Van Pur, Barley Classic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 689

Van Pur, Barley Classic

Piwo kupione w sieci Auchan. Alkohol 4%. Zielona puszka, całkiem ładna. Kod LB, czyli Jędrzejów. Barwa złota, piana nawet wysoka i na tym koniec. Zapach metaliczny, smak woda z drobną nutką metalu. Nie wiem po co to i dla kogo. Cena ok. 2zł. W tej cenie mamy całkiem udane niemieckie pilsy w marketach. Ocena 2/6.
    Ostatnia zmiana dokonana przez AaLeX; 2022-03-06, 19:32.

Related Topics

Collapse

• ART
    Sady, Barley Wine
    ART
    Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.

Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
    skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.
    2024-12-07, 17:56
  • Javox
    Jędrzejów, Argus Lager
    Javox
    Kod LB (Jędrzejów)

Zawartość alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
    Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
    2024-07-31, 16:29
  • darekd
    Łańcut, GlassGO
    darekd
    Black Currant Wee Heavy BA

Ekstr. 25%
    Alk. 11% (to już właściwie jakiś szkocki barley wine)

Nie wspominają w beczce po czym leżakowało, zatem domyślam się, że w czystej. W składzie czarna porzeczka i wanilia. Chmiele Warrior i Fuggles

Aromat- ciężki z melasą,
    ...
    2024-07-21, 01:04
  • darekd
    Mykułynećkyj, Barley Wine
    darekd
    Historyczny browar na Podolu, który od kilku lat eksportuje do Polski, choć w dość ograniczonym zakresie, ale są dostępne m.in. w sklepach z ukraińskimi towarami spożywczymi.
    W jednym takich sklepów kupiłem tam podchodząc trochę z dystansem, bo Barley Wine (23% ekstr., 8% alk) w cenie...
    2024-01-08, 00:20
  • AaLeX
    Jędrzejów, Argus Mocne
    AaLeX
    Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
    2023-12-30, 13:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...