Jeśli chodzi o ocenę to mam z nią problemy. Jest to spowodowane tym że Rotmistrz to kolejne a nie pierwsze piwo które wypijam. jakoś nie mogę się zebrać w sobie co by od niego zacząć dzienną przygodę z piwem. Co do ceny natomiast to u mnie 1.30 i jest to pewiem argument na TAK.
Grudziądz, Rotmistrz Pils
Collapse
X
-
Kolor: jasnosłomkowy
Piana: krążek trzyma się dosyć długo, nienajgorzej
CO2: za dużo jak na mój gust
Zapach: intensywny chmielowy aromat
Smak: wyczuwalna wyraźna goryczka, po przełknięciu aromat słodowy lekko wyczuwalny, ale ogólnie trochę brakuje równowagi smakowej
Dosyć ciekawe smakowo piwo, jak na 10,1% ekstraktu nie jest rozwodnione ale posiada wyraźny aromat i smak.
Moja ocena: [3.7]Comment
-
Po opisach na forum nastawiłem się na w miarę dobre piwo. Niestety rozczarowałem się i to bardzo. Zapach tego piwa a raczej smrodek był prawie nie do wytrzymania. Miałem wrażenie że w tym złocistym napoju pływał zdechły szczur albo jakieś inne zwierzątko. Przez to smak bardzo ucierpiał i po kilku łykach miałem już dosyć.
Mam nadzieję że trafiłem na złą partię bo inaczej od Grudziądza trzymam się z daleka(od piw z tego miasta).
Moja ocena: [1.575]Comment
-
Ja kupiłem je kilka dni temu po raz pierwszy od poprzedniego razu, kiedy je oceniałem, czyli od 10 maja. Kupowałem na dodatek w innym sklepie. Nie zauważyłem nic złego - raczej moja pozytywna ocena tylko się potwierdziła. Smaczne piwo - baklazanek, musiałeś mieć naprawdę pecha.Last edited by breslauer; 2003-07-08, 13:55.Comment
-
Kupiłem ponownie Rotmistrza Pilsa - w jeszcze innym sklepie. I powiem tak - chyba szkodzi mu mocne schładzanie, bo na cztery piwa z tej samej partii to, które było schłodzone bardzo mocno było bardzo kwaskowe i generalnie niedobre. Pozostałe piłem na świeżym powietrzu, były schłodzone leciutko i były w porządku.Comment
-
Skusiłem się na skosztowaniw tego produktu wiedziony podniosołym hasłem i niska ceną.Niestety zawiodłem się srodze,choć z drugiej strony czego można się spodziewać po piwie za 1,50zł.Smak kwaskowy,prawie zupełnie bez goryczki,zapach jakiś dziwny,jakby metaliczny,co jest tym dziwniejsze,że wcale nie piłem z puszki,kolor słomkowy.Generalnie obronic sie może tylko pianka,która choc nie jest imponująca to trzyma się w miarę stabilnie.
Co do samego hasła które było jednym z powodów zakupu,to brzmi ono dość groteskowo w zestawieniu ze smakiem produktu."Siły" nie ma w nim za grosz,a "honoru" to chyba trzeba nie mieć żeby cos takiego produkować.Który polski browar zajmie sie produkcją prawdziwego piwa klasztornego???Comment
-
Kupiony "u muszkieterów" w Knurowie, cena 1,60 za butelkę 0,5.
Piana - jaka piana? Praktycznie brak.
Zapach - mój egzemplarz trzeba było spożywać bez wąchania. Bardzo nieprzyjemny metaliczny zapach, a to przecież flaszka a nie konserwa była.
CO2 - tak jak trzeba. Bąbelki od początku do końca.
Smak - pilsik o smaku słabiutkiego pilsika (ekstrakt - 10,1). Gdzieś tam trochę śladowej goryczki i jakieś kwaśne nuty w tle. Spragniony byłem okrutnie, więc spożyłem, ale nie mam ochoty spotykać się ponownie z Rotmistrzem.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
kolor piwa jad dla mnie trochę za jasny
gazu też mogło by być więcej
piana obfitatrudno nalać do szklanki
lecz bardzo szybko opada
w smaku lekka goryczka
zapach;(brak słów rozlewane chyba
w oborze bo zalatuje jakby paszą
podobny zapach był przy piwi kupionym w Biedronce nazwy niepamiętam [albe bylo
w pecie 1L]opakowanie przeciętne
Moja ocena: [2.225]Mniej książków więcej piwaComment
-
anteks napisał(a)
(...) zapach;(brak słów rozlewane chyba
w oborze bo zalatuje jakby paszą
(...)Comment
-
Nie wiem, jak zalatuje obora, bo dawno nie odwiedzałem żadnej (jednak w czasach aneksji... ups, pardon - akcesji do UE, obora powinna pachnieć fiołkami) - ale zapach rzeczywiście rewelacyjny nie jest. Pozostałe "parametry" są na dość przywoitym poziomie, zwłaszcza w smaku odnalazłem zalety: przyjemną goryczkę, łagodny posmak słodowy i leciuteńką - owocową chyba - kwaskowość. Moim zdaniem to niezłe, przyzwoite piwo (zgadzam się z Jerzym: jest wiele gorszych), aczkolwiek nie smakuje mi tak, jak odmiana "Export". Cena też bardzo przystępna: bączek za złocisza...
W (nieodległej, mam nadzieję) perspektywie czasowej zamierzam nabyć większą ilość tego płynu - wtedy ocenię go bardziej "fachowo" (czyli w punktach).Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
Comment