierdzić czy ta informacja już była.
W weekend piłem w toruńskiej Piwnicy Piwa amberowskiego Koźlaka NIEPASTERYZOWANEGO z kija. Cena przystępna(6zł), natomiast smak jak by mniej wyrazisty od butelkowego. Nie poczułem też tej nutki towarzyszącej niepasteryzowanym piwomwww.reddragon.pl <--- najlepsza internetowa gra w przeglądarce. Mi zabrała 5 lat życia. Polecam!Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
www.reddragon.pl <--- najlepsza internetowa gra w przeglądarce. Mi zabrała 5 lat życia. Polecam!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brąz, pod światło czerwony z pięknymi refleksami. [5]
Piana: Chyba najsłabszy element. Początkowo gęsta, jasnobrązowa, po chwili zmienia się w cieniutki kożuszek by po następnej chwili całkiem zniknąć [3.5]
Zapach: dość intensywny, przede wszystkim słód i karmel i coś w tle, czego jeszcze nie potrafię nazwać, coś między gorzką czekoladą a miodem (??) ale ani jedno ani drugie osobno. [4.5]
Smak: Przede wszystkim czuję karmel, nuty słodowe, troszkę goryczki, która rozruszała piwo. Wszystko bardzo ładnie ze sobą współgra [5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie ale dobrze pasuje do chrakakteru piwa [4.5]
Opakowanie: Świetne, bardzo charakterystyczne i estetyczne, wyróżnia się na półce [5]
Uwagi: Kupione za 3.89 w PiP
Jedno z moich ulubionych piw, raz na tydzień muszę wypić buteleczkę
Moja ocena: [4.65]Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.Comment
-
Comment
-
Comment
Comment