Żywiec, Heineken (lic.)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi
    to piwo ma jeszcze jedną wadę, dziś swoje odchorowałem po tych chemikaliach, nigdy po 4 piwach nie czułem się rano tak fatalnie i nie była to sprawa alkoholu.
    by zaraz później :

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika eutanatos Wyświetlenie odpowiedzi
    Wiem, że piją je ludzie którzy mają delikatne żołądki a mają chęć na piwo.
    Już nawet nie chodzi o to że jest to moja "ulubienie znienawidzona" marka ale bardziej śmieszy mnie ogólny poziom recenzji. Pomału można uwierzyć w białe portery
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• eutanatos
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.11
      • 43

Nie bardzo rozumiem. Mój teść ma problemy z żołądkiem, ne może pić np. żadnych mocnych piw bo ma problemy z kwasami. Za to po heńku nic mu nie jest więc...

Comment

• eutanatos
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.11
        • 43

Przepraszam za dubleposta ale nie znalazłem opcji edytój.

To była moja pierwsza recenzja piwa jaką w życiu napisałem, postaram się aby następne wyszły o wiele lepiej...

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Nie bardzo rozumiem. Mój teść ma problemy z żołądkiem, ne może pić np. żadnych mocnych piw bo ma problemy z kwasami. Za to po heńku nic mu nie jest więc...
          Z jakimi kwasami? Jego żołądek rozróznia Żywca od Heinekena?

Comment

• Micho441
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2008.04
            • 812

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika eutanatos Wyświetlenie odpowiedzi
            Ja też nie lubię piw powyżej 5% alkoholu. Do objadu Heineken butelkowy 0.33 bardzo mi smakuje.Żadnych kłopotów żołądkowych ani smakowych nie mam.

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
              Z jakimi kwasami? Jego żołądek rozróznia Żywca od Heinekena?
              A o efekcie placebo kolega słyszał?
              blog.kopyra.com

Comment

• Gringo
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2007.07
                • 2162

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                Już nawet nie chodzi o to że jest to moja "ulubienie znienawidzona" marka ale bardziej śmieszy mnie ogólny poziom recenzji. Pomału można uwierzyć w białe portery
                Żółć ? Fakt, poziom tej mojej wyżej nadmienionej recenzji nie jest górnych lotów, tak jak jakość ocenianego piwa, zrezygnowałem z ARTomatu. Moje odczucia pozwoliły mi na nazwanie Heńka "chemikaliami", skoro rano po 4 piwach czuje się w ustach starą skarpetę i człowiek czuje się jak zbity pies . "Rada Starszych" oczywiście musiała zakpić z tego zapominając że tez w pewnych momentach posuwa się do skrajnego nieprofesjonalizmu, na co podam przykład...

http://http://browar.biz/forum/showp...68&postcount=7

spyta jkierowcow takich co jezdzomn a ciezarowkah takich duzyh moze oni majom spotkac ich mozna przy zajazdach duzych na trasie warszaw karakow albo tez do katowic stojom albo wiedzom dzie mozna to kupic albo przedstawicie handlowy jakis zywca grupy zywiec znaczy moze bedzie miau takie ubranie bez rekawnik hej cie pozdrawiam smerf
                ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zdrowie... byle nie Heńkiem
                Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2010-11-20, 09:44.

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

A o efekcie placebo kolega słyszał?
                  Słyszałem, ale raczej w kontekście leczenia niż szkodzenia. Efekt ten kojarzy mi się z wiarą w uzdrowicielskie właściwości specyfiku który w rzeczywistości ich nie posiada. Tu zdziwiło mnie stwierdzenie, że konkretnej osobie piwo źle działa na układ trawienny (w co wierzę, bo przecież piwo jest np gazowane co może szkodzić osobom skarżącym się na dolegliwości żołądkowe, wrzody itp). Zdziwiło mnie jednak stwerdzenie, że Heineken jest takim odstępstwem od reguły, bo cięzko mi dostrzec jakieś wyraźne przesłanki w to, że jest jakoś szczególnie inny od Żywca, Warki czy innej masówki. Słyszałem, że jest warzony wyłącznie ze słodu jęczmiennego, ale czy to może mieć jakichś wpływ na zdrowie pacjenta? Mam wątpliwości...
                  Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2010-11-20, 10:53.

Comment

• Cooper
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.11
                    • 6059

Nie za bardzo trykam Gringo co ma do tego tematu mój cytat zamieszczony 2 posty powyżej
                    No chyba że nie załapałeś że pisałem go do Smerfa Jego językiem.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2010-11-20, 10:53.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Gringo
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2007.07
                      • 2162

No chyba że nie załapałeś że pisałem go do Smerfa Jego językiem.
                      Nie musiałem specjalnie tego łapać bo pamiętam jego dążenie do uzyskania informacji. Ale dość tego OT`a bo mi za chwilę na grzbiet wejdzie Maggyk.

Comment

• Carnifex
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2010.10
                        • 75

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy; za jasny. Klarowny do bólu. Pierwszy zwiastun beznadziejności tego piwa. [2.5]
                        Piana: Przy nalewaniu - owszem, nawet jej sporo. Jednak w mgnieniu oka znika. Grubo-pęcherzykowa. Drugi zwiastun beznadziejności tego piwa. [2]
                        Zapach: Zielono-butelkowy W 90% chmiel, dość intensywny. 10% jakiejś sztuczności. Nie przepadam za mocno chmielonymi zapachami, a ten i tak jest wyjątkowo płytki, bez wyrazu. Trzeci zwiastun beznadziejności tego piwa. [3]
                        Smak: Dno. Dla mnie to piwo nie ma smaku. Woda delikatnie zaprawiona chmielem, słabiutko kwaskowa. Żadnych akcentów słodowych, zero oryginalności. Ostateczny i najdobitniejszy dowód beznadziejności tego piwa. [1.5]
                        Wysycenie: Dość silne. Szybko się odgazowuje - nasycenie wyraźnie spada w czasie. [3]
                        Opakowanie: Rozpoznawalne, ale w sumie to trywialne. A ta czerwona gwiazda mnie dobija... Poza tym nie lubie zielonych butelek. [2.5]
                        Uwagi: Kupiłem bo było w promocji (8 x 0,5L + koszulka za 24 zł).
                        Byłem nastawiony sceptycznie, a konsumpcja utwierdziła mnie w opinii co do tego piwa - przereklamowane, koncernowe badziewie dla szpanerów.

Moja ocena: [2.25]

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Padłem. Byłeś nastawiony sceptycznie i nie lubisz zielonych butelek, więc kupiłeś aż 8 sztuk, bo dorzucali koszulkę, na której widnieje dobijająca cię czerwona gwiazda?

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Wystarczy, że koncern rzuci koszulki, gwizdki, kalendarze do ośmiopaków i już członkowie nawet tak opiniotwórczego forum jak browar.biz lecą z wywieszonymi jęzorami by zdobyć te unikalne, kolekcjonerskie gadżety.

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                              i już członkowie nawet tak opiniotwórczego forum jak browar.biz

Już nie przesadzaj. 30 wpisów, 2 msc na forum i już członek? Jeszcze okres próbny nie minął

P.S. co jest złego w gwieździe?
                              Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2011-01-03, 16:58.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Ano faktycznie, jeszcze kwarantanna nie minęła

Comment

Przetwarzanie...
                                X