I taki jest koniec piwnej rewolucji... Popijam Brackie z konserwy zakupionej w Żabce, której zawartość przelałem do kufelka z datą do 22.05 i jestem zadowolony z nienachalnej, aczkolwiek wyraźnej goryczki, z tego, że piwo nie jest wodniste i że swoje 5,5% ma, choć nie 6%/. Nie mam większych zastrzeżeń.
Brackie lane, chwil parę temu. Wszystko jak należy wizualnie, aromat może troszkę mało chmielowy, i wodnisty, ale piwo w sam raz do frytek farmerskich. Bez zastrzeżeń większych.
warka do 19.6.2014
lekko wodniste i mniejsza goryczka niz poprzednio - ale bez metalu i smacznie
Wypiłem już z 15 butelek tej partii i jakoś tej wodnistości nie odczuwam...a jak by nie było to zwykły jasny sikacz...nie mniej bardzo przyjemnie się pije i nic nie odraża.
Fajna słodowa baza z kontrującą lekką goryczką.Tego wymagam od piwa za takie pieniądze.
Zrobiłem teraz konfrontację tych 2 warek i faktycznie w tej 12.06.14 ta kontra goryczki jest jak by ciut mocniejsza...ale to tam niuanse...obie warki poprawne.
Brackie lane, chwil parę temu. Wszystko jak należy wizualnie, aromat może troszkę mało chmielowy, i wodnisty, ale piwo w sam raz do frytek farmerskich. Bez zastrzeżeń większych.
potwierdzam
bo pite z tego samego kranu w tej samej chwili:]
Aromat mało chmielowy, trąci lekko koncernem, ale nie odpycha.
W smaku goryczka jest, ale spodziewałem się że będzie wyraźniejsza. Jest dosadniejsza niż w zwykłej masówce, ale jest jej jednak za mało.
Słodowość lekko kukurydziana, ale jest w miarę ok.
Do frytek faktycznie w sam raz :]
Jako drugie szło lane królewskie i jednak trzeba było brać BRACKIE.
Jak pije się brackie to znajduję się niedoskonałości, ale wystarczy zamoczyć język w zwykłej koncernówce i brackie jednak zyskuje w oczach.
Nowa partia 13.08.14 r
Dobra, o dziwo mocniejszy chmielowy aromat...niestety jak by metalu więcej. Robiłem test skórny to faktycznie jest tego metalu trochę.
Najbardziej mnie cieszy fakt, że piwo jest bardziej chmielowe zarówno w smaku jak i aromacie.
No nic skrzynkę trzeba kupić, bo i tak nie mam nic innego w tej cenie.
Comment