Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnozłocisty bądź jasno bursztynowy, mi się podoba [5]
    Piana: przez kilka minut był 2cm kożuszek, potem tylko cienka warstwa na piwie [3]
    Zapach: ziemisto-słodowy, ale znośny [3.5]
    Smak: dominuje lekka goryczka, minimalnie owocowe nuty, lekka słodowość, sprawia wrażenie trochę rozwodnionego, dopieor pod koniec łyka z tyłu języka można poczuć niedużą chmielowość [3]
    Wysycenie: powiedziałbym wręcz, że piwo jest z lekka wygazowane, ale czy w beczce może być wygazowane? [3]
    Opakowanie: wersja z beczki, podana w plastiku, impreza masowa więc rodzaj opakowania pasuje, bezpieczny i szybko usuwane, jedni plastiki zbierają wiec dla nich to tez pewnie coś bardziej wartościowe, minus za brak dedykowane plastika do Brackiego, plus, że jest z logo Piwiarni Żywieckiej [5]
    Uwagi: Przez ostatnie kilka na giełdzie w Żywcu piłem żywieckie, w tym roku zmieniłem to i napiłem się Brackiego. Szczerze, bez rewelacji, beczkowy Żywiec zdecydowanie lepszy

Moja ocena: [3.375]
    Attached Files
    Last edited by becik; 2011-06-19, 21:03.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Powoli chyba zacznę się doktoryzować w "Brackim". Mark - faktycznie, też kiedyś miałem wrażenie, że jakby mniej chmielu zadano. Ale z kolei pite ostatnio "z kija" tu i ówdzie "Brackie" na szczeście nie potwierdziło moich obaw.

Do przedmówcy - a to na pewno było "Brackie"? Bo wiesz jak to na tych imprezach masowych bywa. Barwa coś dziwna, choć to może wina jakości zdjęcia akurat.
      Last edited by Gość; 2011-06-26, 10:47.

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zjawa Wyświetlenie odpowiedzi
        Do przedmówcy - a to na pewno było "Brackie"? Bo wiesz jak to na tych imprezach masowych bywa. Barwa coś dziwna, choć to może wina jakości zdjęcia akurat.
        Na pewno, Żywiec beczkowy był jaśniejszy, Mastne Brackie z beczki jeszcze ciemniejsze.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• mark33
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zjawa Wyświetlenie odpowiedzi
          Powoli chyba zacznę się doktoryzować w "Brackim". Mark - faktycznie, też kiedyś miałem wrażenie, że jakby mniej chmielu zadano. Ale z kolei pite ostatnio "z kija" tu i ówdzie "Brackie" na szczeście nie potwierdziło moich obaw.

Pite w pobliskim "pubie osiedlowym" i obserwacje dalsze potwierdzają to co piszesz. Wróciło do normy sprzed totalnego ataku żelaza. To słodowe trafiło mi się tylko raz i być może była to jedna warka na którą i Ty trafiłeś. Podsumowując jest to jedno wielkie gdybanie bo nikt takich informacji nie potwierdzi. Choć problem z metalicznością podczas wywiadu Kopyra w Żywcu został oficjalnie potwierdzony.

Comment

• robert19r20
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.10
            • 78

na weekend zajechałem do Cieszyna i zakupiłem Brackie za 2,39

bez rewelacji, słabo nasycone, piana bardzo szybko zniknęła, smak ok ale niczym mnie nie zaskoczył
            spróbowałem i podziękowałem

Comment

• mark33
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.04
              • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robert19r20 Wyświetlenie odpowiedzi
              na weekend zajechałem do Cieszyna i zakupiłem Brackie za 2,39

bez rewelacji, słabo nasycone, piana bardzo szybko zniknęła, smak ok ale niczym mnie nie zaskoczył
              spróbowałem i podziękowałem
              Byłeś w Cieszynie i piłeś butelkowe/puszkowe sądząc po cenie. Trzeba było iść na lane ocena była by zapewne inna.

Comment

• robert19r20
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.10
                • 78

tak to było butelkowe

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6414

Oj to jest już nie to piwo...

Ten smak... hewimetal cukier... to całkowicie nie to...
                  Piana na krótko potem dziurawe pół centymetra...

Na razie nie kupuję tego chyba że na forum napiszą że jest lepsze...
                  Attached Files

Comment

• ZKB
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.12
                    • 172

Z uwagi na to, że mieszkam w rejonie silnej dystrybucji Brackiego mam okazje spotkać je w wielu sklepach ale tez i knajpach. Tak jak napisał mark33, jeżeli ktoś tego piwa wcześniej nie pił polecam rozpocząć znajomość z tym piwem w wersji lanej w jakiejś knajpie. Brackie od pewnego czasu lane jest do kegów w wersji niepastetyzowanej i trafiając do knajpki, gdzie to piwko schodzi można w pełni poznać jego smak(polecam knajpkę włoską na ul Jutrzenki w Bielsku, mają tam też i Mastne) .
                    Jeżeli chodzi o butelkowe to faktycznie na początku wydaje się, że zalatuje czymś ciężkim, określiłbym to stęchlizną ale da się przyzwyczaić i polubić.
                    Butelka jak dla mnie na - 4 a wskazane lane -5.
                    Beer is for life not just for christmas !

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Jeżeli chodzi o butelkowe to faktycznie na początku wydaje się, że zalatuje czymś ciężkim, określiłbym to stęchlizną ale da się przyzwyczaić i polubić.
                      Niektórzy to samo mówią o więzieniu - że da się przyzwyczaić i nawet po czasie polubić.

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Niektórzy to samo mówią o więzieniu - że da się przyzwyczaić i nawet po czasie polubić.
                        Wczoraj czytałem notkę, o jednym kolesiu, który wyszedł z więźnia po 28 latach (posadzili go w '83) i nie był w stanie się odnaleźć w czasach internetu, telefonów komórkowych i ogólnego pędu. Postanowił podpalić jakiś pustostan, żeby wrócić do tego, co znał.
                        blog.kopyra.com

Comment

• docent
                          • 2002.10
                          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wczoraj czytałem notkę, o jednym kolesiu, który wyszedł z więźnia po 28 latach (posadzili go w '83) i nie był w stanie się odnaleźć w czasach internetu, telefonów komórkowych i ogólnego pędu. Postanowił podpalić jakiś pustostan, żeby wrócić do tego, co znał.
                          28 lat To musiał w międzyczasie wyjść choć na moment bo najwyższą karą (prócz czapy) było 25 lat.
                          Last edited by docent; 2011-09-28, 09:10.
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                            28 lat To musiał w międzyczasie wyjść choć na moment bo najwyższą karą (prócz czapy) było 25 lat.
                            To za Oceanem było. Co ciekawe niby miał jakieś wyjścia na miasto, pracował jako portier, ale w rzeczywistości nie potrafił się odnaleźć. Co mnie zbytnio nie dziwi.
                            Last edited by kopyr; 2011-09-28, 09:16.
                            blog.kopyra.com

Comment

• docent
                              • 2002.10
                              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                              To za Oceanem było. Co ciekawe niby miał jakieś wyjścia na miasto, pracował jako portier, ale w rzeczywistości nie potrafił się odnaleźć. Co mnie zbytnio nie dziwi.
                              Kontynuując offtopa to skojarzenie od razu przyszło z polskim więziennictwem, gdzie trudno spodziewać się obecności jakiejś nowoczesnej infrastruktury. Ale żeby i w Stanach taka bieda była, że kompa z netem nie mieli
                              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• ZKB
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2009.12
                                • 172

ale pojechaliście ...
                                Beer is for life not just for christmas !

Comment

Przetwarzanie...
                                X