zakupiony w krakowskim Jubilacie. pite z puszki ale dobre leciutkie piwo na ocenę 4- (kilka łyków wylało mi się przypadkiem do Wisły )
Belgia, Wojak Pilsner
Collapse
X
-
Z drużyny Wojaków, Mocny i Pilsener to piwa, które zdobyły brązowe medale na World Beer Cup 2002.
Trudno o lepszą rekomendację, no chyba że medale srebrne i złote
Krotoszyniak ma rację zwracając uwagę na "perfumowatosć"; przypuszczam, że przed rozlewem Wojaki są zaprawiane aromatycznym olejkiem chmielowym.
Picie Wojaka ze szklanki stwarza więc okazję by poznać chmiel nie tylko od strony goryczki ale i aromatu.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Spijałem to przez tydzień pobytu na Warmii, ale żeby je dostać musiałem przepłynąć łódką jezioro. Dlatego też kupowałem w ogromnych ilościach-również względy finansowe i do tego tylko w alu 1,80zł. Bardzo pijalne piwko, szczególnie jak słoneczko grzeje mi w czachę, a ja walczę z wiosłami w pocie czoła. Ode mnie 4.=bahtol=
Comment
-
-
całkiem całkiem dobre 4 może byc , duuużo gazu super na upalne dni bo mocno orzeźwiajace w moim zaprzyjaźnionym monopolu 1,55 + 0,35but. , w puszkach 1,99
Comment
-
-
Piwo zakupione po promocyjnej cenie 1zł za 0,4l na uniwersyteckiej imprezie w kieleckiem. Smak niezbyt intensywny, ładny kolor, z wyglądu zdecydowanie za mało bąbelków, ale po spróbowaniu okazuje się że jednak gaz jest na bardzo dobrym poziomie. Mało pianki. Bardzo dobre piwo z gatunku tych lżejszych. Można spokojnie wypić kilka pod rząd.
Moja ocena: [3.65]Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
Dzisiaj trafiony-właśnie wchłaniany Barwa jak na tak leciutkie piwko ciemny bursztyn,smak dość wyraźny,ale nie wiem do czego porównać,piana znika szybko,gaz też.Dałem aż 2pln,ale jak będzie się pojawiał Wojak to w okresie letnim jak znalazł.Ciekawostka;na puszce widnieje iż ta marka została nagrodzona w konkursie USA World Beer Cup California 2002,oraz wyróżniona na 15 Festiwalu piw polskich w Łodzi 2002.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Piwo to charakteryzuje się ładną, złocistą barwą, przyzwoitym nasyceniem drobnymi bąbelkami i niestety przeciętnym zapachem, smakiem i pianą. Zapach i smak bez wyrazu, ledwie wyczuwalne, a piana choć drobna znika w ok. minutę. Opakowanie poniżej przeciętnej - butelka euro z brzydkim wzorem etykiety i "uniwersalnym", złotym kapslem.
Moja ocena: [2.6]
Comment
-
-
ceny nie znam, bo wziąłem z lodówki (nie ja kupiłem), ale jak ktoś dał za nie powyżej 2 zł, to byłaby zbrodnia!! Koloru nie znam, bo piłem wprost z puszki, bąbelki w miarę, smak - właściwie to brak, lepiej smakuje mi mineralna gazowana, piany chyba nie było, zapach mizerny. hahaha a na puszce jest napis: "nagrodzony w konkursie USA World Beer Cup California 2002". tylko nie napisali za co ta nagroda. może było najlapsze z najgorszych
Moja ocena: [1.7]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
BeeLee napisał(a)
ceny nie znam, bo wziąłem z lodówki (nie ja kupiłem), ale jak ktoś dał za nie powyżej 2 zł, to byłaby zbrodnia!! Koloru nie znam, bo piłem wprost z puszki, Moja ocena: [1.7]
PS. Też piłem prosto z puszki, na ławeczce w parku Mea culpa
Comment
-
-
Wczoraj miałem okazję spróbować Wojaka Pilsera w cenie 1,5 za 1/2 literka, butelka EURO kapsel bez nadruku.
Piana konkretna lecz krótkotrwała, piwo wydało mi się wodniste z lekkim posmakiem kwaskości. Nie wiem za co otrzymało te wszystkie nagrody i wyróżnienia.
Comment
-
-
piwo wojak pilsner niestety nie rzuciło mnie na kolana nie przekonały mnie równiez nagrody jakie to piwo otrzymało
piwo to poza kolorem [ i może ceną]nic ciekawego nie przedstawia
Moja ocena: [1.825]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Anteks, jesteś już na dobrej drodze, ale to zdecydowanie jeszcze nie to !
Art, Admin
---------------
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment