Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pizmak666
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.12
    • 1904

Czy w Żabkach jest jeszcze dostępne?
    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• dzemek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.12
      • 450

Jeżeli chodzi o cenę tego piwa, to w cieszyńskim sklepie Społem na Bielskiej 49 cena spadła z 2,59 zł do ceny 2,19 zł.

Comment

• ro-ot
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.09
        • 52

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja dzisiaj zakupiłem je właśnie w Żabce i ekspedientka twierdziła, że dopiero się pojawiło. Chyba więc wraca do Żabek po prawie roku (?).

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

W Warszawie w Żabce na Kochanowskiego - obecne.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Szakali
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2013.08
            • 572

Pijałem je ostatnimi czasy jakiś miesiąc temu , pamiętam że było dość gorzkie ,ale bardzo smakowało ...też zależnie od partii raz lepiej raz gorzej .Napewno mogę polecić te piwo,bo mam z nim miłe wspomnienia szczególnie,że drogie nie jest

Comment

• Szakali
              • 2013.08
              • 572

Kolejne podejście do brackiego,cholera zacznę te piwo często pijać .Po nalaniu świetna piana wręcz czapa długo się utrzymująca .Nalałem piwo (w dodatku bardzo zimne ) i wyszedłem na prawie 15 minut...wracam a tu dalej piana nic nie ubyło Świetna goryczka w smaku ,bardzo mocna ..intensywna .Kupuje je w lokalnym sklepie za 2,50 .Przechowywane w lodówce .Nic tylko kupować .

Comment

• Mikko
                • 2008.12
                • 583

Ciekawostka, ostatni wypust 'żabkowy' zdecydowanie lepszy w wersji puszkowej -niesamowity intensywny słodowy zapach oraz mniejsza metaliczność w smaku. Wersja butelkowa na początku odrzuca metalicznością a zapach jest prawie nie wyczuwalny. Po kilku minuto-łykach jest już podobnie (oprócz zapachu, ten nie pojawił się w wersji butelkowej)

Comment

• Szakali
                  • 2013.08
                  • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ciekawostka, ostatni wypust 'żabkowy' zdecydowanie lepszy w wersji puszkowej -niesamowity intensywny słodowy zapach oraz mniejsza metaliczność w smaku. Wersja butelkowa na początku odrzuca metalicznością a zapach jest prawie nie wyczuwalny. Po kilku minuto-łykach jest już podobnie (oprócz zapachu, ten nie pojawił się w wersji butelkowej)

Właśnie zauważyłem to w wersji butelkowej.Pierwsze łyki są nijakie,dopiero po chwili piwo zaczyna naprawdę smakować
                  Warto,też nalać i na chwilę odstawić...wtedy jakby ta metaliczność odparuje.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Puszki nie kupiłem, za to z butelki ostatnio mi smakowało. Metalu nie ma, piana gęsta, ale chmielu jakby mniej i kolorek też bledszy?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Szakali
                      • 2013.08
                      • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Puszki nie kupiłem, za to z butelki ostatnio mi smakowało. Metalu nie ma, piana gęsta, ale chmielu jakby mniej i kolorek też bledszy?
                      A podaj numer partii,jeżeli jeszcze masz butelkę.Ja ostatnimi czasy nie miałem zastrzeżeń do koloru.Chmiel też był ok,jedyne co to ta metaliczność ;/
                      A i piwo nie jest równe,co partia to inne ale i tak zawsze mi smakuje

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
                        A podaj numer partii
                        9.12.2013

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Szakali
                          • 2013.08
                          • 572

9.12.2013
                          A no też piłem parę dni temu,takową warkę ....I w sumie nie zwrócił mojej uwagi wyblakły kolor czy też mniej chmielu. Często wynika to też z tego,że jak już piję któreś z kolei to nie wszystko dostrzegę Ale piwko i tak dobre i mam nadzieję,że tak będzie ...jest to najlepsze piwo jakie jest dostępne zza tak zwane "płotu".

PS:ale pamiętam,że metal był w tej warce na bank ....
                          Last edited by Szakali; 2013-08-25, 21:17.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

A u mnie nie było na bank.

Comment

• Szakali
                              • 2013.08
                              • 572

A u mnie nie było na bank.
                              A to już jest ciekawe,skoro warka ta sama to i powinna smakować tak samo.Może chodzi o temperaturę ?Ja piłem może tak w 10 stopni .

Comment

• umbra
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2012.07
                                • 90

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                                W Bydgoszczy w Żabkach znów jest.
                                Trzyma fason Brackie
                                NORD EXPRESS

Comment

Przetwarzanie...
                                X