Zabrze, Superpiwosz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • StaryKocur
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.01
    • 1521

Nie mam nic przeciwko przyłączeniu Opola do Zabrza.

SK
    Piwo pite z umiarem
    nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• baklazanek
      † 2014 Piwosz w Raju
      • 2001.08
      • 3562

Może znajdą się stare receptury z Opola które będzie można wykorzystać w Zabrzu Wtedy to może i bym nawet polubił takie piwko z tego miasta na Śląsku.

Comment

• piwowar2
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2001.11
        • 588

Podpadlo mi, ze jest to jedno z niewielu polskich piw, ktore nie jest warzone na krystlicznie czystej wodzie - co w cale negatywnie na smak nie wplywa. A moze jest, tylko sie nie chwala?

Comment

• Misiekk
          • 2001.05
          • 913

Miałem do skosztowania dwa te piwka. Jedno na świeżym powietrzu a drugie w domciu. Powiem tak, to pite na dworzu wypiłem całe natomiast to kosztowane w domciu musiało poczekać do rana abym mógł je wylać potem do zlewu w ilości pół kufla. Mam zastrzeżenia do smaku i do pijany. Coś jest nie tak, tylko zebym wiedział jeszcze co?

Ale i tak wymieniłem się na niego w Żywcu na piwa z Chojnowa więc ten ktoś też może sobie ponarzekać. Chociaż niektórym piwo chojnowskie smakuje!!!
          Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

Comment

• yendras
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.12
            • 2052

Przetestowałem Superpiwosza z butelki, więc pomijam kwestie koloru i piany. Co do smaku, hmmm ... Pierwsze trzy łyki były całkiem znośne, ale to chyba skutek pragnienia. Potem coraz bardziej denerwował mnie specyficzny posmak tego piwa (jakiś taki metaliczno - syfiastopilsowy), który wytrzymałem tylko do 1/3 zawartości.
            Zaskoczony jestem tym, że beczkowe Zabrze w **** było o klasę lepsze.

Comment

• albeertos
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 2313

Dostałęm butelkę Superpiwosza od kolegi, który przywiózł z południa. No nie jest takie najgorsze jakby wskazywały opinie powyżej. Piłem gorsze piwa, te jest do zniesienia. Żadna rewelacja, ale jako tanie piwo dla marketów może być.
              Ocena 3 (słabe) na 5.
              (_)>
              Nigdy się nie poddawaj!!!
              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
              Lech jest tam gdzie jego wiara
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Nie jest Superpiwosz rewelacją - kiepsko zharmonizowany, jakby nie dojrzał jeszcze, składniki też jakby nie pierwszej klasy - ale do wypicia.

A ten koleś na etykietce to... superwpiwosz, któżby inny przecie! Tylko bez kostiumu superbohatera.
                Last edited by żąleną; 2002-09-19, 18:08.

Comment

• Gambrinus
                  • 2001.06
                  • 696

Zupelnie przyzwoite lekkie piwo. Niezla piana, dobrze nagazowane. Troche przeszkadzal mi lekki, dziwny posmak. Ogolnie 3.5 (2-5)
                  Ten facet na etykiecie jest bez sensu. Proponuje zdjecie Arta dzierzacego kufel browaru.
                  Last edited by Gambrinus; 2002-10-10, 01:35.
                  Popieraj małe browary!!!
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• piwo
                    • 2001.08
                    • 810

Zakupione w Katowicach wraz z innymi rarytasami, pani była tak miła, że wybrała butelki z etykietkami w najlepszym stanie.

Mi smakowało - przypomniało mi smak piw z dawnych czasów (konkretnie królewskiego i kasztelańskiego)
                    Wg mnie na 4 zasługuje.

Facet faktycznie - nijak pasuje.

Comment

• Piwofil
                      • 2002.01
                      • 907

Zakupiłem w Gliwicach przejazdem, przyznam że w stosunku do ceny jest to bardzo dobre piwo, umiliło mi podróż koleją, smak jest dość chrakterystyczny, co łyk to jakiś inny!
                      www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

zakupione - uwaga, w sklepiku firmowym Browaru Kmicic w Częstochowie, pinka opada pooli ale równomiernie, zapach, hmmm, jak stary strych gdzieś na wsi, pierwszy łyk: w smaku dość "za ostre" coś mi nie podchodzi, zupełnie jak piwo puszkowe, coś ciężko zaczyna mi iść, wypiję do końca choć z niezbyt zadowloną miną, ogólnie 2,5 (1-5)
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Falsmile
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2002.10
                          • 32

zakupilem to piwo w Tychach w cenie 1,35/butelke(najtansze w sklepie)

jako ze pare piw mialem juz wczesniej na sumieniu to wydało mi sie troche "wodniste"
                          raczej wiecej po nie nie sięgne 2 (1-5)
                          Memento Mori

Comment

• sgt_pepper
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.09
                            • 3

butelka jak z rozpuszczalnika, problemy z oddaniem jej, problemy z wchlonieciem trunku, ale da sie... po 3 nie ma lepszych

Moja ocena: [1.6]

Comment

• Dudlik
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2002.11
                              • 269

Piłem to piwo ostatnio. Dostalem ja w Częstochowie. Etykietka z dziadkiem Smak jest lekko wodnisty, a na końcu czuć posmak drożdży co mi nie pasowało. Może być ostatecznie.
                              Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!

Comment

• sgt_pepper
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.09
                                • 3

wiec jeszcze raz... wg. mnie piwo wybitnie nieszczegolne w smaku, kolor BARDZO jasno slomkowy (tak przelalem Piwosza do kufla!!!) I jak juz wspominalem sa problemy z oddaniem butelek. Poza tym zdarzyla mi sie butelka, po ktorej widac bylo ze ide recyclingu browarowi w Zabrzu jest szczegolnie bliska (tzn byla "obgryziona pod kapslem"). Chcialbym jednak zaznaczyc, ze wlasciwie jest to napoj niezastapiony na imprezach studenckich (ze wzgl. na cene oczywiscie). Slowem: jaka cena, taka jakosc.

Moja ocena: [1.525]

Comment

Przetwarzanie...
                                X