Żywiec, Heineken (lic.)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • crusty
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.12
    • 6

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ach, co za kolor :-) [5]
    Piana: Słusznie długo się utrzymuje [5]
    Zapach: Piwa nie wącham, tylko piję, wiec mnie to nie interesuje specjalnie [5]
    Smak: Unikalny, to chyba najlepsze określenie. [5]
    Wysycenie: W sam raz, nawet jeśli piwo dłużej stoi na stole to jest OK. [5]
    Opakowanie: Strasznie lubię zdrapyrać sreberko z szyjki butelki [5]
    Uwagi: Jedno z moich ulubionych piw. Nie mam się do czego przyczepić. Zdecydowanie kultowe (jak dla mnie).

Moja ocena: [5]
    ---------------
    Ocena usunieta z rankingu.
    Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
    Art, Admin

---------------
    Jeżeli przed Tobą stoi piwo, to istnieje szansa 9 na 10, że jest dobre.

Piwa małe nie istnieją.

Lobo VS. Piwo - kto wygra?

Comment

• thrashcan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.10
      • 126

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jakaś taka klarowna, słomkowa cienizna. Zdecydowanie za jasny. [2.5]
      Piana: Biała, średnia, opada bardzo szybko, wkrótce praktycznie jej nie ma. [2]
      Zapach: Miły zapach chmielowy, dość typowy dla butelek zielonych, aczkolwiek niezbyt intensywny. [4]
      Smak: Dość wyraźna goryczka, jednak jakby ciut za słaba, piwo wydaje się lekko oleiste. [3.5]
      Wysycenie: Duże, aż chyba za bardzo. Gaz zalega w żołądku, powoduje, nieprzyjemne uczucie ciężkości. W szklanicy sporo bąbelków. [3]
      Opakowanie: Zielona butelka 0,66l, etykiety starannie dopracowane, kapsel ukryty w sreberku, podobnie jak cała szyjka. To największy atut tego piwa. [4.5]
      Uwagi: W sumie "Heniek" to nic szczególnego, dość przeciętne piwo z zielonej butli. Nie sądzę bym kiedyś je kupił (to dostałem). Raczej kupowane ze względu na reklamy, a nie walory smakowe.

Moja ocena: [3.5]

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Ocena z ARTomatu

Kolor: Całkiem ładny, złoty [3.5]
        Piana: Spora i trwała - do samego końca korzuszek. [4]
        Zapach: Chmielowy, ma coś w sobie słodkiego, czego brak w smaku. [3]
        Smak: Najnormalniej kilka razy sprawdzałem kontrę, czy to aby Heniek z Żywca. Początkowo lekko winny posmak, zanikający, wreszcie wyraźnie słodowy. Ostatecznie staje się delikatniejsze. Nie wiem czy to zależy od partii piwa, czy też butelka 650ml to jakaś "specjalna edycja", ale wodnistości nie mogę zarzucić (co wcześniej było normą). [4]
        Wysycenie: Nie mam nic do zarzucenia. [4]
        Opakowanie: Podoba mi się foliowa etykieta [5]
        Uwagi: W Chorzowie jest w tej chwili za 3,99 zł - butelka 650ml, etykieta foliowa.
        Dostałem takie w prezencie.

Moja ocena: [3.675]
        Last edited by adam16; 2006-03-16, 20:05.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• enduro
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.03
          • 59

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny, jak na ekstrakt 11,4% piękny, złocisty, nie taki jasny, po prostu robi wrażenie. [5]
          Piana: Po nalaniu do kufla robi się dość wysoka, jednak dość szybko opada i zostawia niewielkie (wręcz śladowe) ślady na kuflu. Nierównomiernie opada, widać wręcz jak "bulgocze" gdy piana zanika. W trakcie picia pozostaje minimalny korzuszek. [3]
          Zapach: Delikatny, przyjemny czuć delikatną goryczkę. [4]
          Smak: Lekka nuta goryczy, w smaku podobny do Beck'sa (jak dla mnie), taki matowy i jak na ekstrakt 11,4% to i tak zbyt mało intensywne. Czuję jakieś dziwne posmaki w tle [...] Co nie powinno mieć miejsca. Sam z siebie nie kupię tego piwa już... [2.5]
          Wysycenie: Mogłoby być trochę większe... Ale może być, w ostateczności ;-) [3.5]
          Opakowanie: Sztandardowy wzór Heinekena, wszystkie informacje są, ładnie tłoczona butelka z napisem "Heineken". Może i "Premium Quality", ale nie dla mnie... Jednak patrząc na butelke nie mam nic do zarzucenia. [5]
          Uwagi: ehh... pozostawie bez komentarza.

Moja ocena: [3.375]

Comment

• pilsator
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.07
            • 1

Ocena z ARTomatu

Kolor: SIKI WERONIKI [3]
            Piana: kiedyś była , w kadzi warzelniczej [1]
            Zapach: niby chmiel [3]
            Smak: ohyda , na jezyku zostaje jakiś maślany posmak i ciężar na zołądku [2.5]
            Wysycenie: lepsze jest nałęczowiance średniowysyconej [1.5]
            Opakowanie: szpanerskie ja zawsze ,czyli przerost formy nad treścią [4.5]
            Uwagi: pijcie tylko polskie marki piwa , np.kasztelan, strzelec, specjal,nawet namysłów jest lepszy niż heini.

Moja ocena: [2.6]
            ---------------
            Ocena usunieta z rankingu.
            Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Co prawda wiele o tym piwie napisać się nie da, ale zasada jest prosta - porównania fizjologiczne ;-) nie będą akceptowane.
            Art, Admin

---------------

Comment

• enduro
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.03
              • 59

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
              Golnąłem sobie wczoraj żywieckiego Heiniego między Urquellami i wydał mi się, że zacytuję "Kingsajz", taki nijaki - nijaki taki. Tępy w smaku, można powiedzieć.
              tępy w smaku - o tak. nie umialem znalezc w ocenie tego slowa.

rzeczywiscie jak mowisz nijaki i tepy w smaku. wczesniej synonim tego slowa to było "matowy"

pozdrawiam

Comment

• rotmistrz
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.06
                • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny zlocisty kolor, klarowny [4]
                Piana: gruba, biała, trwała, pozostawiała ślad naszkle drbonoziarnista, po siadnięciu dość gruby i pełny kożuszek [4]
                Zapach: delikatny aromat słodu [4]
                Smak: wyczuwalna delikatna goryczka, lekko owocowo-winny [4.5]
                Wysycenie: prawidłowe piwo pracowało przez cały okres konsumpcji [4]
                Opakowanie: typowa butelka z poprawnymi informacjami o piwie [4]
                Uwagi:

Moja ocena: [4.2]

Comment

• Shlangbaum
                  • 2005.03
                  • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotmistrz
                  Zapach: delikatny aromat słodu [4]
                  Ten zapaszek to chmiel a nie słód

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Lacriferno
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.07
                    • 783

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, nawet dość ciemny. [4]
                    Piana: Snieżnobiała, intensywna przy nalewaniu. Bąbelki szybko puchną, po czym znikają niemal bez śladu. [3]
                    Zapach: Chmielowy bez obcych zapachów. Średnio intensywny. [3.5]
                    Smak: Bez wyrazu, na pierwszym planie mocna goryczka. Piwo praktycznie bez smaku, intensywnie wodniste. Dobre na upalne dni. [3]
                    Wysycenie: Z początku intesywne, szybko jednak ubywa bąbelków. Mimo to niezłe do końca. [4]
                    Opakowanie: Estetyczna butelka z tłoczeniami, czytelna, foliowa etykieta z podstawowymi informacjami. [5]
                    Uwagi:

Moja ocena: [3.375]

Comment

• Lacriferno
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2005.07
                      • 783

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                      Najnormalniej kilka razy sprawdzałem kontrę, czy to aby Heniek z Żywca.
                      Równie dobrze mógł być z Leżajska. W tamtejszym browarze prawdopodobnie też jest produkowany o czym oczywiście GŻ nie raczy informować.

Comment

• asdf888
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2006.05
                        • 2

Ocena z ARTomatu

Kolor: Zbyt jasna barwa nawet jak na piwo typu lager. [2]
                        Piana: Niezbyt solidna i dość szybko opada, mało satysfakcjonująca. [3]
                        Zapach: Dość delikatny jednak przyjemny od początku do końca. [3.5]
                        Smak: Piwo bardzo rozwodnione, goryczka wyczuwalna w chwilę po przełknięciu jednak niezbyt głeboka i "mięsista". [1.5]
                        Wysycenie: Przy piciu z butelki o pojemności 0,65 l na początku jest w sam raz jednak mniej wiecej od 2/3 pojemnosci zaczyna się picie wody z lekką goryczką i o słabym zapachu piwa - nic przyjemnego. [2]
                        Opakowanie: Bardzo ładne opakowanie. Dużo lepsze od zawartości. Można zostawić do kolekcji, jednak wtedy przywołuje przykre wspomnienia z degustacji. Kwestia do indywidualnego rozważenia [5]
                        Uwagi: Z racji wyglądu i smaku piwo typowo plażowe lub dla pań. w innych zastosowaniach zawodzi.

Moja ocena: [2.575]

Comment

• maciejos
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2004.12
                          • 29

Ocena z ARTomatu

Kolor: kolor słomkowy, z aspiracjami do bycia złotym. Prawie złote:-) [4]
                          Piana: czy dłużej niż utrzymujaca się przez 5 minut, to dużo? Myślę, że jak na średnią krajową, to całkiem przyzwoity wynik. Mocna 4! [4]
                          Zapach: wyraźny, typowo piwny, nienachalny [4]
                          Smak: przyzwoity lager, bez mankamentów, ale też bez zbytniego polotu. 4 się należy, może z plusem [4.5]
                          Wysycenie: średnie, ale może być [3]
                          Opakowanie: butelka 0,65 jeszcze przed wprowadzeniem przezroczystej etykiety. Etykieta frontowa zrónoważona - klasyk klasyków. Kontra z komunikacja HEINEKEN MUSIC (butelki jako equalizery - ciekawy pomysł graficzny). Sreberko na neck'u skutecznie umiemożliwiające cieszenie się piciem prosto z butelki [3.5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [4.125]

Comment

• wedge7
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2007.01
                            • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: za jasny; żółty jak nie powiem co.. każdy na pewno się domyśli [2]
                            Piana: zagościła na bardzo krótko po czym nie pozostał po niej nawet najmniejszy ślad [2]
                            Zapach: dość intensywny chmielowy; mało jednak zachęcający [3.5]
                            Smak: bardzo niewyraźne; główne skrzypce gra duża goryczka i spora wodnistość; aż się wierzyć nie chce że sprzedają to piwko w takiej cenie [3.5]
                            Wysycenie: w porządku; sporo gazu- wystarczy go na bardzo długo [4.5]
                            Opakowanie: najmocniejsza część tego produktu; nowa puszka w kolorze zielonym i srebrnym na prawdę wygląda efektownie [5]
                            Uwagi:

Moja ocena: [3.4]

Comment

• eris_mypassionbeer
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.04
                              • 4

sprostowanie

Heineken na pewno produkowany jest tylko w Żywcu (tylko tu jest odpowiednie wyposażenie techniczne)-100%pewne!!!

a wiecie że Żywiecki Heineken jest od kilku lat najlepszym Heinekenem na świecie

GŻ sama prowadzi takie rankingi

wg skali niekorporacyjnej daję mu 2,8

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika eris_mypassionbeer Wyświetlenie odpowiedzi
                                a wiecie że Żywiecki Heineken jest od kilku lat najlepszym Heinekenem na świecie
                                To samo się mówi o tyskim Pilsnerze.
                                Powiem tak, wiemy że wszystkie Heinekeny są równie beznadziejne jak ten polski.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X