Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Brackie
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Tak jak powinno być, jasny bursztyn, może nawet bardzo jasny? W końcu to 12-tka więc może być [4]
Piana: Po nalaniu schłodzonego piwa była duża, nawet po odkapslowaniu flaszki zaczęła wychodzić szyjką , potem już gorzej [4]
Zapach: Niezły, słodowy [4]
Smak: No cóż. Słodowość, solidna goryczka, lekko kwaskowe (ale pozytywnie). I teraz zależy, czy porównamy z ogólnodostępnym Żywcem z tej samej firmy (no, to Brackie jest zdecydowanie lepsze, Żywca nie pijam, bo nie warto) czy np. z małodostępnym Cierchanem Wybornym (tu Ciechan zdecydowanie lepszy). Generalnie nieźle. [4]
Wysycenie: Poprawne, nie za dużo, nie za mało [4]
Opakowanie: Klasyka Grupy Żywiec [4.5]
Uwagi: Kupiłem w Łodzi w Zofmarze wracając ze Zlotu W końcu trzeba było spróbować, nie zważając, że koncerniak. W Gdańsku w zasadzie niedostępne (ponoć było/jest w Degustatorni), ale powiem tak - jeżeli mają oni (tzn. "ten koncern" taką politykę, że tego piwa nie ma w sklepach, to niech nie będzie. Ja wybieram Ciechana, Ambera, Noteckie, fortunowe Smoki, Mazura z Olsztyna i wiele innych, równie dobrych, a może i lepszych.
Moja ocena: [4.025]Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzijeżeli mają oni (tzn. "ten koncern" taką politykę, że tego piwa nie ma w sklepach, to niech nie będzie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziŻywiec ma taką politykę, że Brackie ma być dostępne jako lokalne i nigdzie więcej.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, w sam raz. [4]
Piana: Na początku duża, dziurawa, potem przez cały czas picia utrzymywała się cienka warstwa na powierzchni piwa. [4.5]
Zapach: Taki jaki powinno mieć piwo. Taka delikatna goryczka, tak jak smak tego piwa równie charakterytyczny. [4.5]
Smak: Goryczkowy - chmielowy. Piwo ma charakterystyczny, rozpoznawalny i bardzo dobry smak. [4.5]
Wysycenie: Jak dla mnie dobre. [4]
Opakowanie: Estetycze. Ładna lekko stonowana zielonkawa kolorystyka, motyw wieży zamkowej nawiązujący do, być może, tadycyjnych metod warzenia tego piwa. [4.5]
Uwagi: Mieszkam w Tychach i jest to jedno z niewielu dobrych dostępnych u nas piw, choć tylko w niektórych sklepach. Bardzo dobrze zabiło smak pitego wcześniej piwa Żywiec.
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNa szczęście wszystko można obejść.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziNo to ja się pytam, Sz. Kolego kopyr, jak to ja mam obejść jak nigdzie tego nie ma w Gdańsku i w bliższej i dalszej okolicy? Oczywiście radzę sobie, bo są dostępne niekoncernówki z Amberem na czele, ale radzić sobie napewno nie będę pijąc inne piwo(a) z tej fabryki. Nawet portera wolę amberowskiego...
Żeby jednak na temat było, muszę przyznać, że piwo jest bardzo dobre. Jedno z nielicznych porządnie chmielonych polskich piw. Z oferty koncernów - bezkonkurencyjne. Pójdę nawet dalej - smakowało mi bardziej niż pity ostatnio Ciechan Wyborne.
Comment
-
-
No i co z tego że z koncerniaków bezkonkurencyjne, jak polityka, że tak powiem tej "fabryki" nie daje tego piwa dalej niż na Cieszyn i okolice? A że piwo dobre to wiem, bo piłem, nawet oceniłemLast edited by Rycho_128; 2008-10-10, 21:26.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziNo i co z tego że z koncerniaków bezkonkurencyjne, jak polityka, że tak powiem tej "fabryki" nie daje tego piwa dalej niż na Cieszyn i okolice? A że piwo dobre to wiem, bo piłem, nawet oceniłem
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. [5]
Piana: Drobnoziarnista, z dziurkami, tj. większymi pęcherzykami. Po pewnym czasie opada do kożuszka tworzącego piękne kręgi na ściankach kufla. [4]
Zapach: Słodowy, łatwo wyczuwalny, ale nie jest intensywny. [4]
Smak: Dobra goryczka pozostawiająca cierpkość na języku. Wyczuwalny słód i, niestety, lekka kwaskowatość, ale wyraźnie mniejsza niż w koncerniakach. [4]
Wysycenie: Dobre, szczypie po języku. [4.5]
Opakowanie: Etykiety z dominującym kolorem zielonym, estetyczne. [4.5]
Uwagi: Miłe zaskoczenie jak na piwo pasteryzowane z Grupy Żywiec. Jakby było reklamowane tak intensywnie jak Żywiec, to z pewnością by je pokonało w ilości sprzedanych sztuk. Butelka zwrotna, kupione za 2,55 zł w Drink Hali Wrocław. Moja ocena cena/jakość - 5/5 pkt.
Moja ocena: [4.1]Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zdecydowany kolor ciemnego złota. [5]
Piana: Biała, bardzo trwała, bardzo drobniutka wręcz jednolita, zostawia drobinkę na szkalnicy do saamego końca powolnej degustacji. [5]
Zapach: Mocny, zdecydowany, pochodzący częściowo jakby od płatków owsianych, po prostu cudowny. [5]
Smak: Bradzo dobre, świeże, lane prosto z nowo podpiętego kega, rewelacja. Obniżułem ocenę tylko ze względu na zbyt niską temperaturę serwowania (gdyby był upał to może lepiej by pasowało tak zimne piwo) [4.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, trwałe, buduję pianę równo i długo. [5]
Opakowanie: Lane z kega [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.8]
Comment
-
-
Witam serdecznie, to mój pierwszy post. Panowie: piłem Brackie w Bielsku. I jestem zachwycony tym piwem. Ujęło mnie ono za serce, powaliło swoim smakiem i zatrzymało swoim charakterem. Szczerze polecam.
Niewątpliwym atutem tego piwa jest bardzo przystępna cena. Za kufel 0,5 płaciłem 3, 80.
Piana utrzymuje się do końca picia, barwa po prostu przepiękna. No i ten smak. Wyczuwalny taki charakterystyczny posmak: to jest właśnie to, co nadaje temu piwu niepowtarzalny urok.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziA to dobra wiadomość
Będzie trzeba skoczyć na lane i choćby do peta nalać.
CZy będzie jakoś się wyróżniać sama beczka?
Comment
-
Comment