Jak głosi napis na ecie "warzone zgodnie z recepturą browaru Krotoszyn"
18,1% ekstr..
7,8% alk.
Czyli koźlak dubeltowy. Pasteryzowane, filtrowane
Aromat - słodowy, zdecydowana przewaga karmelu i melasy, słodko. Trochę podpalanych niuansów
Piana - zdecydowanie wysoka, kremowa, zwarta, średnia trwałość, długa koronka
Barwa - ciemny mahoń
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - podpieczony karmel dominuje, minimalny razowiec, jest ciut chmielu, ale bardzo delikatna goryczka jest bardziej palona. Alkohol trochę rozgrzewa, jest lekko wyczuwalny, ale nie drażni. Słodycz dominuje, trochę ulepek (pod koniec trochę męczą te słodkie tony), jest wyklejające na finiszu.
Treściwość - zdecydowanie wysoka, ale nie jest zbyt ciężkie
Nie jest zbyt złożone nawet jak na styl. Jest natomiast gładkie. Słodycz powoduje, że pomimo gładkości jest bardziej degustacyjne niż sesyjne.
Szczerze pisząc nie zrobiło na mnie większego wrażenia. Taka bardziej krówka niż koźlak Jako miłośnik stylu przyjmuje to piwo mimo wszystko z zadowoleniem, choć umiarkowanym.
18,1% ekstr..
7,8% alk.
Czyli koźlak dubeltowy. Pasteryzowane, filtrowane
Aromat - słodowy, zdecydowana przewaga karmelu i melasy, słodko. Trochę podpalanych niuansów
Piana - zdecydowanie wysoka, kremowa, zwarta, średnia trwałość, długa koronka
Barwa - ciemny mahoń
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - podpieczony karmel dominuje, minimalny razowiec, jest ciut chmielu, ale bardzo delikatna goryczka jest bardziej palona. Alkohol trochę rozgrzewa, jest lekko wyczuwalny, ale nie drażni. Słodycz dominuje, trochę ulepek (pod koniec trochę męczą te słodkie tony), jest wyklejające na finiszu.
Treściwość - zdecydowanie wysoka, ale nie jest zbyt ciężkie
Nie jest zbyt złożone nawet jak na styl. Jest natomiast gładkie. Słodycz powoduje, że pomimo gładkości jest bardziej degustacyjne niż sesyjne.
Szczerze pisząc nie zrobiło na mnie większego wrażenia. Taka bardziej krówka niż koźlak Jako miłośnik stylu przyjmuje to piwo mimo wszystko z zadowoleniem, choć umiarkowanym.
Comment