miałem okazje przed paroma latyzwiedzać stary browar w żywcu i próbowalem to piwko wtedy...... bez porównania z tym co kupuję teraz od czasu do czasu w sklepie czy w barze ale i tak jedno z lepszych "polskich" piwek
Żywiec, Żywiec
Collapse
X
-
Piłem dzisiaj to piwo i się mocno zasmuciłem. Nie wiedziałem co mi podano więc moja opinia jest obiektywna.
Piana mydlana, barwa intensywna, zapach i posmak estrowy w zasadzie jabłczany ( tragedia ).
Po degustacji sprawdziłem co to było. Puszka 0,5 l, termin przydatności 14-06-02 r..Kemp
Comment
-
-
Też ostatnio próbowałem z puszki i.... był tragiczny , o wiele bardziej smakował mi tak bardzo oczerniany na forum GULCZAS , którego degustowałem zaraz po tym "piwie". Biję się w pierś za to , że kilka postów wyżej ża jest to jedno z lepszych polskich pi w na usprawiedliwienie mogę dodać , że piłem go ostatnio dwa lata temu , a to co ostatnio HEineken zrobił z tym piwem woła o pomstę do nieba
Comment
-
-
Ostatnio piję tego Żywca trochę więcej niż zwykle, a to przez szklanki w promocji i nie zmieniam opinii o tym piwku. Lubię, choć lepszy z Żywca był Krakus.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Żywiec.
Bardzo dobre piwo, czasami idę do sklepu i mam dylemat stojąc przed pułkami z piwem co wybrać i wtedy przeważnie kończy się tak że do koszyka wkładam Żywca, po prostu jestem pewny tego piwa, wiem co kupuję , a w temacie piwa nie lubię eksperymantować.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
wczoraj próbowałem na plaży z beczki i był nie do wypicia chociaż odniosłem wrażenie jakby nie był mocno "chrzczony" więc w tym momencie już nie wiem co o tym Żywcu sądzić.......teraz napiszę że jest wiele lepszych!!!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Ostatnio jestem gorącym wrogiem tego piwa , Ale co dziwne przestali ostatnio pić to piwo nawet moi koledzy , którzy w Żywcu byli zakochani a teraz nie wypiją nawet butelczyny twierdząc że jest okropne
Comment
-
-
Zaobserwowałem pojawienie się na krawatce omawianego Fulla, pojawienie się maleńkiego złotego znaczka i jestem ciekaw, czy nie chodzi tu o rozróżnienie browarów warzących to piwo (taka przymiarka?)?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisal/a
Zaobserwowałem pojawienie się na krawatce omawianego Fulla, pojawienie się maleńkiego złotego znaczka i jestem ciekaw, czy nie chodzi tu o rozróżnienie browarów warzących to piwo (taka przymiarka?)?
Jak na razie nikt nie bierze pod uwagę warzenia Żywca w innym browarze. Poza tym zawsze informacje dotyczące faktycznego producenta są umieszczane na kontretykiecie.
Comment
-
-
Re: Żywiec.
darek99 napisal/a
...a w temacie piwa nie lubię eksperymantować.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
-
Żywiec napisał(a)
Ale jesteś podejrzliwy Ten znaczek to jest sygnatura drukarni!!!
Jak na razie nikt nie bierze pod uwagę warzenia Żywca w innym browarze. Poza tym zawsze informacje dotyczące faktycznego producenta są umieszczane na kontretykiecie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Re: Re: Żywiec.
albeertos napisal/a
Ech, ileż to możesz stracić z tego powodu! Przecież przez eksperymentowanie można spotkać naprawdę bardzo dobre piwo o całkiem niepozornej nazwie i w bylejakim opakowaniu.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Comment