Dadek wspomniał o tym piwie w swojej relacji:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...owar-nieczajna
choć wspominał, że to IPA, a w moim wypadku DDH DIPIA czyli sroga IPA 7% alk. i dużo chmielu
Aromat - drożdże, cytrusy, trochę niuansów słodszych owoców
Piana - wysoka, trwała, zostaje na szkle
Barwa - ciecz z piaszczystej kałuży/piaskowe mleko czyli jak nie marnować gęstwy w browarze (klasyka polskiego kraftu)
Wysycenie - umiarkowane
Smak - słodowe tony słodkawe, słdsze owoce, trochę drożdży, chmielu dużo - pali, ale cytrusy łagodne, goryczka niska. Piekący finisz
Treściwość - pełne
Śrup to było (mam nadzieję, że nadal jest) piwo! a to... jakby nawet dali mniej chmielu a wylali w kanał więcej gęstwy to może byłoby coś ciekawszego, a tak płynny, piekący, chmielowy, drogi w produkcji budyń, który kupiłem po przecenie...
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...owar-nieczajna
choć wspominał, że to IPA, a w moim wypadku DDH DIPIA czyli sroga IPA 7% alk. i dużo chmielu
Aromat - drożdże, cytrusy, trochę niuansów słodszych owoców
Piana - wysoka, trwała, zostaje na szkle
Barwa - ciecz z piaszczystej kałuży/piaskowe mleko czyli jak nie marnować gęstwy w browarze (klasyka polskiego kraftu)
Wysycenie - umiarkowane
Smak - słodowe tony słodkawe, słdsze owoce, trochę drożdży, chmielu dużo - pali, ale cytrusy łagodne, goryczka niska. Piekący finisz
Treściwość - pełne
Śrup to było (mam nadzieję, że nadal jest) piwo! a to... jakby nawet dali mniej chmielu a wylali w kanał więcej gęstwy to może byłoby coś ciekawszego, a tak płynny, piekący, chmielowy, drogi w produkcji budyń, który kupiłem po przecenie...