Wersja butelkowa - w smaku słód, metal (znośna ilość, mniej niż w Raciborskim) i goryczka (mało szlachetna, ale zauważalna). Wysycenie średnie, piana utrzymuje się jako cienka warstwa na piwie. Lepiej niż byle koncerniak, przyzwoicie, ale ciężko się zachwycać.
Zamkowy, Brackie
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Derbeth Wyświetlenie odpowiedziLepiej niż byle koncerniak, przyzwoicie, ale ciężko się zachwycać.
Comment
-
-
Nie chcę się tutaj narażać wieloletnim obrońcom tego piwa, ale ostatnio smakuje nie wiele lepiej, niż jego współbracia z GŻ, najbliżej mu do Specjala...
Gdzie się podziało Brackie sprzed kilku lat...
Warka 08.02.14Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Też muszę potwierdzić, że zwykły Specjal jest jednym z bardziej wypijalnych piw z tego koncernu.
Comment
-
-
-
Javox - masz tego Specjala z butelki? I jaki kod - może to jest Warka a nie Elbląg.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJavox - masz tego Specjala z butelki? I jaki kod - może to jest Warka a nie Elbląg.Last edited by Javox; 2013-12-05, 13:02.
Comment
-
-
No leżajsk to wymiennie ze specjalem, to moja koncernowa podstawa.No i przynajmniej wiem, że leżajsk jest z Leżajska (czy tam jego okolic, póki co)
Po Brackie muszę wreszcie pójść do Żaby, bo to wstyd, pić Brackie IIPA tydzień przed premierą, a zwykłego nie pić jeszcze wcale :]
Comment
-
-
Tak tak, smaczne ale cicho, bo premiera jest dopiero jutro :]
poczytaj wątek o grand champione 2013, tam wszystko pisze.
Comment
-
Comment