Patrz: następny post. Coś się pokićkało.
Amber, Kopernik Mocne
Collapse
X
-
Slogan z kotry:
SEKRETNA RECEPTURA STAREJ SPRAWDZONEJ SZTUKI PIWOWARSKIEJ, NAJWYŻSZA JAKOŚĆ CHMIELU I SŁODU, JEDYNY W SWOIM RODZAJU PROCES FERMENTACJI. TO PIWO KOPERNIK - UCZTA DLA TWOJEGO PODNIEBIENIA.
Jak z prawdziwością pierwszej części nie wiem. Z drugą zgadzam się w stu procentach.
Jakże mi szkoda że to piwo nie jest już dostępne. Zafajdany, złodziejski, dumpingowy hiperparket
Zakupiłem zapasik tego piwka zaraz po tym, jak usłyszałem o rozwiązniu korejacji Amber-Auchan. To już niestey ostatnia buteleczka z zapasu. Długo ją oszczędzałem, no ale kiedyś trzeba się zdecydować.
Piwo ma datę ważności 22.12.2002. Pomimo to jest w pełni sił
Parametry: 14,5 obj/7,0 wag %
Kopernik mocny nie odbiega(ł) w smaku zbytnio od swojego słabszego odpowiednika. Generalnie wyczuwalne jest tylko lekkie zwiększenie mocy w posmaku (czuć w gardle)
Świętej Pamięci pils "prima sort". Ocena 5- (jak na mocne to 5+)
ehhhhhDick Laurent is dead.
-
-
1. Amber RED jest równie(!) dobry.
2. Sieci są nie tylko naszym, polskim problemem. Ich chimeryczność , zapędy dyktatorskie to zachowania znane również na rynku niemieckim. Warsteiner stracił 9% sprzedaży m.in. przez zerwanie niekorzystnej umowy z Lidlem ( sieć dyskontów - obrzydliwych, tanich - za to idealnych dla podupadającego społeczeństwa. W Polsce ma powstać sieć 1000 tych najgorszej klasy marketów ).
Ale najgorsze i tak są sieci francuskie...Simon
Comment
-
-
Daj znać kiedy dokładnie będziesz we wtorek w Gdańsku. Wtedy oprowadzę cię po największych piwnych atrakcjach Gdańska
Comment
-
-
Chetnie staruszku, ale naprawde tylko z "lotniska do samochodu" i dalej w droge.
Dzieki,
Wiem, wiem ..Dom piwa itd, Chcialoby sie, nawet bardzo...
Dzeki,
No sorry za bardzo od tematu uciekam
Ale jak jest cos co przypomina tego Kopernika to dajcie znac , gdzie dostac?
Dzieki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bolek1970(...)
Ale jak jest cos co przypomina tego Kopernika to dajcie znac , gdzie dostac?
Dzieki
Co miałeś na myśli pisząc "staruszku"? Wg. mnie czuję sie młodo!
Comment
-
-
Przecież wyraźnie napisałeś że chodzi ci o "Podobne" a nie o te konkretne!
Comment
-
-
Comment
-
-
To ja żem nie wiedział-żem, że takie rzadkie piwo kupuję. Nawet Atromatu nie ma?
Piana jako taka, nawet brudzi szkło. Na 4+.
Kolor za jasny, opalizujący.
Zapach płaski słodowo-chmielowy, ale bez zanieczyszczeń.
Smak bardzo słodki, wręcz ulepkowaty, z czasem słodycz słabnie, pojawia się lekka goryczka. Niepotrzebnie przegryzam chyba ogórkami chili...
Może być, ale mistrzostwo to to nie jest...
Comment
-
Comment