Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cannabee776i99
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 658

Moje niedopatrzenie, nie wiem czemu byłem przekonany że był podany. :|

Comment

• delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
      Moje niedopatrzenie, nie wiem czemu byłem przekonany że był podany. :|
      Kolega stracił rewolucyjną czujność. Niedobrze
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Żywiec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.12
        • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
        Zaczęli podawać z powrotem zawartość ekstraktu?
        11,80 Blg

Comment

• delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
          11,80 Blg
          I to już ponad 2 lata.
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Czyli coraz mocniejsze odfermentowanie. NIestety to czuć. Gdy to piwko miało 13% BLG było najlepsze w Polsce i (wiadomo) komu to przeszkadzało
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Ocena z ARTomatu

Kolor: Miał być bursztynowy, a wyszedł żółto-złoty. Jest nieźle. [4]
              Piana: Bardzo ładnie wygląda piana, gęsta, biała, "drobnopęcherzykowa". Długo się trzyma i pozostawia ładne ślady na szklance. [4.5]
              Zapach: Przyjemny, słodowy aromat. [4]
              Smak: Ciekawy, przyjemny, orzeźwiający. Całość zwieńczona delikatną goryczką - jak dla mnie rewelacja! [5]
              Wysycenie: Prawidłowe. [5]
              Opakowanie: Butelka zwrotna ŻGB, niebrzydki wygląd. Brak podanego ekstraktu. [4.5]
              Uwagi: Cieszę się, że udało mi się trafić na to piwo, na pewno będę do niego wracał.

Moja ocena: [4.525]

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Moje ulubione piwo zeszło na psy. Nie da się pić. Mam nadzieję, że nie jest to przemyślana koncepcja Żywca: zrazimy smakiem a potem wprowadzimy Warkę iŻywca. Chcoiaż takie działanie kapitalistycznego koncernu nie byłoby niczym dziwnym - zniszczyć co dobre i wprowadzić to co daje lepsze ARPU
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Żywiec
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Moje ulubione piwo zeszło na psy. Nie da się pić. Mam nadzieję, że nie jest to przemyślana koncepcja Żywca: zrazimy smakiem a potem wprowadzimy Warkę iŻywca. Chcoiaż takie działanie kapitalistycznego koncernu nie byłoby niczym dziwnym - zniszczyć co dobre i wprowadzić to co daje lepsze ARPU
                  Może warto by taką tezę poprzeć sensownymi argumentami!

Comment

• kibi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                    Może warto by taką tezę poprzeć sensownymi argumentami!
                    No przecie napisał, że to kapitalistyczny koncern. Nie ma bardziej sensownego argumentu .
                    Dokąd lud pracujący nie wyrwie browaru Zamkowego z rąk krwiopijców i wyzyskiwaczy, smak Brackiego będzie coraz gorszy.

Comment

• Żywiec
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                      No przecie napisał, że to kapitalistyczny koncern. Nie ma bardziej sensownego argumentu .
                      Dokąd lud pracujący nie wyrwie browaru Zamkowego z rąk krwiopijców i wyzyskiwaczy, smak Brackiego będzie coraz gorszy.
                      No jasne
                      Nie chcę w tym miejscu występować jako adwokat koncernu ale co do Brackiego to akurat Heineken ma czyste intencje. Wytarczy przeanalizować działania jakie miały miejsce w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie w ostanim roku (Koźlak, Bracka Jesień, PSPD, kolejny Grand Champion, pomysł na otwarcie browaru dla turystów, niebawem być może kolejne nowe piwo...) i rysuje się jasny obraz, że Brackie otrzymuje wsparcie i jestem przekonany, że nie ma żadnych działań o które VanPur posądza GŻ.

Osobiście przynajmniej kilka razy w tygodniu mam przyjemność pić Brackie i nie zauważyłem w jego smaku żadnych zmian na gorsze.

Comment

• docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

Bardzo rzadko mam okazję napić się Brackiego ale zupełnie inaczej zapamiętałem to piwo. Myślę, że w blind teście nie miałoby dużych szans. Smakuje mocno przeciętnie, mam nadzieję, że na żywieckim festiwalu będzie smakowało jak dawniej. Wrażenia z partii 19.VI.2010.
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• delvish
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.11
                          • 3508

Też się ostatnio zawiodłem na Brackim. Było dość płaskie w smaku, z niewyraźną goryczką. Piłem jakoś w kwietniu, butelkowe, partii nie pamiętam. W związku z tym, głosy krytyczne rozumiem.
                          (Frank Zappa)

Comment

• Rzeszowiak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2009.04
                            • 1597

Za to ja w ciągu weekendu miałem okazji wypić sporo kufli brackiego u źródła, tj. w Cieszynie i Żywcu. Fantastyczne piwo. Zarówno niepasteryzowane w piwiarni, jak równiez i pasteryzowane przy ul. Przykopa czy na rynku w Cieszynie. Goryczka jakiej trudno szukac w innych polskich piwach. Z polskich piw które dotąd miałem okazją próbować, jedynie Janów bardziej mi smakował.

Niestety fakt faktem, butelkowe nie jest już tak znakomite jak beczkowe.

Comment

• admiro
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2005.05
                              • 248

W ciągu długiego weekendu osuszyliśmy dwa sklepy w Wiśle z Brackiego, najlepsze piwo jakie da się tam (i nie tylko) kupić w sklepie
                              Moje piwo jest bezcenne.

Schizma miodowa.

Comment

• Seta
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.10
                                • 6964

Pijam bardzo rzadko. Ostatnia opinia - smakuje jak Perła Export, pachnie gorzej...
                                Przeciętniak do chlapnięcia w upale.
                                Oczywiście dużo lepszy niż inne "produkty" Heńka (poza Porterem).
                                Last edited by Seta; 2010-05-03, 22:36.

Comment

Przetwarzanie...
                                X