Zamkowy, Brackie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzegorzd
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.09
    • 42

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoxik Wyświetlenie odpowiedzi
    Brackie Cieszyn

Piana gęsta obfita ładna. Kolor jasny klarowny. Aromat lekko metaliczny i klasycznie chmielowy. Smak lekka słodowośc i bez wyrazu niewielka koncernowa goryczka, metaliczności w smaku nie ma. Typowy polski lager bez wad i zachwytów przeciętniak nie warty ponownego wypicia.
    Która warka?

Bo coś tu nie gra. w lodówce mam Brackie kupione dziś, zobaczymy
    www.120ibu.pl - tak sobie nieprofesjonalnie piszę....

Comment

• grzegorzd
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.09
      • 42

otwarte, warka do 21.04 - dobre jak poprzednio
      www.120ibu.pl - tak sobie nieprofesjonalnie piszę....

Comment

• Obywatel1978
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.09
        • 287

Ja od dłuższego czasu popijam warkę 10.05.2014 i uważam że jest dobra. Gdzieś tu sie zresztą już pojawiły recenzje majowych warek.

Comment

• Szakali
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2013.08
          • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja od dłuższego czasu popijam warkę 10.05.2014 i uważam że jest dobra. Gdzieś tu sie zresztą już pojawiły recenzje majowych warek.
          Też ją pijam codziennie i bardzo mi smakuje jak za tę cenę nie dla mnie lepszego piwa.
          A dziś np piję warkę 06.04.14r i już mi nie smakuje za bardzo, a wcześniej mi smakowała.
          Warto te piwo pić świeże, bo przy końcu terminu też już sporo traci i robi się jakieś skwaśniałe.W poniedziałek ma być u mnie jakaś nowa warka, więc czekam z niecierpliwością,bo już mam koniec zapasów Brackiego ^^

Comment

• Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4472

Zgadza się, mam to samo zdanie co do warki 06.04. Pite wczoraj nie smakowało najlepiej, tak jakby traciło charakter na rzecz alkoholowej wodnistości.

Comment

• grzechu2000
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.01
              • 2

Ocena z ARTomatu

Kolor: Przyzwoity, typowy dla koncerniaków, piwo klarowne [4]
              Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, raczej nie oblepia szkła, trwałość średnia [4]
              Zapach: Niewiele czuć, ale również nic nie przeszkadza [2]
              Smak: Zauważalna goryczka, piwo średnio treściwe, nie wyczułem żelaza [3]
              Wysycenie: Na dość wysokim poziomie [4]
              Opakowanie: Bez fajerwerków [3]
              Uwagi: Warka 06.2014 zakupiona w żabce

Moja ocena: [2.85]

Comment

• Szakali
                • 2013.08
                • 572

Znalazłem dziś na sklepie 4 butelki warki 12.06.14.Ostatnio straszne problemy z dostępnością u mnie tego Brackiego co mnie martwi.
                W smaku delikatna słodowość zbalansowana z delikatną goryczką, gdzieś tam czuć trochę metalu.W sumie tak jak zawsze,dobre póki względnie świeże...bo przy końcu terminu zaczyna robić się kwas.Na razie za 2.50 nie wyczaruję nic lepszego.
                Wierzę,że kiedyś doczekam się dobrego pilsa za 3 zł Na razie zostaje mi Brackie...

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
                  dobre póki względnie świeże...bo przy końcu terminu zaczyna robić się kwas.
                  W to akurat nie wierzę.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Szakali
                    • 2013.08
                    • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    W to akurat nie wierzę.
                    Piję te piwo niemal codziennie, każdą partię pijam w różnym czasie ...to widzę jak się zmienia.Możesz nie wierzyć, ja tylko piszę własne spostrzeżenia...wraz z końcem terminu robi się nie dobre i tyle.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Różne wady mogą wychodzić pod koniec, zgoda. Ale w typowy kwas, niczym w niepasterze nie uwierzę. Tu nie ma prawa nic skwaśnieć. Chyba, że 5 lat po terminie.
                      Last edited by Pendragon; 2014-03-16, 21:41.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Szakali
                        • 2013.08
                        • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Różne wady mogą wychodzić pod koniec, zgoda. Ale w typowy kwas, niczym w niepasterze nie uwierzę. Tu nie ma prawa nic skwaśnieć. Chyba, że 5 lat po terminie.
                        Nie jest to taki typowy kwas...zresztą nie wiem jak to opisać^^Nie dobre i tyle..kup sobie warkę z kończącym się terminem to zobaczysz.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Czyli jednak nie kwas
                          Nie muszę niczego kupować, piwo się starzeje i tyle. Też wolę jak najświeższe.
                          Chociaż taki Amber wypuszcza piwa, moim zdaniem, niedoleżakowane - czuć fermentownię. Wtedy, gdy kupuję ze świeżej dostawy prosto z browaru, jednak wolę przetrzymać je z tydzień, dwa w piwnicy.
                          Last edited by Pendragon; 2014-03-16, 21:49.

Comment

• Szakali
                            • 2013.08
                            • 572

Typowy kwas kojarzy mi się z przeterminowanym żubrem parę lat temu.
                            A brackie pod koniec terminu ma taki mocno kwaskowy posmak zabijający kompletnie słodowość i goryczkę...ja to tak czuję.
                            Co do Brackiego to chyba nigdy nie piłem takiego na prawdę świeżego,bo u mnie partia jak wchodzi na sklep to max 3 miechy ważności.

Comment

• Szakali
                              • 2013.08
                              • 572

Wypiłem już chyba 25 butelek partii 12.06.14 i spokojnie można brać.
                              Dobra warka. Piwo nalewam sobie po " czesku" i bardzo przyjemnie się pije

Comment

• Szakali
                                • 2013.08
                                • 572

Ciekawi mnie jedna rzecz...już kiedyś o tym wspominałem.Brackie zawsze było w standardowych butelkach grupy Żywiec..pisało na dole"ŻGB" czy jakoś tak.A teraz często mam je np w butelkach CP na których pisze okocim. To pewnie jakieś pomyłki, ale czy ktoś by się na ten temat mógł wypowiedzieć?

Comment

Przetwarzanie...
                                X