Namysłów, Zamkowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

    Blisko warzone - poczwórnie chmielone!!!

    Piwo cienkie jak polsilver...

    Ściema chmielowa, piana w oczach z trzaskiem znika prawie do zera.
    Aromat estrowy, bardziej słodkie niż goryczkowe.
    Smak typowy dla koncernowego pilsolagerka ale podłe nie jest.
    Znam wiele piw poniżej poziomu tego "Zamkowego".

    Ciekawe jak to chmielili te 4 razy?
    Attached Files

    Comment

    • DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

      Sprzedawca chciał mnie nabrać na nowość w sklepie... i udało mu się
      Myślałem, że Blisko Warzone i poczwórnie chmielone to jakieś nowe piwo.

      Wygląda dokładnie jak na zdjęciu Javoxa, kolor może trochę jaśniejszy.
      Zapach kiepski. Słód, trochę siarki i skarpeta.
      Smak odrobinę lepszy bo nie mdli jak się spodziewałem. Słodkie jest tylko trochę, ale goryczkowe jest jeszcze mniej. Pod koniec picia pojawia się delikatne odczucie chlebka i kwasku. Gaz średni.

      Warka 14.03.2016. Nawet jeśli napiszą kolejnym razem, że piwo jest dziesięciokrotnie chmielone i Jeszcze Bliżej Warzone to nie kupię.

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Czego tu nie ma?!
        Miłośnicy końskiej derki byliby szczęśliwi.
        Zadowoleni by byli też zwolennicy fenoli i owocowych estrów.
        Tylko to k*** jest jasny lager!
        Żenua....
        Pucha z datą 24.04.16 / L4.4
        Last edited by Pendragon; 2015-10-22, 21:49.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12674

          Odświeżam sobie piwa z segmentu ekonomicznego i na pierwszy ogień poszło to

          Ogólnie jak na 11% ekstr i wysokie odfermentowanie - 5,6% alk. wydaje się mocno treściwe.
          W składzie uczciwie przyznają się do użycia również jęczmienia browarnianego obok słodu i tego poczwórnego chmielenia

          Profil zdecydowanie słodowy, słodkawy, lekko karmelkowy, goryczka schowana, choć dość wyraźna, to nie przełamuje słodowych akcentów (również w aromacie. Wysycenie dość wysokie, trochę gryzie, piana znika szybko, ale nie całkowicie.

          Pod koniec ta karmelkowość trochę męcząca, ale dramatu nie ma. Szału też nie ma, ale w stosunku do ceny jest to propozycja do przyjęcia.

          Comment

          • AaLeX
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛
            • 2011.07
            • 676

            Wróciłem dziś po latach do tego piwa. Kupione w Dino. Cena 2,3zł za puszkę. Na puszce jest teraz napisane potrójnie chmielone, kiedyś było poczwórnie i pamiętam, że kompletnie tego nie było czuć. Teraz zaskoczyło mnie pozytywnie. Minus to piana, która szybko znika nie pozostawiając praktycznie niczego. Zapach słód i delikatny metal. Barwa złota. Smak i tu zaskoczenie, jest smak. Słód i delikatna goryczka w tle, mocno zamaskowana. Nadal nie wiem, gdzie to potrójne chmielenie. Po takim, powinna być znacznie większa goryczka ale piwo jest całkiem udane. Taki lagerek lepszy od droższych koncerniaków. Wg opisu na puszce, piwo warzą browary w Warce, Leżajsku i Namysłowie. To zostało uwarzone przez ten pierwszy. Puszka identyczna jak u Javoxa, różni się tylko wspomnianym napisem. Ocena 4/6.
            Last edited by AaLeX; 2022-03-16, 12:25.

            Comment


            • e-prezes
              e-prezes commented
              Editing a comment
              Wielki szacun za rycie niczym glebogryzarka dawno nieoranej ziemii. Nie szkoda kasy?
          • marqqq
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2014.12
            • 682

            To piwo jeszcze istnieje? Myślałem że tylko Namysłów się ostał, po przejęciu browaru.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X