Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6416

20.01.2014 - dobra warka, niezły smak.

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Ostatnio Brackie trafia mi się nadzwyczaj dobre. Solidna goryczka, wytrawna, przyjemna słodowość. W kategorii piw codziennych (co za określenie przecież codziennie sie nie pije ) wygrywa z Lagerowym, które ma wyraźniejszą słodycz a goryczkę delikatniejszą a przy tym kilkadziesiąt groszy droższe.

Comment

• andszcz
        Porucznik Browarny Tester
        • 2008.07
        • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
        Ostatnio Brackie trafia mi się nadzwyczaj dobre. Solidna goryczka, wytrawna, przyjemna słodowość. W kategorii piw codziennych (co za określenie przecież codziennie sie nie pije ) wygrywa z Lagerowym, które ma wyraźniejszą słodycz a goryczkę delikatniejszą a przy tym kilkadziesiąt groszy droższe.
        Hm... z tym "nie piciem codziennie" nie byłbym taki pewny
        Last edited by andszcz; 2013-12-13, 10:01.
        "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz Wyświetlenie odpowiedzi
          Hm... z tym "nie piciem codziennie" nie byłbym taki pewny
          Dokładnie. Jest akceptowalne jako piwo pierwszego wyboru wyłącznie w sklepie z koncernówkami.
          Przed Lagerowym bym go jednak nie postawił, poza tym porównujmy do tej samej półki cenowej czyli np. Leżajska albo Specjala.

Comment

• legart
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2012.06
            • 914

Też mi Brackie ostanio smakuje, zwłaszcza dlatego że ma niezłą goryczkę i jest wytrawne (jakby ciut podobne do niemieckiego pilsa?). Bez problemu wypijam 2-3.

Comment

• Szakali
              • 2013.08
              • 572

Ja tam cały czas pije Teraz pije dziennie partię 27.03.14 i mi bardzo smakuje. Jak na razie to jest moje piwo do dziennego picia , i nie ma konkurencji .... bo tak naprawdę to podajcie mi jakieś lepsze piwo do 2,50 ?

Comment

• Obywatel1978
                • 2007.09
                • 287

Temat tego piwa jest tak żywy i tyle osób się nad nim rozpływa, że chyba znowu go spróbuję. Ostatnie podejście do niego robiłem w lutym 2012 i wówczas nie zrobiło na mnie jakiegoś super wrażenia, ale z ciekawości chyba znowu po nie sięgnę

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1839

Brackie jest na tym forum chronione przez jakąś swoistą odmianę poprawności politycznej w sytuacji, w której dużo lepsze piwa zarabiają co najwyżej na opinię "nudnych lagerów"

Fakt, sam ze 2 tygodnie temu piłem je z beczki i było znośne. Ale to chyba wszystko , co da się o nim powiedzieć. Może jeszcze to, że przypominało w smaku Warkę tak gdzieś sprzed 10 lat. Tak mi się skojarzyło.
                  Last edited by rohozecky; 2013-12-13, 22:31.
                  ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Javox
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2009.11
                    • 6416

Konkurencją mógł być Pils Manufakturowy z Jabłonowa...

Ale nie wszędzie był.... a poza tym po zmianie etykiet nie za bardzo mi ostatnio smakował

Comment

• YouPeter
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.05
                      • 2379

Brackie, w odróżnieniu od Lagerowego jest, od chyba 2 lat, stabilne w smaku. Co jest dużym plusem jak się kupuje piwo codzienne w większych ilościach na dłuższy okres czasu.
                      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4472

Tak, jest stabilne, nieźle też trzyma pianę, czasem tylko, jak dziś (warka do 20.01.2014) spod tej metalicznej nieco goryczki przebija taka słodowość, którą nie wiem jak precyzyjnie nazwać, dość nieprzyjemna, podbita troszkę ścierowatością, trochę alkoholem, jakby była "nienaturalna".

Comment

• gramak
                          • 2012.08
                          • 267

Pite po raz pierwszy od wielu lat . Można powiedzieć że to "tylko" niezły lager, albo "aż" niezły lager. Ja wolę tę drugą opcję, bo z lagerami w naszym kraju różnie bywa
                          http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• Szakali
                            • 2013.08
                            • 572

Dziś zakupiłem 15 buteleczek partii 27.03.14 i tak się właśnie zastanawiam co ja bym kupował jak by brackiego brakło mi pod ręką ....chyba piłbym same portery i od czasu do czasu pozwolił na jakiegoś konkreta w sklepie specjalistycznym ;D

Comment

• Javox
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6416

Ostatnio kupowałem w żabie Brackie i patrze są tylko dwie butelki... zdrętwiałem...

Pytam panią "co jest" ? Czyżby koniec dostaw tego piwa?

Ech nie... "nie miała" czasu przynieść z zaplecza...

Moje ratunkowe piwo będzie dalej sprzedawane w żabie

Comment

• Szakali
                                • 2013.08
                                • 572

A po ile masz je w Żabce ? Bo u mnie jest po 2.60 , ale jeszcze jest niedaleko w konkurencyjnym sklepie po 2.50 . Więc jak braknie Brackiego w jednym to idę do drugiego.
                                Najlepsze jest to że na cały Kobiór ( około 7000 tys mieszkańców ...chyba ) tylko ja , jakiś dziadek i jeszcze jakiś gościu kupuje brackie ....tak twierdzą ekspedientki xD

PS: A przez pewien czas nie było u nas w Żabce Brackiego to im powiedziałem , że jak nie będzie tego piwa to już nigdy do nich nie przyjdę ;D I ot tego czasu jest zawsze dostawa na czas.....
                                Last edited by Szakali; 2013-12-15, 13:43.

Comment

Przetwarzanie...
                                X