Produkowane dla Leader Price 9%wag.Do 4.7%obj-w puszce 1.35pln 0,5l Ładny bursztynowy kolor,mało wyczuwalny smak,leciutkie,malutko gazu pianka. znika po kilku sekundach.W sumie nie jest złe w porównaniu z innymi wynalazkami dla dużych sieci
Belgia, Piwo Jasne
Collapse
X
-
inne Piwa jasnego nie znalazłem ale to rózni się troche parametrami, mianowicie: alk 4.1%, ekstr 8.5%
kolor - jak na TAKIE miła niespodzianka, jasno bursztynowy, klarowne
piana - hmm, też ładna, biała, gęsta, duża, obfita, cały czas się utrzymuje dość grubą warstewką (ok 0.5cm)
nagazowanie - trochę za dużo co powoduje uczucie "szczypania" w ustach
zapach - słabiutki, trzeba nochal głęboko w szklankę wsadzić, lekko słodowa woń
smak - jak na tak "płytkie" piwo uważam, że smak jest jak najbardziej ok, troszkę "szczypiące" w język, delikatnie wyczuwalny słodowy posmaczek.
opakwoanie - tandetna puszka z ceratką
Jak dla mnie jest to najlepsze piwo stołowe jakie piłem do tej pory, naprawdę, rewelacyjne nie jest ale śmiało można się napić i to nie jeden raz, jednym słowem miłe rozczarownie
Moja ocena: [3.425]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment