Piwo kupione w sieci Auchan. Alkohol 4%. Zielona puszka, całkiem ładna. Kod LB, czyli Jędrzejów. Barwa złota, piana nawet wysoka i na tym koniec. Zapach metaliczny, smak woda z drobną nutką metalu. Nie wiem po co to i dla kogo. Cena ok. 2zł. W tej cenie mamy całkiem udane niemieckie pilsy w marketach. Ocena 2/6.
Van Pur, Barley Classic
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.
Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-07, 17:56 -
-
Kod LB (Jędrzejów)
Zawartość alko 6.0%
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - coś było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...-
-
-
Black Currant Wee Heavy BA
Ekstr. 25%
Alk. 11% (to już właściwie jakiś szkocki barley wine)
Nie wspominają w beczce po czym leżakowało, zatem domyślam się, że w czystej. W składzie czarna porzeczka i wanilia. Chmiele Warrior i Fuggles
Aromat- ciężki z melasą,...-
-
-
Historyczny browar na Podolu, który od kilku lat eksportuje do Polski, choć w dość ograniczonym zakresie, ale są dostępne m.in. w sklepach z ukraińskimi towarami spożywczymi.
W jednym takich sklepów kupiłem tam podchodząc trochę z dystansem, bo Barley Wine (23% ekstr., 8% alk) w cenie...-
Channel: Ukraina
-
-
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.