A nam to loto, skąd są przywożone frytki do McDonalda.
Okocim, Harnaś
Collapse
X
-
-
Jakiś czas temu przestałem pić to piwo jak i wszelkie jemu podobne koncerniaki. Wcześniej piłem je zapewne z powodu niskiej ceny oraz promocji polegającej np. na wygraniu darmowego piwa. Niestety co partia to inny smak, jakiś taki spirytusowy, w sumie nie mogłem strawić tych zmian smakowych no i rozstałem się z tym piwem.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złoty, odpowiedni [4]
Piana: najlepszy aspekt tego piwa, początkowo wysoka potem nieco opada, ładnie brudzi szkło [5]
Zapach: troszeczkę słodowy, dalej wyczuwalna mokra ściera od podłogi [2.5]
Smak: niezwykle cienki, najpierw ledwo wyczuwalna niejaka goryczka delikatny słód na finiszu [2.5]
Wysycenie: nie wystarczające, mogło by być trochę większe [3]
Opakowanie: puszka, nie zachwyca, brak ekstraktu [3]
Uwagi: zakupione w promocji 2x4x0,5l za 10zł, wychodzi 1,25 za puszkę, piwo mierne, ale za tą cenę niczego lepszego się nie spodziewałem
Moja ocena: [2.875]Comment
-
Chyba znaleźli tańszy koncentrat w innym regionie Chin...
- stary artykuł o tym co nieco wyjaśni...
Comment
-
Ja powiem, że od dłuższego czasu popijam harnasia i ostatnio nie jest takie złe. W moim małym miasteczku wyboru dużego nie ma. A harnasia broni właśnie niska cena, i stosunkowo dobry smak. Przykładowo w sklepie gdzie kupuję harnaś jest za 1.75zł, a wojak za 1.85zł. Oczywiście wojak jest już kompletną antydefinicją piwa. Więc zostaje mi harnaś. A wczoraj miałem okazję degustować heinekena, i ewidentnie mi nie smakował. Już lepszy harnaś :-)Comment
-
Kolor : złoty , ładny
Piana : gruboziarnista,puszysta , utrzymuje się do samego końca
Zapach : lekko słodowy i kwaskowaty
Smak : przyzwoity , jednak to rozwodnienie może denerwować . Żeby poczuć przyzwoitą gorycz trzeba wsiąść naprawdę dużego przysłowiowego "gula" . Mimo to tragedii nie ma.
Wysycenie : OK
Opakowanie : niebieska pucha , w tle Janosik inasze polskie Góry . Nie zachwyca ale też nie odtrąca
Uwagi : piwo całkiem przyzwoite jak na koncernowe . Jednak znam lepsze piwa o przybliżonych cenachComment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Delikatnie złoty. Jak dla mnie trochę za jasny. [3]
Piana: Piana drobnoziarnista. Na początku intensywna, potem zanika, ale do samego końca utrzymuje się w postaci kręgów przy ściankach kufla. [3]
Zapach: Czuć wyraźną nutę słodu, alkohol prawie niewyczuwalny. [4]
Smak: Jak dla mnie na początku wyczuwalny przyjemny smak słodu (szczególnie w wersji butelkowej). Jednak w puszkach po paru łykach wyczuwa się już trochę gorzkawy posmak. [3]
Wysycenie: Nasycenie na początku mocniejsze, a wraz z czasem jedynie pojedyncze bąbelki w kuflu. [3]
Opakowanie: Za możliwość wygrania piwa, ciekawe reklamy oraz Harnasia, który zdecydowanie wyróżnia to piwo na półkach sklepowych daje 4. [4]
Uwagi: Piwo to oceniam zarówno w wersji butelkowej (która jest smaczniejsza) jak i puszkowej, która nie zawsze utrzymuje tą samą jakość piwa (mimo iż rozlewana w tym samym browarze).
Moja ocena: [3.4]Comment
Comment