Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
    mam nadziję że jak sie poprawiło to we wszystkich wydaniach
    Masz mnie chyba w ignorowanych, skoro tak uważasz
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Nie, żadnych "ignorów" nie rozdaję. A to twoje nadmiarowo żelaziste Brackie było z datą do 14.V czy to jeszcze starsza warka była?

Comment

• Absherr
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.07
        • 89

Mój egzemplarz był do 14.5.11. Niestety to był mój pierwszy kontakt z Brackim (kupiłem zachęcony postem Żywca) i niestety zasilił rury
        http://piwosfera.x25.pl - wszystkie piwne blogi w jednym miejscu!

Comment

• maksborko
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.12
          • 17

Aktualnie w mojej spiżarce jest zapas piwa z datą przydatności do spożycia 14.05. Wszystkie otwarte do dzisiaj butelki zawierały pełnowartościowe, prawdziwe i bez wad piwo Brackie.

Comment

• Rzeszowiak
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2009.04
            • 1597

E tam, problemy się już skończyły, sami pewnie jonizujecie żelazem to piwo.

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Nie, żadnych "ignorów" nie rozdaję.
              Żartowałam, mam nadzieję, że nie zasłużyłam

A to twoje nadmiarowo żelaziste Brackie było z datą do 14.V czy to jeszcze starsza warka była?
              Zapytam po południu znajomych, u których je piliśmy, powinni jeszcze mieć butelczynę.

www.wrowar.com.pl

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Żartowałam, mam nadzieję, że nie zasłużyłam
                Ależ oczywiście, że nie A co do Brackiego to bardzo chciałbym wierzyć, że się poprawiło bo w tym formacie w którym było dostepne jeszcze w styczniu to było dość mało atrakcyjne smakowo. A szkoda żeby producent Grand Championa psuł sobie renomę swoim flagowym piwem.

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

No ja też bym chciała, bo to naprawdę dobre piwo. Ale nie remontowane instalacje w polskich browarach nie tylko w Zamkowym piwo psują...

www.wrowar.com.pl

Comment

• mark33
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.04
                    • 3283

Zawsze broniłem smaku i zapachu Brackiego, dziś jednak nie mogę.
                    Już w zapachu wyczułem metaliczność przykrywającą praktycznie inne aromaty ( testy nadgarstkowe) potwierdziły ogromne stężenie związków żelaza. Pytam co się dzieje z moim ulubionym piwem, treściwość i pełnia jaką miało przed dwoma laty to obecnie ledwo połowa (jest po prostu wodniste).
                    Zapach ( jeden z argumentów który był mocną stroną tego piwa jest teraz wadą).
                    Smak pozostał ledwie rozpoznawalny, może nie pomylił bym go z innym piwem ale to ledwie cień mojego ulubionego Brackiego. Muszę koniecznie sprawdzić beczkowe, mam nadzieję że będzie lepsze

Comment

• Może to jeszcze z tej niezbyt trafionej partii? Wczoraj piłem butelkowe (kupione w sosnowieckiem Auchanie - sporo zresztą go tam było na półkach). Pyszne po prostu.

Comment

• mark33
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.04
                        • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zjawa Wyświetlenie odpowiedzi
                        Może to jeszcze z tej niezbyt trafionej partii? Wczoraj piłem butelkowe (kupione w sosnowieckiem Auchanie - sporo zresztą go tam było na półkach). Pyszne po prostu.
                        Oj bardzo chciałbym żebyś miał rację, bo to co piłem to zdecydowanie najgorsze z tych hekto co wypiłem Brackiego.

Comment

• Pite wczoraj w sosnowieckim "Caro" (beczkowe rzecz jasna). Pyszne! Tak sobie właśnie myślę, że jak tak dalej pójdzie, to zostanę tutaj uznany za jakiegoś agenta promującego "Brackie", bo w swoich postach nieustannie zachwycam się tym piwem, hi hi. No to żeby nie było, że tylko się zachwycam, to będzie też coś negatywnego. Kilka miesięcy temu (nie pamiętam, kiedy dokładnie to było) piłem -także w "Caro"- "Brackie", które było niestety dalekie od ideału. Po prostu wodniste. Nawet właściciel, z którym wdałem się w rozmowę, nalał sobie mały kufel i potwierdził moje uwagi. Jak dodał, "problemów z jakością raczej do tej pory nie było".

W każdym razie wczoraj wszystko było ok. z moim kochanym "Brackim".

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Spróbowałem wreszcie wersji butelkowej, data do 02.04.2011. Kolor ciemnozłoty, piana bardzo gęsta, do samego końca utrzymywał się kożuch grubszy niż 1 cm. Nagazowanie dość spore, poprawne. Niestety metaliczność wyczuwalna już w zapachu tak jak napisał mark33. W smaku nic nie lepiej, silna żelazistość tłumiąca posmaki chmielowe, słodowość słabo zaznaczona, treściwość...średnia to chyba najlepsze określenie. Natarczywy metal psuje cały efekt, niestety.

Comment

• Mariner
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2011.01
                              • 1

A idzie to piwo może dostać w wielkopolsce? Bo nigdy tego na połkach nie widziałem a mieszkam niedaleko poznania i jeśli idzie o jasne piwa to na półkach są praktycznie same koncernówki ,tak na prawdę jedno z niewielu pijalnych piw jakie kupiłem to Pilsner Urquell ale trochę za drogi jest żeby częściej pić.
                              Tylko nie mówcie że w zdominowanej przez KP wielkopolsce nie napije się porządnego piwka...

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

No pewnie że idzie. Zajrzyj tu: http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=310

Comment

Przetwarzanie...
                                X