Tyskie, Pilsner Urquell (lic.)
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny , bursztynowy - typowy dla pilsa . [3.5]
Piana: Biała , średnio długo się utrzymuje . [2.5]
Zapach: Ładny , chmielowy z utką drożdży . [3]
Smak: Delikatny , bardzo mocno odczuwalna goyczka , po przełknięciu na języku czuć gorycz i lekką ostrość. [4]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Ładne wizualnie , zachęca do kupienia. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.425]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny kolor,a takze barwa [4]
Piana: Niejest zbyt długo mająca swój wygłąd [2]
Zapach: Tak jak przystało na Czeskie piwa-prawie podobny [3]
Smak: Nie jest to samo co inne piwa czeskie.Różni sie smakiem. [2]
Wysycenie: Na to piwo jest wsam raz [2]
Opakowanie: Butelka ładna ozdobna,a także etykieta [4]
Uwagi:
Moja ocena: [2.55]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Arthur - bardzo proszę opisuj konkretnie - i przed zamieszczeniem oceny przeczytaj ja ze dwa razy.
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-02-22, 00:54.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrNie rozlewane, tylko warzone... nie w Poznaniu, tylko w Tychach.
P.S. Mówię o egzemplarzu butelkowym 0,5 z datą przydatności do lutego-marca 2008...Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-02-18, 00:42.koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
-
Comment
-
Nazwa miasta Poznań widnieje na kontretykiecie tylko dlatego, że mieści się tam siedziba Kompanii Piwowarskiej.
Licencyjny Pilsner warzony jest wyłącznie w Tychach, gdzie uczyniono niezbędne dla tej produkcji inwestycje
- nie darmo zwiemy go Pilsner Tysquell (Tys źródło)O!Nanobrowar Domowy "PiwU"Comment
-
Wczoraj zakupiłem sobie podczas Jazzu nad Odrą lanego Pilsnera i się zaskoczyłem, był bardzo smaczny, aromatyczny, z trwałą gęstą pianą.
Ciekawe skąd ono było.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, złoty [5]
Piana: drobnopecherzykowa, dość trwała, podtrzymywana przez pecherzyki CO2 [4.5]
Zapach: piękny, mocny, chmielowo-ziołowy [5]
Smak: mocny i czysty, wspaniała, mocna i smaczna goryczka, sporo słodu i chmielu [4.5]
Wysycenie: pracuje do końca, odtwarzając cieniutką warstwę piany na piwie [5]
Opakowanie: ładna, klasyczna etykieta, informacja o zaw. ekstraktu, minus za bezzwrotną butelkę i brak miejsca produkcji [3.5]
Uwagi: Piję to piwo często, nie zawsze jest tak dobrze, ale ostatnio poziom wyraźnie sie podniósł i wyrównał. Jest to dowód na to, że koncern, jak chce to potrafi UWARZYĆ piwo.
Moja ocena: [4.675]Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Pilsner zawsze trzymał i trzyma dobry poziom, co do Tyskiego Gronia niestety tego powiedzieć się nie da.....od pewnego czasu jest niepijalne, bez smaku, bez aromatu, jakby rozwodnione....przykro mi o tym jako Tyszaninowi pisać ale takie są niestety fakty...Comment
-
No tu to się nie zgodzę. Piję raz na jakiś czas PU i choć ostatnio faktycznie trzyma poziom, to jednak na przestrzeni ostatnich 2-3 lat wahania jakości jak najbardziej mu się zdarzały i bywał wyraźnie gorszy niż obecnie.
Z grubsza mam podobne odczucia, stąd zdziwiło mnie pijalne, konserwowe Tyskie.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-11-25, 09:50."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
....co do pilsnera może masz i racje bo porównywałem go zawsze w odniesieniu do Gronia....no wiesz, szklanka Gronia i szklanka Pilsnera
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor idealny, bez zarzutu. [5]
Piana: W browarze bardzo ważna jest dla mnie piana, w Pilsnerze jest dobra, ale niestety zbyt szybko opada. [4]
Zapach: Świetny! Od razu zachęca do pierwszego łyka. [5]
Smak: Jedyny w swoim rodzaju, mocno chmielowy i ta goryczka... po prostu nie do podrobienia. [5]
Wysycenie: Odrobinę brakuje, zwłaszcza pod koniec. [4.5]
Opakowanie: Jeśli sam browar jest doskonały to i opakowanie musi się wyróżniać. Zarówno butelka jak i puszka pokazuje, że nie mamy do czynienia z byle jakim piwem. [5]
Uwagi: Całe szczęście, że mamy na rynku Pilsnera, szkoda tylko, że odbiega od oryginału, który jest majstersztykiem w każdym calu.
Moja ocena: [4.875]Comment
-
-
Piłem czeskiego, wiem że jest różnica jednak nie taka by Pilsner z KP był całkiem innym piwem, w czeskim wszystko wydaje się intensywniejsze, co nie zmienia faktu że "polski" Pilsner jest bardzo dobry!Comment