Nadal się pojawia, ale trzeba się za nimi nachodzić. Ostatnio zakupiłem znaczną ilość na gdańskich Stogach.
Zamkowy, Brackie
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bratzki Wyświetlenie odpowiedziW związku ,że w Żabkach przestało pojawiać się Brackie proszę o pomoc ,gdzie można je nabyć na wybrzeżu /3-miasto/,hurtownie i przedstawiciele handlowi nie są zainteresowani sprzedażą
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po wielu próbach znalezienia piwa w różnych sklepach i hurtowniach , jedynie Intermarche udało się je sprowadzić, trzeba zagadać z osobą która robi zamówienia na towar i po paru dniach jest odłożone,sprawdzone w Intermarche Gdańsk Wrzeszcz i Puck
Dzięki Pendragon za podpowiedź.
Comment
-
-
Warka: 09/10/2017 pite 29/09/2017
Myślałem, że to piwo już nie istnieje. A tu zonk.
Po staremu.
Po rozprowadzeniu na skórze dłoni oczami /oczyma wyobraźni widzę monety wsypywane garściami do dziurawego wiadra wypełnionego gwoździami bez ocynku.
Piana bardzo ładna.
Aromat ujdzie. Słodowy z lekkim aldehydem octowym. Muśnięcie chmielowe.
W smaku: słodowe z delikatną metaliczną nutą (jak na Cieszyn).
W połowie łyka robi się lekko wodniste lecz finisz jest o dziwo niezłe goryczkowy. I to w takim żateckim typie. Po wypiciu połowy butelki stwierdzam, że połączenie całkiem przyjemnie kremowego wysycenia, średnio pełnej słodowości z lekko metalicznym goryczkowym wykończeniem ma nadal swój bracki urok.
Kto kiedyś w "czasach przed kraftowych" pił to piwo to wie o co chodzi.
1.99zl. Cena niszczy wszystkie masowe eurolagery.
Jak będzie okazja dokupię z dwie sztuki.
fot.
Comment
-
-
Będąc w tym roku na urlopie, przejeżdżałem przez Żywiec. Postanowiłem więc zajechać do browaru będąc więcej niż przekonany, że funkcjonuje tam przyzakładowy sklep firmowy z szerokim asortymentem piw z całej GŻ. Niestety rozczarowałem się - jest tylko jakaś pijalnia z cenami (g)astronomicznymi. Zawinąłem się więc i odjechałem, ale jeszcze na tej samej ulicy zatrzymałem się przy Żabce i wykupiłem cały zapas (coś około 10 butelek) Brackiego, łapiąc się dodatkowo na jakąś promocję
Nie wiem co to za dziwne zwyczaje, żeby nie prowadzić sklepu firmowego przy tak dużym i znanym zakładzie pracy...Last edited by Obywatel1978; 2017-10-15, 13:12.
Comment
-
-
Ale czemu w Browarze Żywiec mają mieć Brackie z Cieszyna?
No chyba, że przejeżdżając przez Żywiec zawitałeś do Cieszyna do Browaru Zamkowego i tam nie ma żadnego sklepu firmowego.
Po za tym obecnie w handlu dostępne są dwie wersje BRACKIEGO
jedno z Żywca (mało smaczne) oraz stare z Cieszyna (nawet strawne)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziOd dłuższego czasu jest w stałej ofercie w Leclerkach (przynajmniej tych warszawskich).
W szoku byłem :] stały koło siebie dwa brackie, jedno prawdziwe i kultowe a drugie nowa wydmuszka.
Warto tego klasyka za te 1,99zł przytulić raz na jakiś czas
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziOd dłuższego czasu jest w stałej ofercie w Leclerkach (przynajmniej tych warszawskich).
W szoku byłem :] stały koło siebie dwa brackie, jedno prawdziwe i kultowe a drugie nowa wydmuszka.
Warto tego klasyka za te 1,99zł przytulić raz na jakiś czas
Comment
-
-
U mnie też pojawiło się to brackie tylko na miesiąc. Obecnie go brak
Taka jedno czy dwurazowa wrzutka.
A szkoda
Comment
-
Comment