Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • scheik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.09
    • 34

A wie ktoś jak poczciwy Poznaniak może zakupić BRACKIE
    Przejedź się do Międzyrzecza w woj. lubuskim (ok. 100km) a oprócz Brackiego dostaniesz zawrotu głowy od ilości lokalnych piw jakie tam mają. Sprawdziłbym jeszcze sklep w okolicach rogu Hetmańska/Głogowska. Tam też spory wybór piwa. Ale nie pamiętam czy Brackie tam mieli.

Comment

• wania
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2002.10
      • 22

brackie bywa na sokola w piwomani

Comment

• Manieklbl
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.10
        • 100

Nabyłem dziś na Chmielakach z KEGa (4zł) i uważam, że to zdecydowanie najlepsze piwo z GŻ (obok cieszyńskiego portera). Szkoda, że GŻ promuje niepijalną warkę czy żywca, a to piwko można dostać na Lubelszczyźnie jedynie przy okazji takiego wydarzenia. Miło byłoby, gdyby marka została mocno wypromowana, gdyż nie raz będąc poza miastem, trzeba wybierać między mocno przeciętnymi tworami z GŻ i KP. To piwko, mimo że koncernowe, z mojej opinii zasługuje na solidne 4 wśród pilsów.

Comment

• YouPeter
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Manieklbl Wyświetlenie odpowiedzi
          Szkoda, że GŻ promuje niepijalną warkę czy żywca, a to piwko można dostać na Lubelszczyźnie jedynie przy okazji takiego wydarzenia.
          A ja dziękuję za to niebiosom, że GŻ promuje Warkę i Żywca, a nie Brackie. Moment, w którym Brackie stało by się piwem ogólnodostępnym i promowanym w mediach byłby praktycznie śmiercią dla tego piwa. Już to sobie wyobrażam jak forumowicze zaczęli by się zastanawiać czy piją piwo z Żywca, Leżajska czy też z Warki....brrrrrr
          Last edited by YouPeter; 2010-08-20, 23:57.
          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Manieklbl Wyświetlenie odpowiedzi
            To piwko, mimo że koncernowe, z mojej opinii zasługuje na solidne 4 wśród pilsów.
            Akurat "koncernowość" nie ma tu nic do rzeczy - piwo jest warzone w browarze starego typu, metodami klasycznymi, a nie HGB i inne paskudztwa.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kajo
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 8

przydażyło mi sie wypić z kija na chmielakach i rzeczywiście w smaku było czuć tą specyficzną "piwniczność" która zdominowała smak jakie było moje zdziwienie dzisiaj
              kiedy otworzyłem tym razem butelczyne z tym samym brackim zielonym i uraczyłem podniebienie chyba najlepszym jakie piłem w tym roku o zrównoważonym smaku
              z pianą utrzymującą sie do ostatniego łyka nie było gorsze ani od niepasteryzowanych Polićske i Svijany które degustowałem w tym samym czasie brawo dla piwowarów z Cieszyna

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
                A ja dziękuję za to niebiosom, że GŻ promuje Warkę i Żywca, a nie Brackie. Moment, w którym Brackie stało by się piwem ogólnodostępnym i promowanym w mediach byłby praktycznie śmiercią dla tego piwa.
                Dobrze mówisz. Promocja -> zwiększenie produkcji -> zmniejszenie kosztów -> spadek jakości. Na szczęście piwa warzone w Cieszynie nie podchodzą masowemu klientowi więc promocja im nie grozi

A ja niedawno kupiłem sobie Brackie, wlałem do kufla i byłem zachwycony . Bardzo dobre piwo, z odpowiednią goryczką. Gdyby było dostępne w mojej najbliższej okolicy to na pewno bym się nim raczył częściej
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

Promocja może i Brackiemu nie grozi, ale cięcie kosztów jak najbardziej. Niby dlaczego Brackie zostało "odchudzone" do 11,8o, a Porter do 21,4o?
                  Last edited by delvish; 2010-09-23, 17:47.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Rzeszowiak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2009.04
                    • 1597

Największym plusem brackiego jest to, że wersja butelkowa niewiele różni się od wersji beczkowej. Niestety w większości polskich piw regionalnych różnica ta jest znaczna, a chyba już najbardziej odczuwalna jest w amberze.

Comment

• Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jest szansa, że się zmieni. GŻ poważnie się zastanawia nad rozwojem dystrybucji tej marki.
                      Zastanowił się i mamy efekty - Brackie puszkowe w promocji w sieci Carrefour...
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Jak już pisałem w wątku o sieci na literkę C., promocja ta wygląda dość dziwnie, ba niechlujnie. Przynajmniej u mnie w mieście. Czy ta promocja tak ma właśnie wyglądać zdaniem Grupy Żywiec, czy też będzie interwencja?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• andszcz
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2008.07
                          • 310

A ja się cieszę, że Brackie jest szerzej dostępne niż do tej pory! Ponieważ minęło sporo czasu od mojej degustacji i do tego jeszcze w innym nośniku (poprzednio w butelce) - trudno mi ocenić smak. Wydaje mi się, że poprzednio było więcej goryczki i nie było metalicznego posmaku, ale to może tylko złudzenie.
                          "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Niedawno piłem Brackie butelkowe i byłem zachwycony, teraz piłem puszkowe i wrażenia już nie były takie pozytywne. Mniej goryczki, słaba piana - to co piłem było dość przeciętne. Przy najbliższej okazji nabędę wersję butelkową i porównam
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• andszcz
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2008.07
                              • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                              Niedawno piłem Brackie butelkowe i byłem zachwycony, teraz piłem puszkowe i wrażenia już nie były takie pozytywne. Mniej goryczki, słaba piana - to co piłem było dość przeciętne. Przy najbliższej okazji nabędę wersję butelkową i porównam
                              Fajnie Ci, ja niestety o wersji butelkowej mogę tylko pomarzyć...
                              "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

Jakiś miesiąc temu będąc w Ustroniu piłem Brackie z kija - wypadło lepiej niż Tyskie Książęce, ale i tak na kolana mnie nie rzuciło. Jakieś takie puste w smaku, może jakby poleżakowało jeszcze z miesiąc to by coś z niego było.

A co się z barmanką nawalczyłem, żeby piany łyżką nie zbierała... Uch! A chwilę później usłyszałem, jak innemu klientowi, niezdecydowanemu, mówiła żeby wziął Warkę bo "Warka lepsza".
                                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Przetwarzanie...
                                X