OK , byłem przekonany i w takim razie w błędzie , że jest już tylko Brackie z Zywca , napewno to co piłem nie jest słomkowe tylko słodowe, po prostu pije się OK . Czyli super ,że mam piwo z Cieszyna dzieki za info
To co zrobili to zabójstwo dla Brackiego. Ja naprawdę, nie potrafię pojąć, jak można było wymyślić tak kuriozalny pomysł. Brackie w butelce powinno powrócić i to jak najszybciej.
Ostatnia zmiana dokonana przez AaLeX; 2019-02-23, 11:08.
Wiem, sam je piłem, jeszcze w listopadzie w Żabce. Wychodzi na to, że po przejęciu Namysłowa i Braniewa przez Żywiec wypada przerzucić się na Racibórz i Głubczyce, z otwartych kadziaczy to te, które znam i cenię.
Ostatnia zmiana dokonana przez LubieStrongi; 2019-02-24, 01:10.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...
Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
Tak atrakcyjne miasteczko jakim jest Stara Lubovna którego dominantą jest urokliwe zamczysko, wręcz prosiło się o browarek. Tłumy turystów zaglądające w to miejsce zyskały miejsce gdzie można ciekawie spędzić czas. Kompleks Nestville co prawda umiejscowiony jest we wsi Hniezdne, ale to...
Comment