Belgia, Wojak Pilsner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

zakupiony w krakowskim Jubilacie. pite z puszki ale dobre leciutkie piwo na ocenę 4- (kilka łyków wylało mi się przypadkiem do Wisły )
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Czes
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.06
      • 752

Z drużyny Wojaków, Mocny i Pilsener to piwa, które zdobyły brązowe medale na World Beer Cup 2002.
      Trudno o lepszą rekomendację, no chyba że medale srebrne i złote
      Krotoszyniak ma rację zwracając uwagę na "perfumowatosć"; przypuszczam, że przed rozlewem Wojaki są zaprawiane aromatycznym olejkiem chmielowym.
      Picie Wojaka ze szklanki stwarza więc okazję by poznać chmiel nie tylko od strony goryczki ale i aromatu.
      O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

Comment

• yendras
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.12
        • 2052

Kupiłem butelkowego Wojaka Pilsnera w Gnieźnie. Bardzo obfita piana. Smak niezbyt harmonijny, czegoś mi brakowało. Mimo to niezłe piwo, tak między 3+ a 4-.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

do Mocnego Wojaka zapraszam tutaj:
          Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• bahtol
            Porucznik Browarny Tester
            • 2002.10
            • 331

Spijałem to przez tydzień pobytu na Warmii, ale żeby je dostać musiałem przepłynąć łódką jezioro. Dlatego też kupowałem w ogromnych ilościach-również względy finansowe i do tego tylko w alu 1,80zł. Bardzo pijalne piwko, szczególnie jak słoneczko grzeje mi w czachę, a ja walczę z wiosłami w pocie czoła. Ode mnie 4.
            =bahtol=

Comment

• szarpik
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2002.02
              • 676

całkiem całkiem dobre 4 może byc , duuużo gazu super na upalne dni bo mocno orzeźwiajace w moim zaprzyjaźnionym monopolu 1,55 + 0,35but. , w puszkach 1,99
              WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• paveuek
                Porucznik Browarny Tester
                • 2001.09
                • 415

Piwo zakupione po promocyjnej cenie 1zł za 0,4l na uniwersyteckiej imprezie w kieleckiem. Smak niezbyt intensywny, ładny kolor, z wyglądu zdecydowanie za mało bąbelków, ale po spróbowaniu okazuje się że jednak gaz jest na bardzo dobrym poziomie. Mało pianki. Bardzo dobre piwo z gatunku tych lżejszych. Można spokojnie wypić kilka pod rząd.

Moja ocena: [3.65]
                Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
                Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

Dzisiaj trafiony-właśnie wchłaniany Barwa jak na tak leciutkie piwko ciemny bursztyn,smak dość wyraźny,ale nie wiem do czego porównać,piana znika szybko,gaz też.Dałem aż 2pln,ale jak będzie się pojawiał Wojak to w okresie letnim jak znalazł.Ciekawostka;na puszce widnieje iż ta marka została nagrodzona w konkursie USA World Beer Cup California 2002,oraz wyróżniona na 15 Festiwalu piw polskich w Łodzi 2002.

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• BuR
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2003.01
                    • 104

dzisiaj widziałem wojaka w puszkach 0,33 za 1,50zł

Comment

• Pepek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.04
                      • 1500

Piwo to charakteryzuje się ładną, złocistą barwą, przyzwoitym nasyceniem drobnymi bąbelkami i niestety przeciętnym zapachem, smakiem i pianą. Zapach i smak bez wyrazu, ledwie wyczuwalne, a piana choć drobna znika w ok. minutę. Opakowanie poniżej przeciętnej - butelka euro z brzydkim wzorem etykiety i "uniwersalnym", złotym kapslem.

Moja ocena: [2.6]
                      Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• BeeLee
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.06
                        • 4

ceny nie znam, bo wziąłem z lodówki (nie ja kupiłem), ale jak ktoś dał za nie powyżej 2 zł, to byłaby zbrodnia!! Koloru nie znam, bo piłem wprost z puszki, bąbelki w miarę, smak - właściwie to brak, lepiej smakuje mi mineralna gazowana, piany chyba nie było, zapach mizerny. hahaha a na puszce jest napis: "nagrodzony w konkursie USA World Beer Cup California 2002". tylko nie napisali za co ta nagroda. może było najlapsze z najgorszych

Moja ocena: [1.7]
                        ---------------
                        Ocena usunieta z rankingu.
                        Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                        Art, Admin

---------------

Comment

• grzech
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.04
                          • 4592

Szanowna Pszczółko, zakup piwo (lub poproś kogoś starszego), wstaw toto do lodówki. Na drugi dzień wlej do szklanki i spokojnie wypij. Następnie wróć tu i porządnie opisz wrażenia sensoryczne.

Comment

• canizares
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2003.05
                            • 36

BeeLee napisał(a)
                            ceny nie znam, bo wziąłem z lodówki (nie ja kupiłem), ale jak ktoś dał za nie powyżej 2 zł, to byłaby zbrodnia!! Koloru nie znam, bo piłem wprost z puszki, Moja ocena: [1.7]
                            Bee, największa zbrodnia to picie prosto z puszki A Wojak taki zły nie jest, chociaż ostatnio go piłem w stanie nieważkości i właściwie to nie za bardzo pamiętam jak (i czy w ogóle) smakował.
                            PS. Też piłem prosto z puszki, na ławeczce w parku Mea culpa

Comment

• Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

Wczoraj miałem okazję spróbować Wojaka Pilsera w cenie 1,5 za 1/2 literka, butelka EURO kapsel bez nadruku.
                              Piana konkretna lecz krótkotrwała, piwo wydało mi się wodniste z lekkim posmakiem kwaskości. Nie wiem za co otrzymało te wszystkie nagrody i wyróżnienia.
                              http://maremali.web-album.org/

Comment

• anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10768

piwo wojak pilsner niestety nie rzuciło mnie na kolana nie przekonały mnie równiez nagrody jakie to piwo otrzymało
                                piwo to poza kolorem [ i może ceną]nic ciekawego nie przedstawia

Moja ocena: [1.825]
                                ---------------
                                Ocena usunieta z rankingu.
                                Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                                Anteks, jesteś już na dobrej drodze, ale to zdecydowanie jeszcze nie to !

Art, Admin

---------------
                                Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
                                X