Na członka trzeba sobie zasłużyć.
Żywiec, Heineken (lic.)
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo jasny i klarowny, mam wrażenie, że trochę za bardzo nawet. [4.5]
Piana: Zaraz po podaniu jest ok, ale szybko się ulatnia do poziomu zerowego. [2.5]
Zapach: Bardzo delikatny, niemalże niewyczuwalne jakiekolwiek zapachy. [2.5]
Smak: Delikatny, zupełnie bez goryczki. [3.5]
Wysycenie: Po 15 minutach zupełny brak bąbelków. [2]
Opakowanie: Butelka i etykieta znana prawie wszystkim od lat. Dla mnie ok. [4.5]
Uwagi: Doskonałe piwo na ugaszenie pragnienia, do degustowania odradzam zdecydowanie.
Moja ocena: [3.075]No risk, no fun
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy i klarowny, natomiast zbyt jasny. [3]
Piana: Wielka czapa tuż po nalaniu, w ciągu kilku minut znika praktycznie do zera. Zostawia niewiele osadu na ściankach. [2.5]
Zapach: Chmielowy z wyczuwalnym słodem. Dość silny i przyjemny. [4.5]
Smak: Płaski, wodnisty i bez wyrazu. Goryczka bardzo niewielka, delikatny gorzki posmak z gatunku tych nieprzyjemnych. Piwo ma syndrom zielonej butelki. Jest porażająco przeciętne, ale w pełni pijalne. [2]
Wysycenie: Początek bez zarzutu, po kilku chwilach niestety bliskie zera. [2]
Opakowanie: Zielona butelka z wytłoczoną nazwą. Transparentne etykietki z charakterystycznym i łatwo rozpoznawalnym wzorem. Wygląda dobrze. Nie podano zawartości ekstraktu. [4]
Uwagi: Od tak znanej marki można oczekiwać czegoś więcej. Niestety jest to zwykły koncerniak i nic ponad to. W moim odczuciu bardzo podobny do Lecha Premium, jednak wyraźnie od niego droższy. Nie do powtórzenia.
Moja ocena: [3.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor bardzo niepiwny, taki nijaki [1]
Piana: Pieni się jak oszalałe, za dużo piany nie ma jak pić tego piwa [1]
Zapach: Zapach bardzo nieprzyjemny taki mysi, lub jakbym wąchał zdechłego kota, który leżał 3 dni [1]
Smak: fuj , to nie jest smak piwa .To jakiś dziwnie nieokreślony żółty płyn [1]
Wysycenie: przesycone i to bardzo [1]
Opakowanie: Dobry bajer, choć wiem co to za napój piwny [1]
Uwagi: Szkoda, że nie ma ocen -10, bo ten płyn tylko na to zasługuje
Moja ocena: [1]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Ocena tendencyjna.
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2012-01-07, 22:37.
Comment
-
-
Nie lubię Heinekena w obecnej postaci i uważam, że to produkt bardzo mierny. Jednak kolego salvit, mimo wszystko zapraszam do przemyślenia na przyszłość swoich ocen, jeśli chcesz rzetelnie oceniać w ogóle piwo. Bo skoro tak Ci nic nie podeszło może wystarczyło tylko napisać: ogólnie zasługuje na 1, bo nie ma -10 i wtedy każdy by wiedział, że to ocena emocjonalna a nie racjonalna. Włącznie z TobąLast edited by wpadzio; 2012-01-07, 22:36.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kali82 Wyświetlenie odpowiedziPodobno te zagraniczne smakują lepiej. Polski heineken to pod Tatrę podchodzi. Piwko zostało wynalezione w Holandii, a stało się sławne przez USA chyba.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
No właśnie myślałem, że ten holenderski to musi być wyczesany i całkiem inny od polskiego. Tam jest przecież inna woda, drożdże inne, ziemia ma inaczej ułożone pierwiastki w ilościach innych są. No że INNE jest lepsze niż Nasze:-) Ale może się mylę hehe. Francuski podobno inaczej smakuje może nutą winogron czuć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kali82 Wyświetlenie odpowiedzi...ziemia ma inaczej ułożone pierwiastki w ilościach innych są...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment